Liha-juurespata karjalanpaistin tapaan
Liha-juurespata karjalanpaistin tapaan -resepti sisältää reilusti juureksia, jotka hautuvat maukkaiksi padan liemessä.
4 annostayli 60 min70,8 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1rs(800 g)Pirkka karjalanpaistilihoja
- 2sipulia
- 2-3porkkanaa
- 1/2lanttua
- 1palsternakka
- 1/2selleriä
- n. 1tlsuolaa
- 1tlkokonaisia mauste- tai mustapippureita
- 1-2laakerinlehteä
- n. 4dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja paloittele sipulit, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Lado lihapalat, juurekset ja mausteet kerroksittain pataan. Kaada pataan vettä niin paljon, että ainekset melkein peittyvät.
- Hauduta kannen alla 200 asteessa noin 2 tuntia. Tarjoa liha-juurespadan kanssa keitettyjä perunoita tai perunasosetta. Lisäkkeeksi sopivat myös kaaliraaste ja etikkasäilykkeet, esimerkiksi punajuuri ja kurkku.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 70,8 kcal296 kJ
- Proteiinia 7,44 g
- Hiilihydraatteja2,53 g
- Rasvaa3,52 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Juurespata on maukasta ja terveellistä kun tulee syödyksi juureksia nauttien.