• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Filo-lohitangot

Filo-lohitangot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 96 kpl
  • yli 60 min
  • 216 kcal / 100 g

Ainekset

96 kpl

Pinnalle

    • unikonsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota filotaikina sulamaan. Valmistele kaikki täytteen aineet valmiiksi, koska levitettyjen filolevyjen kanssa on toimittava ripeästi.
  2. Viipaloi kirjolohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi lohiviipaleet noin puolentoista sentin levyisiksi, mahdollisimman pitkiksi suikaleiksi. Suikaloi kylmäsavulohi noin puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.
  3. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo öljyssä paistinpannussa. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä. Jaa täytteet neljään osaan niin, että aineet varmasti riittävät.
  4. Ota filopakkauksesta kerrallaan kolme levyä. (Kääri loput levyt takaisin pakkaukseen, sillä levyt kuivuvat nopeasti. Kuivahtaneina niitä on mahdotonta käsitellä.)
  5. Sivele filolevy kevyesti öljyllä, nosta päälle toinen levy ja sivele öljyllä. Pane päälle vielä kolmas levy. Jaa levynippu kolmeen noin 11 cm leveään kaistaleeseen pituussuunnassa.
  6. Levitä kaistaleiden pitkän sivun etureunaan päästä päähän nauhamaisesti purjoa, päälle lohta, yrttimaustetta ja kylmäsavulohisuikaleita. Kääri levyt napakalle rullalle niin, että sauma jää alle.
  7. Viipaloi rullat 6 cm pituisiksi tangoiksi. Yhdellä kerralla valmistuu 24 kpl. Nosta tangot leivinpaperille pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  8. Paista 225 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia. Valmista samoin loppu filotaikina aina kolme taikinalevyä kerrallaan. Tarjoa filo-lohitangot pikkusuolaisena kahvin tai teen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 216 kcal905 kJ
  • Proteiinia11,3 g
  • Hiilihydraatteja6,76 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3