• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mummon lihakeitto

Mummon lihakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 46,9 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Varaa iso 4-5 l kattila. Pyyhi liha ja pane kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kerää vaahtoa pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää kattilaan pippurit, laakerinlehdet ja paloiteltu sipuli. Liha saa kiehua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
  2. Pese, kuori ja paloittele sillä aikaa kasvikset. Paloittele lanttu ja selleri reilun kokoisiksi kiilapaloiksi. Viipaloi palsternakka noin sentin paksuisiksi lanteiksi sekä porkkanat noin 5 cm pätkiksi.
  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Paloittele se samanpituisiksi paloiksi kuin porkkanat. Lohko perunat ja pane kylmään veteen odottamaan. Nosta liha pois keitinliemestä ja siivilöi liemi. Lientä pitäisi olla jäljellä noin 1,2 l. Jos sitä on haihtunut enemmän, lisää vettä.
  4. Pane liemeen kiehumaan lantut, sellerit, palsternakat ja porkkanat noin 10 minuutiksi. Lisää sitten purjot ja perunat. Anna kiehua 15-20 minuuttia. Viipaloi liha ja lisää keittoon. Kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 46,9 kcal196 kJ
  • Proteiinia4,65 g
  • Hiilihydraatteja3,94 g
  • Rasvaa1,31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 44 arvostelua