• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Liha-juurespata

Liha-juurespata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 235 kcal / annos (250g)

Ainekset

5-6 annosta
    • 1-2sipulia
    • 2porkkanaa
    • 1palsternakka
    • 1/2lanttua
    • 1/4selleriä
    • 1-2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 2tltimjamia
    • 15maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • n. 5dlvettä
    • persiljaa tai timjamia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut porkkanat, palsternakka, lanttu ja selleri. Leikkaa naudanpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Ruskista paistiviipaleet molemmin puolin kuumassa pannussa tilkassa öljyä. Kiehauta sen jälkeen pannussa sipulit pehmeiksi.
  3. Lado pataan liha, sipuli ja juurekset kerroksittain. Ripottele väliin suolaa ja timjamia. Lisää myös maustepippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan vesi.
  4. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja hauduta 200-asteisessa uunissa runsas tunti, kunnes liha ja juurekset ovat kypsiä. Hienonna pinnalle persiljaa tai timjamia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat etikkakurkut ja -punajuuret.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 235 kcal980 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6