Ohra-parsasalaatti  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohra-parsasalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Ohra-parsasalaatti on ruokaisa ja raikas salaatti, joka sopii hyvin myös noutopöytään. Tarjoa lisäksi minttu-jogurttikastiketta.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 dl
 
tai
1/2 rkl
 
sitruunankuorta
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 ruukku
 
tuoretta minttua
tai
1 nippu (500 g)
 
vihreää tuoretta parsaa
tai
n. 1/2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1 ps (250 g)
 
tai
50–100 g
 
retiisejä
tai
1 pkt (200 g)
 
tai

Minttu-jogurttikastike

1 tlk (200 g)
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1–2 tl
 
kuivattua minttua
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
565 kJ / 135 kcal
Rasva
7 g
josta tyydyttynyttä
3,1 g
Hiilihydraatit
9,8 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
6,7 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Keitä ohra pakkauksen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ohra kylmällä vedellä ja jäähdytä se. Mausta ohra sitruunankuorella ja -mehulla, oliiviöljyllä ja suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnettu minttu. Jätä osa mintunlehdistä koristeeksi. Anna maustua jääkaapissa noin tunti.

Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Paksummat parsat on hyvä myös kuoria kevyesti. Leikkaa parsat noin 4 cm:n paloiksi. Pyöritä parsat öljyssä ja paahda leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.

Kiehauta soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne. Leikkaa pestyistä retiiseistä kannat pois ja lohko retiisit. Sekoita puolet kasviksista ohran joukkoon ja jätä loput koristeeksi salaatin pinnalle.

Levitä salaatti laakealle vadille. Murustele fetajuusto salaattiin, jätä siitäkin osa salaatin pinnalle. Asettele loput kasvikset, feta ja minttu salaatin pinnalle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa erikseen salaatin kanssa.

Vinkki! Voit käyttää parsan tilalla pannulla öljyssä paistettuja ohuita vihreitä papuja. Pääruoaksi salaatista riittää neljälle, noutopöydässä 8–10:lle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka esikypsytetty rikottu ohrasuurimo 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 18,40/kpl
    18,40/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Järvikylä vahva minttu
    Hinta 3,99/kpl
  • Pirkka soijapapu 250g pakaste
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/kg
  • Pirkka Parhaat fetajuusto 200g
    Hinta 3,65/kpl
    18,25/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Santa Maria Minttu, purkki 9g
    Hinta 1,69/kpl
    187,78/kpl
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Torino täysjyväohra 500 g
    Hinta 2,59/kpl
    5,18/kg
  • Torino ohrahelmi 600g
    Hinta 2,59/kpl
    4,32/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,42/kpl
    2,19/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 5,55/kpl
    22,20/l
  • Bertolli cucina oliiviöljy 1.5l
    Hinta 27,95/kpl
    18,63/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g