Keitetty parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Keitetty parsa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Keitetty parsa valmistuu hetkessä! Kokeile kypsyyttä ja jätä parsat hieman napakoiksi. Tarjoa parsat sitruunanmehun ja parmesaanin kanssa tai tee kylkeen klassinen hollandaisekastike.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 kg
 
tuoretta vihreää parsaa
tai

Ravintosisältö

Energia
135 kJ / 32 kcal
Rasva
0,6 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
2 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
2,9 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Huuhdo parsat. Katkaise varren puumainen osa napsauttamalla tai leikkaamalla. Voit halutessasi kuoria parsojen alaosan nuppujen alapuolelta, jos kuoret ovat paksut.

Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 1–5 minuttia parsan paksuudesta riippuen isossa kattilassa tai laakeassa kasarissa. Parsat saavat jäädä hieman napakoiksi. Tarjoa esimerkiksi hollandaisekastikkeen kanssa, pääruokana 4:lle, alkuruokana 8:lle.

Jos esikeität parsat tai tarjoat ne kylmänä esimerkiksi salaatissa ja haluat että parsojen kauniin vihreä väri säilyy, siirrä parsat heti keittämisen jälkeen jääveteen.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (48 arviota)

  • Repe
    8 kuukautta sitten
    Maukkaita tulee