• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Päärynä-fetapiirakka

Päärynä-fetapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 142 kcal / 100 g

Ainekset

8 annostaOsta

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet monitoimikoneessa. Paloittele joukkoon kylmä rasva ja sekoita ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ja paista sitä 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  2. Viipaloi kesäkurpitsa ja kuullota viipaleet kevyesti paistinpannulla pienessä tilkassa salaattijuustotölkin öljyä. Puolita kirsikkatomaatit. Valuta juustot ja päärynät. Paloittele päärynöitä hieman pienemmiksi.
  3. Sekoita munat, kerma, yrttisuola ja mustapippuri keskenään. Levitä vuokaan juustokuutiot, päärynälohkot ja päälle kesäkurpitsaviipaleet ja kirsikkatomaatit. Kaada pinnalle munakermaseos. Jatka paistamista noin 30 minuuttia. Tarjoa fetapiirakka hieman jäähtyneenä vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 142 kcal594 kJ
  • Proteiinia5,33 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa7,82 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4
  • Ennin kengissä14.4.2017

    Tämä on parasta vuodesta toiseen!

  • K-Kuluttajapalvelu10.10.2016

    Hei Leipuri! Päärynä-fetapiirakka on sivustollamme luokiteltu suolaiseksi leivonnaiseksi ja niiden joukosta sen pitäisi löytyä.

  • Leipuri9.10.2016

    Miksiköhän tämä ohje oli makeiden piirakoiden joukossa??