Riista-juurespata
Riista-juurespata maistuu etenkin syksyisin. Tämä pataruoka on täydellistä viikonloppuruokaa. Noin 1,95€/annos.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1ps(480 g)Pirkka riistakäristystä (pakaste)
- 1rklöljyä
- 1sipuli
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
- n. 1 1/2tlsuolaa
- 5dlvettä
- 2-3(250 g)Pirkka porkkanaa
- 1/2(250 g)juuriselleriä
- 1(200 g)palsternakka
- 1/2(250 g)lanttua
- 10katajanmarjaa huhmaressa hienonnettuna
- 1tlrosmariinia
- 1/2tlmustapippuria
Pinnalle
- persiljaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Viipaloi puhdistetut herkkusienet ja kuorittu sipuli.
- Ruskista käristysliha, sipulit ja herkkusienet öljyssä kuumassa paistokasarissa. Lisää vesi ja suola. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
- Kuori porkkanat, selleri, palsternakka ja lanttu. Paloittele juurekset kuutioiksi. Lisää juurekset ja loput mausteet lihan joukkoon. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa perunasoseen tai keitetyn ohran ja puolukoiden kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi