• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
EtikkasienetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Etikkasienet

Pikkelöidyt etikkasienet ovat mainio riistaruokien lisäke. Makean mausteinen etikkaliemi aateloi suppilovahverot.

  • 1 litra
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 litra
    • 1l(300 g)tuoreita suppilovahveroita
    • 1(100 g)punasipuli

Mausteliemi

    • 1/2dlvalkoviinietikkaa
    • 2 1/2dlvettä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 6kokonaista neilikkaa
    • 5kokonaista maustepippuria
    • 5kokonaista mustapippuria
    • 1kanelitanko
    • 1laakerinlehti
    • 3/4tlsuolaa

Lisäksi

    • 1/2dltuoretta salviaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puhdista sienet ja leikkaa kahtia tarvittaessa.
  2. Paista sieniä kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan sellaisenaan, ilman öljyä, kunnes niistä irtoaa neste.
  3. Kuori ja suikaloi punasipuli.
  4. Lado sienet, sipulit ja salvia kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin.
  5. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada liemi lasipurkkeihin sienten päälle.
  6. Säilytä sienet jääkaapissa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua