KesäkurpitsapastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsapasta

  • Annosmäärä2–3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Raikas "pasta" syntyy gluteenittomasti kesäkurpitsasta. Ohueksi suikaloitu kesäkurpitsa muistuttaa yllättävän paljon pastaa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2–3 annosta
2 (900 g)
 
kesäkurpitsa
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Kesäkurpitsapesto

n. 100 g
 
kesäkurpitsan sisusta
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta basilikaa
tai
1 dl
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
n. 1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
321 kJ / 77 kcal
Rasva
5,2 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
4,3 g
josta sokereita
3,2 g
Proteiini
2,3 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla ja aseta valumaan lautaselle talouspaperin päälle. Spiraalileikkuri leikkaa kesäkurpitsasta vain reunat, joten säästä yli jäänyt sisus pestoon.

Pane peston ainekset tehosekoittimeen. Käytä basilika varsineen. Lisää öljyä, kunnes kastike on mieleisesi paksuista. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kesäkurpitsasuikaleita noin minuutti miedolla lämmöllä, kunnes ne hieman pehmenevät mutta jäävät vielä napakoiksi. Mausta suolalla. Tarjoa kesäkurpitsapeston kanssa.

Vinkki! Kesäkurpitsapasta valmistuu helposti ilman spiraalileikkuria. Höylää kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi, pitkiksi viipaleiksi. Jätä pehmeä sisus höyläämättä. Leikkaa viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi pitkittäin siten, että ne muistuttavat spagettia.

Kesäkurpitsapasta

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 1,25/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 0,99/kpl
  • Pirkka cashewpähkinä 125g natural
    Hinta 2,39/kpl
    19,12/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 8,89/kpl
    17,78/l
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,80/kpl
    3,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka cashewpähkinä 500g
    Hinta 8,39/kpl
    16,78/kg
  • Pirkka cashewpähkinä 200g
    Hinta 3,59/kpl
    17,95/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 9,99/kpl
    19,98/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,39/kpl
    14,78/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (132 arviota)

  • Taika
    3 kuukautta sitten
    Olen tehnyt kesäkurpitsapastaa tillipeston kanssa ja lisukkeeksi lämpimän pastan päälle pikkutomaatteja ja fetajuustokuutioita... vie kielen mennessään
  • Omppu
    2 vuotta sitten
    Todella hyvä! Aion tehdä uudelleen. Sekoitin kuitenkin tagliatellea valmiiden kesäkurpitsasuikaleiden lisäksi niin annoksella jaksoi pitkään. Kaipasi myös mustapippuria ja parmesania.
  • Heinäketo
    2 vuotta sitten
    Tein eka kertaa elämässäni kesäkurpitsapastaa, kastikkeena tomaattimurska ja pekoni. Mieskin sanoi, että kesäkurpitsapastaa olisi voinut olla vielä enemmän, niin hyvää se oli! Pastan tein hedelmäkuorijalla ja sitten vain pannulle öljyssä hautumaan. Oma versioni oli pehmeän kypsää, al dente ei ole mun juttu. Kastikevariaatioita voi olla loputtomiin. Kesäkurpitsan toin omalta kasvimaalta, mutta nyt on se aika, kipin kapin kauppaan ja suomalaista kesäkurpitsaa pannulle.
  • Maistui
    4 vuotta sitten
    Makoisa, helppo ja terveellinen ruoka kahdelle.
  • Sarppa
    5 vuotta sitten
    Helppo, nopea. Paitsi tuo sitruunan raastaminen raastavaa, koska tein annoksen kolminkertaisena. Nuoretkin tykkäsivät. Jos joku haluaa siis vehnäpastaa, minusta voi ensin laittaa sitä lautaselle, päälle annos tätä. Itse haluan syödä näin.