Filo-lohitangotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Filo-lohitangot

Filo-lohitangot ovat ihanan lehteviä ja sisältä meheviä pikkusuolaisia. Ohjeesta valmistuu 24 pientä rullaa, jotka sopivat hyvin teen kanssa tarjoiltaviksi.

Ainekset

96 kpl
    • 1pkt(450 g)filotaikinaa
    • n. 1kgkirjolohifilee
    • 2(yht. 300 g)purjoa
    • 2rklöljyä
    • mustapippurirouhetta
    • 300gPirkka kylmäsavukirjolohta viipaleina
    • 1dlöljyä

Pinnalle

    • unikonsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota filotaikina sulamaan. Valmistele kaikki täytteen aineet valmiiksi, koska levitettyjen filolevyjen kanssa on toimittava ripeästi.
  2. Viipaloi kirjolohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi lohiviipaleet noin puolentoista sentin levyisiksi, mahdollisimman pitkiksi suikaleiksi. Suikaloi kylmäsavulohi noin puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.
  3. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo öljyssä paistinpannussa. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä. Jaa täytteet neljään osaan niin, että aineet varmasti riittävät.
  4. Ota filopakkauksesta kerrallaan kolme levyä. (Kääri loput levyt takaisin pakkaukseen, sillä levyt kuivuvat nopeasti. Kuivahtaneina niitä on mahdotonta käsitellä.)
  5. Sivele filolevy kevyesti öljyllä, nosta päälle toinen levy ja sivele öljyllä. Pane päälle vielä kolmas levy. Jaa levynippu kolmeen noin 11 cm leveään kaistaleeseen pituussuunnassa.
  6. Levitä kaistaleiden pitkän sivun etureunaan päästä päähän nauhamaisesti purjoa, päälle lohta, yrttimaustetta ja kylmäsavulohisuikaleita. Kääri levyt napakalle rullalle niin, että sauma jää alle.
  7. Viipaloi rullat 6 cm pituisiksi tangoiksi. Yhdellä kerralla valmistuu 24 kpl. Nosta tangot leivinpaperille pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  8. Paista 225 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia. Valmista samoin loppu filotaikina aina kolme taikinalevyä kerrallaan. Tarjoa filo-lohitangot pikkusuolaisena kahvin tai teen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 216 kcal905 kJ
  • Proteiinia 11,3 g
  • Hiilihydraatteja6,76 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Kirjolohifilee, C- leikkuu
    Kirjolohifilee, C- leikkuu
    32,90/kg
  • Pirkka purjo pakattu ulkomainen,  kausituote
    Pirkka purjo pakattu ulkomainen, kausituote
    1,50/kpl
    5,99/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,45/kpl
    6,90/l
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    2,09/kpl
    34,83/kg
  • Pirkka provencale 9g yrttiseos
    Pirkka provencale 9g yrttiseos
    0,59/kpl
    65,55/kg
  • Meira Yrttiseos Välimeren 9g
    Meira Yrttiseos Välimeren 9g
    0,85/kpl
    94,44/kg
  • Meira Unikonsiemen 44g tlk mauste
    Meira Unikonsiemen 44g tlk mauste
    2,09/kpl
    47,50/kg
  • Santa Maria unikonsiemen 43g sininen
    Santa Maria unikonsiemen 43g sininen
    1,85/kpl
    43,02/kg
  • Santa Maria unikonsiemen 43g valkoinen
    Santa Maria unikonsiemen 43g valkoinen
    1,85/kpl
    43,02/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille6 arvostelua
  • Maria12.6.2018

    Voiko nämä pakastaa paistettuja?

  • K-Kuluttajapalvelu12.6.2018

    Maria, voidaan paistettuina pakastaa. Otathan huomioon, että pakastus saattaa muuttaa filotaikinan rakennetta. Tästä syystä filo-lohitangot ovat parhaimmillaan tuoreena.