Liha-juurespata
Tarjoa tänä viikonloppuna liha-juurespataa. Anna padan muhiutua uunissa reilun tunnin ja tarjoa herkullinen pataruoka perunoiden kanssa.
5-6 annostayli 60 min235 kcal / annos (250g)
Ainekset
5-6 annosta
- 1-2sipulia
- 2porkkanaa
- 1palsternakka
- 1/2lanttua
- 1/4selleriä
- n. 800gnaudan sisäpaistia
- 1-2rklöljyä
- 1tlsuolaa
- 2tltimjamia
- 15maustepippuria
- 2laakerinlehteä
- n. 5dlvettä
- persiljaa tai timjamia
Valmistus
yli 60 min- Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös kuoritut porkkanat, palsternakka, lanttu ja selleri. Leikkaa naudanpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Ruskista paistiviipaleet molemmin puolin kuumassa pannussa tilkassa öljyä. Kiehauta sen jälkeen pannussa sipulit pehmeiksi.
- Lado pataan liha, sipuli ja juurekset kerroksittain. Ripottele väliin suolaa ja timjamia. Lisää myös maustepippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan vesi.
- Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja hauduta 200-asteisessa uunissa runsas tunti, kunnes liha ja juurekset ovat kypsiä. Hienonna pinnalle persiljaa tai timjamia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat etikkakurkut ja -punajuuret.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 235 kcal980 kJ
- Proteiinia 30 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Liha juuressa paras.kun on vihanneksia myös
käyttö kelpoisia ohjeita