• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lämmin punakaali-endiivisalaatti

Lämmin punakaali-endiivisalaatti sopii kylmiin talvi-iltoihin. Salaatti saa makeutta mustaherukasta ja appelsiinista ja rapeutta pekaanipähkinöistä.
Lämmin punakaali-endiivisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 118 kcal / annos (140g)

Ainekset

10 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kaalinpuolikas neljään lohkoon, poista kanta ja mustuneet ulkolehdet. Leikkaa palat terävällä veitsellä aivan ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuumenna öljy tilavassa pinnoitetussa kattilassa ja lisää suikaloidut kasvikset ja sekoittele niitä ahkerasti viitisen minuuttia. Lisää kokonaiset mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Mausta kaali suolalla, mustaviinimarjamehulla ja viinietikalla. (Tähän asti voit valmistaa salaatin etukäteen ja lämmittää tarvittaessa. Kaalista riittää joulupöydässä kahteen tarjoilukertaan.)
  2. Varaa endiivistä lehtiä salaattimaljan koristeeksi, halkaise kerä, poista kanta ja suikaloi salaatti. Kuori appelsiinit kalvottomaksi vuolemalla kuori pois hedelmälihaa myöten ja irrota lohkot välikalvoista lautasen päällä. Purista kalvoista mehu mukaan ja paloittele lohkot. Sekoita lämpimän kaalin joukkoon endiivisuikaleet ja appelsiinit mehuineen. Nostele kaalisalaatti tarjolle. Koristele pähkinöillä ja endiivinlehdillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 118 kcal490 kJ
  • Proteiinia2,4 g
  • Hiilihydraatteja13,3 g
  • Rasvaa5,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille