Liha-juurespata karjalanpaistin tapaan
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Liha-juurespata karjalanpaistin tapaan -resepti sisältää reilusti juureksia, jotka hautuvat maukkaiksi padan liemessä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 rs (800 g) | Pirkka karjalanpaistilihoja tai |
2 | sipulia tai |
2–3 | porkkanaa tai |
1/2 | lanttua tai |
1 | palsternakka tai |
1/2 | selleriä tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
1 tl | kokonaisia mauste- tai mustapippureita tai |
1–2 | laakerinlehteä tai |
n. 4 dl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 236 kJ / 56 kcal |
Rasva | 2,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 2,3 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja paloittele sipulit, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Lado lihapalat, juurekset ja mausteet kerroksittain pataan. Kaada pataan vettä niin paljon, että ainekset melkein peittyvät.
Hauduta kannen alla 200 asteessa noin 2 tuntia. Tarjoa liha-juurespadan kanssa keitettyjä perunoita tai perunasosetta. Lisäkkeeksi sopivat myös kaaliraaste ja etikkasäilykkeet, esimerkiksi punajuuri ja kurkku.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Atria Perinteinen karjalanpaisti 500gHinta 6,89/kpl13,78/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,45/kpl2,99/kg
- Lanttu SuomiHinta n. 0,56/kpl1,59/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −20 %Meira maustepippuri kokonainen 20gPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl46,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (57,50/kg)
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(57 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- yli 60 min3,7(62 arviota)
- yli 60 min3,5(41 arviota)
- yli 60 min4,0(51 arviota)
- yli 60 min4,4(91 arviota)
- yli 60 min2,8(5 arviota)
- yli 60 min3,8(211 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (107 arviota)
- Hyryn ukko3 kuukautta sittenHyvää tulee kun hauduttaa yön yli.kuin Karjalan paisti
- Pettynyt kotikokki1 vuosi sittenPaistoaika aivan liian lyhyt. N. 4 tuntia olisi sopiva haudutusaika, toki 2-3 tuntia siitä alemmalla lämpötilallan165...180 astetta. Nyt lihat jäivät koviksi ja juurekset samoin.
- Holipompeli6 vuotta sittenJuurespata on maukasta ja terveellistä kun tulee syödyksi juureksia nauttien.