Mummon lihakeitto
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kuutioidusta naudan keittolihasta valmistettu lihakeitto hautuu huolella mutta on odottamisen arvoinen. Luonnollisen kevyt keitto sopii myös laihduttajille.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
n. 800 g | luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia tai |
1 1/2 l | vettä tai |
2 tl | suolaa tai |
15 | tai |
2 | laakerinlehteä tai |
1 | iso sipuli tai |
1/2 (n. 200 g) | lanttu tai |
100 g | selleriä tai |
1 (200 g) | palsternakka tai |
3–4 (300 g) | porkkanaa tai |
1 (200 g) | purjo tai |
8 (n. 800 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 195 kJ / 46 kcal |
Rasva | 0,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 4,7 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Kuutioi liha.
Valmista keitto isossa kattilassa. Pane keittolihat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kerää vaahtoa pois.
Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää kattilaan pippurit, laakerinlehdet ja paloiteltu sipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
Pese, kuori ja paloittele sillä aikaa kasvikset. Paloittele lanttu ja selleri reilun kokoisiksi kiilapaloiksi. Viipaloi palsternakka noin sentin paksuisiksi lanteiksi sekä porkkanat noin 5 cm pätkiksi.
Halkaise ja huuhtele purjo. Paloittele se samanpituisiksi paloiksi kuin porkkanat. Lohko perunat ja pane kylmään veteen odottamaan.
Lisää kattilaan lantut, sellerit, palsternakat ja porkkanat kiehumaan noin 10 minuutiksi.
Lisää sitten purjot ja perunat. Anna kiehua 15–20 minuuttia. Kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kgHinta 2,30/kpl1,15/kg
- Naudan luuton lapa RotukarjaaHinta 15,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23gHinta 2,09/kpl90,87/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Pirkka suomalainen lanttuHinta n. 0,45/kpl2,99/kg
- Lanttu SuomiHinta n. 0,63/kpl1,79/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,29/kg
- PIRKKA suomalainen Annabelle peruna 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(133 arviota)
- yli 60 min3,7(110 arviota)
- yli 60 min3,7(107 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- yli 60 min4,0(57 arviota)
- yli 60 min4,3(23 arviota)
- yli 60 min3,7(190 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (215 arviota)
- Jukkis9 päivää sittenKuinka paljon lihoja keitetään
- Jussi653 kuukautta sittenVähän joutuu säätämään mm. noita 800g kuutiolihoja ei ole. Hirvenlihakin kelpaa ;) Hyvää soppaa tuli !
- Mitätänäänsyötäisiin4 kuukautta sittenPuolet reseptin määrästä on hyvä niin tulee yksi kattilallinen. Tällä tuli kaksi ja vettä piti lisätä runsaasti. Maku on tosi hyvä!
- Mitänyttaas4 kuukautta sittenAivan liikaa juureksia ja liian vähän vettä reseptin mukaan :(
- Honyopyo7 kuukautta sittenIhan käypä resepti, vettä joutuu lisäämään vähän enempi kun pitää hauduttaa lihaa mutta muut kasvikset lisätessä keiton vesimäärä tietysti lisääntyy. En ikinä tavannut mummoa koska olin vasta vauva kun hän jo kuoli joten vaikea verrata mihinkään.
- Curry1 vuosi sittenLihat ja juurekset kannattaa ilman muuta ruskistaa aluksi, lisäksi liha- tai kanaliemikuutiot parantavat makua.
- Liian vähän vettä3 vuotta sittenEi tolla vesimäärällä ja noilla määrillä kasviksia saa kyllä mitään aikaa.
- Yksinkertainen3 vuotta sittenEi mummo laittanut noin monenlaista "tavaraa" lihapottuihin, kyllä tämä on uudempaa keksintöä, liian paljon lisukkeita
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHms, kiitos huomiostasi. Reseptiin on tosiaan jäänyt virheellisesti väärä valmistusohje. Korjaamme valmistusohjeen kuutioiduille keittolihoille sopivaksi.
- Hms7 vuotta sittenMummon lihakeitto resepti ei ole kuutioidusta keittolihasta???