• Erityisruokavaliot

Kylmäsavulohipiirakka

Kylmäsavulohipiirakka on yksi suolaisten piirakoiden kestosuosikki. Raikkaan makunsa piirakka saa sitruunankuoresta. Kokeile vaihteeksi tillin sijaan myös basilikaa. N. 1,05€/annos.
Kylmäsavulohipiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Rukiinen pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Kuutioi kylmäsavulohi. Leikkaa halkaistu ja huuhdottu purjo ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Levitä täytteet tasaisesti puolikypsälle pohjalle. Sekoita juustoraaste täytteen joukkoon.
  4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma ja maito. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä piirakkaa vielä noin 30 minuuttia uunin alatasolla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia10,1 g
  • Hiilihydraatteja11,2 g
  • Rasvaa15,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille30