• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gazpacho ja vuohenjuustovaahto

Tarjoa tomaattisen gazpachon kanssa täyteläistä vuohenjuustovaahtoa. Kylmä keitto sopii alkuruoaksi tai leivän kanssa kesäiseksi lounaaksi.
Gazpacho ja vuohenjuustovaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1sipuli tai 2 nippusipulia varsineen
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1punainen paprika
    • 1keltainen paprika
    • 1/2(200 g)kurkkua
    • 3-4(300 g)tomaattia
    • 1rklöljyä
    • 5-6dlvettä
    • 2rklkasvisfondia
    • 2rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1limetin mehu
    • 1/2tlmustapippuria

Pinnalle

    • ruohosipulia ja basilikaa

Vuohenjuustokermavaahto

    • 1/2rs(75 g)vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
    • 1dlvispikermaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Tee tomaatteihin ristiviillos ja kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Vedä kuori irti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipulit. Sekoita joukkoon paprikat. Hauduta kannen alla muutama minuutti ja nosta kattila liedeltä. Kaada joukkoon vesi. Lisää kasvisfondi, chilikastike, limetin mehu ja mustapippuri. Lisää keittoon lopuksi kurkku- ja tomaattikuutiot. Hienonna joukkoon runsaasti ruohosipulia ja basilikan lehtiä.
  3. Vatkaa kerma ja vuohenjuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Tarjoa vuohenjuustovaahto kylmän keiton kanssa.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 242 kcal1 010 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2