Hyppää sisältöön
Päärynä-fetapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Päärynä-fetapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Makea päärynä, suolainen feta ja rouskuva pekaanipähkinä lehtevän voitaikinapiirakan päällä on voittava yhdistelmä. Kerta kaikkiaan helppoa ja herkullista!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Täyte

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ravintosisältö

  • Energia
    1 152 kJ / 276 kcal
  • Rasva
    18,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    10,1 g
  • Hiilihydraatit
    19,6 g
  • josta sokereita
    5,1 g
  • Proteiini
    7,2 g
  • Suola
    0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25 cm x 40 cm). Nosta taikinalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pistele pohja haarukalla.
  2. Murustele feta ja sekoita 2/3 fetamuruista keskenään ranskankerman ja pippurin kanssa.
  3. Pese ja viipaloi päärynät.
  4. Levitä fetaseos taikinan päälle, mutta jätä reunoille noin 2 cm:n verran tilaa. Asettele päärynäviipaleet hieman limittäin piirakan pinnalle ja ripottele päälle loput fetamurut. Nosta reunat osittain täytteen päälle.
  5. Voitele piirakan reunat kananmunalla.
  6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja rapea.
  7. Valuta pinnalle hunajaa ja viimeistelle rucolalla sekä rouhituilla pekaanipähkinöillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (139 arviota)

  • T
    1 kuukausi sitten
    Erinomaiset maut yhdessä! Nam
  • Jepulis
    1 vuosi sitten
    Minusta piirakan maku parani jääkaapissa yön aikana. Pieni lämmitys ennen tajoilua ja päälle hunajaa. Ai että on hyvää.
  • Tarja
    1 vuosi sitten
    Oli pakko kokeilla, kun kuulosti sen verran oudolta. Hyvää oli! Tätä voisi helposti muutella ja kokeilla erilaisia versioita.
  • Kitu
    2 vuotta sitten
    Sairaan hyvä! Seuraavana päivänä ei enää parhaimmillaan.
  • Vii
    3 vuotta sitten
    Herkullista ilman rucolaakin👌
  • Sanna
    3 vuotta sitten
    Paperilla vaikutti hyvältä piirakalta, mutta totuus paljastui lautasella. Maut ei sovi yhteen. Rucolan käyttöä en tajua ollenkaan tässä reseptissä.