Ohra-parsasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohra-parsasalaatti

Ohra-parsasalaatti on ruokaisa ja raikas salaatti, joka sopii hyvin myös noutopöytään. Tarjoa lisäksi minttu-jogurttikastiketta. Noin 3,60€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Minttu-jogurttikastike

    • 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1-2tlkuivattua minttua
    • 1tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä ohra pakkauksen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ohra kylmällä vedellä ja jäähdytä se. Mausta ohra sitruunankuorella ja -mehulla, oliiviöljyllä ja suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnettu minttu. Jätä osa mintunlehdistä koristeeksi. Anna maustua jääkaapissa noin tunti.
  2. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Paksummat parsat on hyvä myös kuoria kevyesti. Leikkaa parsat noin 4 cm:n paloiksi. Pyöritä parsat öljyssä ja paahda leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Kiehauta soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne. Leikkaa pestyistä retiiseistä kannat pois ja lohko retiisit. Sekoita puolet kasviksista ohran joukkoon ja jätä loput koristeeksi salaatin pinnalle.
  4. Levitä salaatti laakealle vadille. Murustele fetajuusto salaattiin, jätä siitäkin osa salaatin pinnalle. Asettele loput kasvikset, feta ja minttu salaatin pinnalle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa erikseen salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää parsan tilalla pannulla öljyssä paistettuja ohuita vihreitä papuja. Pääruoaksi salaatista riittää neljälle, noutopöydässä 8-10:lle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • turhautunut21.4.2018

    Ei löytynyt Karisman CM.stä pakastetuja soijapapuja👀. Mitä tilalle

  • K-Kuluttajapalvelu21.4.2018

    turhautunut, harmillista kuulla, ettei soijapapuja löytynyt kaupasta. Niiden tilalla voi kokeilla esimerkiksi muita papuja tai pakasteherneitä.