Filo-lohitangotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Filo-lohitangot

  • Annosmäärä96 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Filo-lohitangot ovat ihanan lehteviä ja sisältä meheviä pikkusuolaisia. Ohjeesta valmistuu 24 pientä rullaa, jotka sopivat hyvin teen kanssa tarjoiltaviksi.

    Ainekset

    96 kpl
    1 pkt (450 g)
     
    filotaikinaa
    tai
    n. 1 kg
     
    kirjolohifilee
    tai
    2 (300 g)
     
    purjoa
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai
     
    mustapippurirouhetta
    tai
    4 tl
     
    tai
    300 g
     
    tai
    1 dl
     
    öljyä
    tai

    Pinnalle

     
    unikonsiemeniä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    878 kJ / 210 kcal
    Rasva
    11,8 g
    josta tyydyttynyttä
    1,6 g
    Hiilihydraatit
    13,4 g
    josta sokereita
    0,7 g
    Proteiini
    12,4 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Ota filotaikina sulamaan. Valmistele kaikki täytteen aineet valmiiksi, koska levitettyjen filolevyjen kanssa on toimittava ripeästi.

    Viipaloi kirjolohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi lohiviipaleet noin puolentoista sentin levyisiksi, mahdollisimman pitkiksi suikaleiksi. Suikaloi kylmäsavulohi noin puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.

    Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo öljyssä paistinpannussa. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä. Jaa täytteet neljään osaan niin, että aineet varmasti riittävät.

    Ota filopakkauksesta kerrallaan kolme levyä. (Kääri loput levyt takaisin pakkaukseen, sillä levyt kuivuvat nopeasti. Kuivahtaneina niitä on mahdotonta käsitellä.)

    Sivele filolevy kevyesti öljyllä, nosta päälle toinen levy ja sivele öljyllä. Pane päälle vielä kolmas levy. Jaa levynippu kolmeen noin 11 cm leveään kaistaleeseen pituussuunnassa.

    Levitä kaistaleiden pitkän sivun etureunaan päästä päähän nauhamaisesti purjoa, päälle lohta, yrttimaustetta ja kylmäsavulohisuikaleita. Kääri levyt napakalle rullalle niin, että sauma jää alle.

    Viipaloi rullat 6 cm pituisiksi tangoiksi. Yhdellä kerralla valmistuu 24 kpl. Nosta tangot leivinpaperille pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.

    Paista 225 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia. Valmista samoin loppu filotaikina aina kolme taikinalevyä kerrallaan. Tarjoa filo-lohitangot pikkusuolaisena kahvin tai teen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Kanaki filotaikina 450g pakaste
      Hinta 5,89/kpl
      13,09/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka provencale 9g yrttiseos
      Hinta 0,59/kpl
      65,56/kg
    • Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
      Hinta 4,99/kpl
      33,27/kg
    • Myllyn Paras filotaikina 500g pakaste
      Hinta 4,49/kpl
      8,98/kg
    • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
      Hinta 29,99/kg
    • Purjo Suomi
      Hinta n. 0,80/kpl
      3,19/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,19/kpl
      44,07/kg
    • Meira yrttiseos 8g Provencale
      Hinta 0,89/kpl
      111,25/kg
    • Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseos
      Hinta 0,79/kpl
      87,78/kpl
    • Meira Unikonsiemen 44g tlk mauste
      Hinta 2,25/kpl
      51,14/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,3 (7 arviota)

    • Maria
      6 vuotta sitten
      Voiko nämä pakastaa paistettuja?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Maria, voidaan paistettuina pakastaa. Otathan huomioon, että pakastus saattaa muuttaa filotaikinan rakennetta. Tästä syystä filo-lohitangot ovat parhaimmillaan tuoreena.