Filo-lohitangot
- Annosmäärä96 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (450 g) | filotaikinaa tai |
n. 1 kg | kirjolohifilee tai |
2 (300 g) | purjoa tai |
2 rkl | öljyä tai |
mustapippurirouhetta tai | |
4 tl | tai |
300 g | tai |
1 dl | öljyä tai |
Pinnalle | |
---|---|
unikonsiemeniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 878 kJ / 210 kcal |
Rasva | 11,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1,6 g |
Hiilihydraatit | 13,4 g |
josta sokereita | 0,7 g |
Proteiini | 12,4 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Ota filotaikina sulamaan. Valmistele kaikki täytteen aineet valmiiksi, koska levitettyjen filolevyjen kanssa on toimittava ripeästi.
Viipaloi kirjolohi ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Suikaloi lohiviipaleet noin puolentoista sentin levyisiksi, mahdollisimman pitkiksi suikaleiksi. Suikaloi kylmäsavulohi noin puolen sentin levyisiksi suikaleiksi.
Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo öljyssä paistinpannussa. Mausta mustapippurilla. Jäähdytä. Jaa täytteet neljään osaan niin, että aineet varmasti riittävät.
Ota filopakkauksesta kerrallaan kolme levyä. (Kääri loput levyt takaisin pakkaukseen, sillä levyt kuivuvat nopeasti. Kuivahtaneina niitä on mahdotonta käsitellä.)
Sivele filolevy kevyesti öljyllä, nosta päälle toinen levy ja sivele öljyllä. Pane päälle vielä kolmas levy. Jaa levynippu kolmeen noin 11 cm leveään kaistaleeseen pituussuunnassa.
Levitä kaistaleiden pitkän sivun etureunaan päästä päähän nauhamaisesti purjoa, päälle lohta, yrttimaustetta ja kylmäsavulohisuikaleita. Kääri levyt napakalle rullalle niin, että sauma jää alle.
Viipaloi rullat 6 cm pituisiksi tangoiksi. Yhdellä kerralla valmistuu 24 kpl. Nosta tangot leivinpaperille pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
Paista 225 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia. Valmista samoin loppu filotaikina aina kolme taikinalevyä kerrallaan. Tarjoa filo-lohitangot pikkusuolaisena kahvin tai teen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Kanaki filotaikina 450g pakasteHinta 5,89/kpl13,09/kg
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,59/kpl65,56/kg
- Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloituHinta 4,99/kpl33,27/kg
- Myllyn Paras filotaikina 500g pakasteHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 29,99/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Meira yrttiseos 8g ProvencaleHinta 0,89/kpl111,25/kg
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Meira Unikonsiemen 44g tlk mausteHinta 2,25/kpl51,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min
- yli 60 min3,6(17 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min4,0(29 arviota)
- yli 60 min3,3(4 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min
- yli 60 min4,8(4 arviota)
Arvostele resepti
- Maria6 vuotta sittenVoiko nämä pakastaa paistettuja?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMaria, voidaan paistettuina pakastaa. Otathan huomioon, että pakastus saattaa muuttaa filotaikinan rakennetta. Tästä syystä filo-lohitangot ovat parhaimmillaan tuoreena.