Päärynä-fetapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Makea päärynä, suolainen feta ja rouskuva pekaanipähkinä lehtevän voitaikinapiirakan päällä on voittava yhdistelmä. Kerta kaikkiaan helppoa ja herkullista!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
Täyte
- 1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 (n. 400 g) Pirkka päärynää
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1/2 ps (à 65 g) Pirkka Luomu rucolaa
- 2 rkl pekaanipähkinöitä rouhittuna
Voiteluun
- 1 kananmuna
Ravintosisältö
- Energia1 152 kJ / 276 kcal
- Rasva18,1 g
- josta tyydyttynyttä10,1 g
- Hiilihydraatit19,6 g
- josta sokereita5,1 g
- Proteiini7,2 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25 cm x 40 cm). Nosta taikinalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pistele pohja haarukalla.
- Murustele feta ja sekoita 2/3 fetamuruista keskenään ranskankerman ja pippurin kanssa.
- Pese ja viipaloi päärynät.
- Levitä fetaseos taikinan päälle, mutta jätä reunoille noin 2 cm:n verran tilaa. Asettele päärynäviipaleet hieman limittäin piirakan pinnalle ja ripottele päälle loput fetamurut. Nosta reunat osittain täytteen päälle.
- Voitele piirakan reunat kananmunalla.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja rapea.
- Valuta pinnalle hunajaa ja viimeistelle rucolalla sekä rouhituilla pekaanipähkinöillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
- Plussa-etu −31 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl20,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (29,20/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- yli 60 min4,5(320 arviota)
- Video30 - 60 min4,2(74 arviota)
- yli 60 min4,0(225 arviota)
- alle 30 min3,9(34 arviota)
- 30 - 60 min3,4(134 arviota)
- 30 - 60 min4,3(46 arviota)
- 30 - 60 min3,8(300 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (139 arviota)
- T1 kuukausi sittenErinomaiset maut yhdessä! Nam
- Jepulis1 vuosi sittenMinusta piirakan maku parani jääkaapissa yön aikana. Pieni lämmitys ennen tajoilua ja päälle hunajaa. Ai että on hyvää.
- Tarja1 vuosi sittenOli pakko kokeilla, kun kuulosti sen verran oudolta. Hyvää oli! Tätä voisi helposti muutella ja kokeilla erilaisia versioita.
- Kitu2 vuotta sittenSairaan hyvä! Seuraavana päivänä ei enää parhaimmillaan.
- Vii3 vuotta sittenHerkullista ilman rucolaakin👌
- Sanna3 vuotta sittenPaperilla vaikutti hyvältä piirakalta, mutta totuus paljastui lautasella. Maut ei sovi yhteen. Rucolan käyttöä en tajua ollenkaan tässä reseptissä.