• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Olut-lihapata

Tämäkin resepti vain n. 2,75€/annos*.
Olut-lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 80 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 2-3rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1tlrosmariinia
    • 10maustepippuria
    • 1-2laakerinlehteä
    • 2dltummaa olutta (Guinness)
    • 2-3dlvettä
    • 2(200 g)sipulia
    • 2-3(200 g)porkkanaa
    • 1/2(200 g)lanttua
    • 1(200 g)palsternakka
    • 1/2(150 g)juuriselleriä
    • 2valkosipulinkynttä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen paistamista.
  2. Ruskista lihapalat 2-3 erässä pannulla ja siirrä ne kannelliseen pataan mausteiden kanssa. Kaada pataan olut ja vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi, peitä kannella ja nosta uuniin. Kypsennä 200 asteessa ensin 1-1 1/2 tuntia.
  3. Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset. Valkosipulinkynnet voit jättää kokonaisiksi tai puolittaa ne. Lisää kasvikset pataan, sekoita ja jatka hauduttamista vielä noin 1 tunti. Tarkista nesteen määrä paistamisen aikana ja lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa keitetyn ohran ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

.*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 80 kcal335 kJ
  • Proteiinia6,81 g
  • Hiilihydraatteja3,2 g
  • Rasvaa4,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua