Filo-lohitangotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Filo-lohitangot

Filo-lohitangot ovat ihanan lehteviä ja sisältä meheviä pikkusuolaisia. Ohjeesta valmistuu 24 pientä rullaa, jotka sopivat hyvin teen kanssa tarjoiltaviksi.

  • 96 kpl
  • yli 60 min
  • 216 kcal / 100 g

Ainekset

96 kpl
    • 1pkt(450 g)filotaikinaa
    • n. 1kgkirjolohifilee
    • 2(yht. 300 g)purjoa
    • 2rklöljyä
    • mustapippurirouhetta
    • 300gPirkka kylmäsavukirjolohta viipaleina
    • 1dlöljyä

Pinnalle

    • unikonsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota filotaikina sulamaan. Valmistele kaikki täytteen aineet valmiiksi, koska levitettyjen filolevyjen kanssa on toimittava ripeästi.
  2. Viipaloi kirjolohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi lohiviipaleet noin puolentoista sentin levyisiksi, mahdollisimman pitkiksi suikaleiksi. Suikaloi kylmäsavulohi noin puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.
  3. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo öljyssä paistinpannussa. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä. Jaa täytteet neljään osaan niin, että aineet varmasti riittävät.
  4. Ota filopakkauksesta kerrallaan kolme levyä. (Kääri loput levyt takaisin pakkaukseen, sillä levyt kuivuvat nopeasti. Kuivahtaneina niitä on mahdotonta käsitellä.)
  5. Sivele filolevy kevyesti öljyllä, nosta päälle toinen levy ja sivele öljyllä. Pane päälle vielä kolmas levy. Jaa levynippu kolmeen noin 11 cm leveään kaistaleeseen pituussuunnassa.
  6. Levitä kaistaleiden pitkän sivun etureunaan päästä päähän nauhamaisesti purjoa, päälle lohta, yrttimaustetta ja kylmäsavulohisuikaleita. Kääri levyt napakalle rullalle niin, että sauma jää alle.
  7. Viipaloi rullat 6 cm pituisiksi tangoiksi. Yhdellä kerralla valmistuu 24 kpl. Nosta tangot leivinpaperille pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  8. Paista 225 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia. Valmista samoin loppu filotaikina aina kolme taikinalevyä kerrallaan. Tarjoa filo-lohitangot pikkusuolaisena kahvin tai teen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 216 kcal905 kJ
  • Proteiinia 11,3 g
  • Hiilihydraatteja6,76 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Kanaki filotaikina 450g pakaste
    Kanaki filotaikina 450g pakaste
    5,89/kpl13,09/kg
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    19,99/kg
  • Savustettu lohipala omasta uunista
    Savustettu lohipala omasta uunista
    12,99/kg
  • Purjo ulkomainen
    Purjo ulkomainen
    1,66/kpl4,99/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,00/kpl2,22/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,49/kpl2,77/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Pirkka Provencen mix yrttiseos 9g
    Pirkka Provencen mix yrttiseos 9g
    0,49/kpl54,44/kg
  • Meira Välimeren yrttiseos 9g pussi
    Meira Välimeren yrttiseos 9g pussi
    0,85/kpl94,44/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua
  • Maria12.6.2018

    Voiko nämä pakastaa paistettuja?

  • K-Kuluttajapalvelu12.6.2018

    Maria, voidaan paistettuina pakastaa. Otathan huomioon, että pakastus saattaa muuttaa filotaikinan rakennetta. Tästä syystä filo-lohitangot ovat parhaimmillaan tuoreena.