Farmarin syyspata
Farmarin syyspata on uunissa syntyvä liharuoka, jossa on maukasta karjalanpaistilihaa, juureksia ja herkkusieniä. Tarjoa perunoiden, salaatin ja leivän kanssa.
5 annostayli 60 min62,4 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- 1rs(800 g)Pirkka karjalanpaistilihoja
- 3sipulia
- n. 150gselleriä
- n. 200glanttua
- 4porkkanaa
- 1palsternakka
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 2tlsuolaa
- 2tlrosmariinia
- mustapippuria
- 7-8dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja paloittele sipulit, selleri, lanttu, porkkanat ja palsternakka lihakuutioiden kokoisiksi lohkoiksi. Puhdista ja halkaise herkkusienet.
- Lado voideltuun isoon pataan tai uunivuokaan kerroksittain lihat, juurekset ja sienet. Säästä pinnalle possunlihaa. Ripottele kerroksien väliin mausteita. Kaada vuokaan vesi.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 2 1/2 tuntia. Pane kansi päälle kypsymisen loppuvaiheessa. Tarjoa perunoiden, salaatin ja leivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 62,4 kcal261 kJ
- Proteiinia 6,66 g
- Hiilihydraatteja2,12 g
- Rasvaa3,09 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Oli aika kovia juurekset kahden ja puolen tunnin jälkeen, laitoin uuniin viel aika paljon pidemmäksi aikaa.
Hei Kissa! Resepti on testattu K-Koekeittiössä 2,5 h paistoajalla mutta erilaisessa uunissa ja vuoassa paistoaika voi olla pidempi. Toivottavasti onnistuit kuitenkin!
Todella hyvä ja helppo ohje!