Kesäkurpitsapasta
- Annosmäärä2–3 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 (900 g) | kesäkurpitsa tai |
1 rkl | öljyä tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Kesäkurpitsapesto | |
---|---|
n. 100 g | kesäkurpitsan sisusta tai |
1/2 ruukkua | tuoretta basilikaa tai |
1 dl | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1/4 tl | suolaa tai |
n. 1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 321 kJ / 77 kcal |
Rasva | 5,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 4,3 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 2,3 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla ja aseta valumaan lautaselle talouspaperin päälle. Spiraalileikkuri leikkaa kesäkurpitsasta vain reunat, joten säästä yli jäänyt sisus pestoon.
Pane peston ainekset tehosekoittimeen. Käytä basilika varsineen. Lisää öljyä, kunnes kastike on mieleisesi paksuista. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kesäkurpitsasuikaleita noin minuutti miedolla lämmöllä, kunnes ne hieman pehmenevät mutta jäävät vielä napakoiksi. Mausta suolalla. Tarjoa kesäkurpitsapeston kanssa.
Vinkki! Kesäkurpitsapasta valmistuu helposti ilman spiraalileikkuria. Höylää kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi, pitkiksi viipaleiksi. Jätä pehmeä sisus höyläämättä. Leikkaa viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi pitkittäin siten, että ne muistuttavat spagettia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,25/kpl4,99/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,99/kpl
- Pirkka cashewpähkinä 125g naturalHinta 2,39/kpl19,12/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka cashewpähkinä 500gHinta 8,39/kpl16,78/kg
- Pirkka cashewpähkinä 200gHinta 3,59/kpl17,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,5(84 arviota)
- alle 30 min3,8(12 arviota)
- alle 30 min4,1(349 arviota)
- alle 30 min3,7(49 arviota)
- alle 30 min3,9(48 arviota)
- alle 30 min4,0(262 arviota)
- alle 30 min4,5(751 arviota)
- 30 - 60 min3,1(40 arviota)
Arvostele resepti
- Taika3 kuukautta sittenOlen tehnyt kesäkurpitsapastaa tillipeston kanssa ja lisukkeeksi lämpimän pastan päälle pikkutomaatteja ja fetajuustokuutioita... vie kielen mennessään
- Omppu2 vuotta sittenTodella hyvä! Aion tehdä uudelleen. Sekoitin kuitenkin tagliatellea valmiiden kesäkurpitsasuikaleiden lisäksi niin annoksella jaksoi pitkään. Kaipasi myös mustapippuria ja parmesania.
- Heinäketo2 vuotta sittenTein eka kertaa elämässäni kesäkurpitsapastaa, kastikkeena tomaattimurska ja pekoni. Mieskin sanoi, että kesäkurpitsapastaa olisi voinut olla vielä enemmän, niin hyvää se oli! Pastan tein hedelmäkuorijalla ja sitten vain pannulle öljyssä hautumaan. Oma versioni oli pehmeän kypsää, al dente ei ole mun juttu. Kastikevariaatioita voi olla loputtomiin. Kesäkurpitsan toin omalta kasvimaalta, mutta nyt on se aika, kipin kapin kauppaan ja suomalaista kesäkurpitsaa pannulle.
- Maistui4 vuotta sittenMakoisa, helppo ja terveellinen ruoka kahdelle.
- Sarppa5 vuotta sittenHelppo, nopea. Paitsi tuo sitruunan raastaminen raastavaa, koska tein annoksen kolminkertaisena. Nuoretkin tykkäsivät. Jos joku haluaa siis vehnäpastaa, minusta voi ensin laittaa sitä lautaselle, päälle annos tätä. Itse haluan syödä näin.