Liha-palsternakkapata
Liha-palsternakkapata on lihasta ja kasviksista syntyvä pataruoka. Hienonna halutessasi pinnalle tuoreita yrttejä, tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
5 annostayli 60 min246 kcal / annos (320g)
Ainekset
5 annosta
- 1rs(800 g)Pirkka karjalanpaistilihoja
- 1/2ps(à 350 g)Pirkka salottisipulia
- 1 1/2-2tlsuolaa
- 1/2tlkokonaisia mustapippureita
- 2laakerinlehteä
- n. 4dlvettä
- 2-3(400 g)palsternakkaa
- 3(250 g)porkkanaa
- 1dlvettä
- (tuoretta timjamia tai persiljaa)
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja halkaise sipulit. Lado lihat, sipulit ja mausteet kerroksittain pataan. Kaada pataan vettä niin paljon, että ainekset melkein peittyvät. Hauduta 200-asteisessa uunissa tunti.
- Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka reiluiksi lohkoiksi. Lisää juurekset ja 1 dl vettä padan pinnalle. Painele pintaa hieman kauhalla, jotta juurekset peittyvät osittain vedellä. Jatka hauduttamista vielä tunnin ajan. Hienonna halutessasi pinnalle tuoreita yrttejä. Tarjoa liha-palsternakkapata keitettyjen perunoiden kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 320g100 g
- 246 kcal1 030 kJ
- Proteiinia 25,9 g
- Hiilihydraatteja8,22 g
- Rasvaa12,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi