Päärynä-fetapiirakka
Makea päärynä, suolainen feta ja rouskuva pekaanipähkinä lehtevän voitaikinapiirakan päällä on voittava yhdistelmä. Kerta kaikkiaan helppoa ja herkullista! Noin 1,15€/annos.*
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
Täyte
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/4tlmustapippuria
- 2(n. 400 g)Pirkka päärynää
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 1/2ps(à 65 g)Pirkka Luomu rucolaa
- 2rklpekaanipähkinöitä rouhittuna
Voiteluun
Valmistus
yli 60 min- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25 cm x 40 cm). Nosta taikinalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pistele pohja haarukalla.
- Murustele feta ja sekoita 2/3 fetamuruista keskenään ranskankerman ja pippurin kanssa.
- Pese ja viipaloi päärynät.
- Levitä fetaseos taikinan päälle, mutta jätä reunoille noin 2 cm:n verran tilaa. Asettele päärynäviipaleet hieman limittäin piirakan pinnalle ja ripottele päälle loput fetamurut. Nosta reunat osittain täytteen päälle.
- Voitele piirakan reunat kananmunalla.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja rapea.
- Valuta pinnalle hunajaa ja viimeistelle rucolalla sekä rouhituilla pekaanipähkinöillä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Paperilla vaikutti hyvältä piirakalta, mutta totuus paljastui lautasella. Maut ei sovi yhteen. Rucolan käyttöä en tajua ollenkaan tässä reseptissä.