Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Filo-lohitangotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Filo-lohitangot

Filo-lohitangot ovat ihanan lehteviä ja sisältä meheviä pikkusuolaisia. Ohjeesta valmistuu 24 pientä rullaa, jotka sopivat hyvin teen kanssa tarjoiltaviksi.

  • 96 kpl
  • yli 60 min
  • 216 kcal / 100 g

Ainekset

96 kpl
    • 1pkt(450 g)filotaikinaa
    • n. 1kgkirjolohifilee
    • 2(yht. 300 g)purjoa
    • 2rklöljyä
    • mustapippurirouhetta
    • 300gPirkka kylmäsavukirjolohta viipaleina
    • 1dlöljyä

Pinnalle

    • unikonsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota filotaikina sulamaan. Valmistele kaikki täytteen aineet valmiiksi, koska levitettyjen filolevyjen kanssa on toimittava ripeästi.
  2. Viipaloi kirjolohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi lohiviipaleet noin puolentoista sentin levyisiksi, mahdollisimman pitkiksi suikaleiksi. Suikaloi kylmäsavulohi noin puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.
  3. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo öljyssä paistinpannussa. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä. Jaa täytteet neljään osaan niin, että aineet varmasti riittävät.
  4. Ota filopakkauksesta kerrallaan kolme levyä. (Kääri loput levyt takaisin pakkaukseen, sillä levyt kuivuvat nopeasti. Kuivahtaneina niitä on mahdotonta käsitellä.)
  5. Sivele filolevy kevyesti öljyllä, nosta päälle toinen levy ja sivele öljyllä. Pane päälle vielä kolmas levy. Jaa levynippu kolmeen noin 11 cm leveään kaistaleeseen pituussuunnassa.
  6. Levitä kaistaleiden pitkän sivun etureunaan päästä päähän nauhamaisesti purjoa, päälle lohta, yrttimaustetta ja kylmäsavulohisuikaleita. Kääri levyt napakalle rullalle niin, että sauma jää alle.
  7. Viipaloi rullat 6 cm pituisiksi tangoiksi. Yhdellä kerralla valmistuu 24 kpl. Nosta tangot leivinpaperille pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  8. Paista 225 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia. Valmista samoin loppu filotaikina aina kolme taikinalevyä kerrallaan. Tarjoa filo-lohitangot pikkusuolaisena kahvin tai teen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 216 kcal905 kJ
  • Proteiinia11,3 g
  • Hiilihydraatteja6,76 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Kanaki filotaikina 450g pakaste
    Kanaki filotaikina 450g pakaste
    5,89/kpl13,09/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Purjo Suomi
    Purjo Suomi
    3,49/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Neito rypsiöljy 500ml
    Neito rypsiöljy 500ml
    3,59/kpl7,18/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Provencen mix yrttiseos 9g
    Pirkka Provencen mix yrttiseos 9g
    0,49/kpl54,44/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Välimeren yrttiseos 9g pussi
    Meira Välimeren yrttiseos 9g pussi
    0,85/kpl94,44/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Unikonsiemen 44g tlk mauste
    Meira Unikonsiemen 44g tlk mauste
    2,09/kpl47,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua
  • Maria12.6.2018

    Voiko nämä pakastaa paistettuja?

  • K-Kuluttajapalvelu12.6.2018

    Maria, voidaan paistettuina pakastaa. Otathan huomioon, että pakastus saattaa muuttaa filotaikinan rakennetta. Tästä syystä filo-lohitangot ovat parhaimmillaan tuoreena.