Keitetty parsa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Keitetty parsa valmistuu hetkessä! Kokeile kypsyyttä ja jätä parsat hieman napakoiksi. Tarjoa parsat sitruunanmehun ja parmesaanin kanssa tai tee kylkeen klassinen hollandaisekastike.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
1 kg | tuoretta vihreää parsaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 135 kJ / 32 kcal |
Rasva | 0,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 2,9 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Huuhdo parsat. Katkaise varren puumainen osa napsauttamalla tai leikkaamalla. Voit halutessasi kuoria parsojen alaosan nuppujen alapuolelta, jos kuoret ovat paksut.
Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 1–5 minuttia parsan paksuudesta riippuen isossa kattilassa tai laakeassa kasarissa. Parsat saavat jäädä hieman napakoiksi. Tarjoa esimerkiksi hollandaisekastikkeen kanssa, pääruokana 4:lle, alkuruokana 8:lle.
Jos esikeität parsat tai tarjoat ne kylmänä esimerkiksi salaatissa ja haluat että parsojen kauniin vihreä väri säilyy, siirrä parsat heti keittämisen jälkeen jääveteen.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,7(79 arviota)
- alle 30 min3,4(128 arviota)
- yli 60 min4,2(24 arviota)
- alle 30 min4,5(77 arviota)
- alle 30 min3,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,1(192 arviota)
- 30 - 60 min4,1(17 arviota)
- alle 30 min3,9(138 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (48 arviota)
- Repe8 kuukautta sittenMaukkaita tulee