Lasten lohipiirakka
Lasten lohipiirakka on mehevä ja maukas, mutta mutkikkaat työvaiheet on unohdettu. Taikina valmistuu sekoittamalla, ja täytteen ainekset vain ladotaan vuokaan.
6-8 annostayli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
Taikina
- 100gvoita tai margariinia
- 2dlvehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
- 1kananmuna
Täyte
- 100gpurjon valkoista osaa
- 1tlkuivattua yrttiä (esim. basilika tai oregano)
- 1/4tlmustapippuria
- 2dljuustoraastetta
Muna-kerma
- 2kananmunaa
- 2dlkuohukermaa
- (tilliä)
Valmistus
yli 60 min- Voitele piirakkavuoka (Ø noin 26 cm) nokareella voita. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuutioi jääkaappikylmä rasva ja laita kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Nypi rasva ja jauhot tasaiseksi seokseksi käsin.
- Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille hyvin jauhotetuin käsin.
- Valmista täyte. Halkaise purjon valkoinen varsi pituussuunnassa ja huuhtele välit vedellä. Hienonna purjo. Laita purjo piirakkapohjalle. Paloittele kylmäsavulohi ja levitä purjon päälle.
- Levitä juustoraaste täytteiden päälle. Ripottele valitsemaasi yrttiä ja pippuria pinnalle.
- Sekoita munat ja kerma kulhossa. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 30 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Piirakka maistuu myös kylmänä.
- Koristele piirakka halutessasi tuoreella tillillä. Nam!
Tiesitkö että...
Resepti löytyy myös lasten kokkaussovelluksesta, Carrot Kitchen Appista, jonka voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta!Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Mikä tässä on erilaista kuin normaalin piirakan teko? 😄