Hyppää sisältöön
Porokolmiot filotaikinastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porokolmiot filotaikinasta

  • Annosmäärä25 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Porokolmiot filotaikinasta maistuvat sellaisenaan teen, kahvin tai glögin kanssa tai keiton kaverina.

    Ainekset

    25 kpl
    • 10 arkkia filotaikinaa (arkin koko n. 35 x 48 cm)
    • voiteluun öljyä

    Täyte

    • 1 pieni sipuli
    • 1/2 isoa purjoa
    • 240 g Pirkka poronkäristystä
    • 1–2 rkl öljyä
    • 1/2 tl suolaa
    • 2 tl roseepippuria
    • 50 g sulatejuustoa
    • 1/2–1 dl persiljaa hienonnettuna

    Voiteluun ja pinnalle

    • öljyä
    • seesaminsiemeniä

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 109 kJ / 265 kcal
    • Rasva
      7 g
    • josta tyydyttynyttä
      2,2 g
    • Hiilihydraatit
      36,4 g
    • josta sokereita
      2 g
    • Proteiini
      13,1 g
    • Suola
      1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Ota filotaikina ajoissa sulamaan. Filo/fillo/phyllotaikina on paperinohuiksi arkeiksi kaulittua taikinaa, joka myydään pakasteena. Taikina-arkit käytetään yksinkertaisina tai kerroksittain. Kun useita taikina-arkkeja pannaan päällekkäin, ne sidotaan yhteen öljyllä, juoksevalla tai sulatetulla margariinilla tai voilla. Ohuet taikina-arkit kuivuvat helposti, joten toimi nopeasti.
    2. Valmista ensin täyte. Hienonna kuorittu sipuli ja halkaistu, huuhdottu purjo. Leikkaa vähän sulanut riistakäristys noin sentin levyisiksi suikaleiksi.
    3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista siinä kevyesti porosuikaleet. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja murskatulla rosépippurilla. Hauduta kannen alla viisi minuuttia.
    4. Sekoita täytteeseen vielä sulatejuusto ja hienonnettu persilja. Tarkista täytteen maku ja nosta paistokasari liedeltä jäähtymään.
    5. Levitä filotaikinalevy työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa levyt pituussuunnassa viiteen suikaleeseen (noin 9 x 35 cm). Annostele ruokalusikallinen täytettä suikaleiden päähän ja taittele kolmioiksi. Voitele kolmiot öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
    6. Paista piirasia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Kanaki filotaikina 450g pakaste
      Hinta 5,89/kpl
      13,09/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka roseepippuri 12g kokonainen
      Hinta 1,35/kpl
      112,50/kg
    • Järvikylä persilja rkk FI
      Hinta 1,69/kpl
    • Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38g
      Hinta 1,99/kpl
      52,37/kg
    • Myllyn Paras filotaikina 500g pakaste
      Hinta 4,49/kpl
      8,98/kg
    • Neito rypsiöljy 500ml
      Hinta 4,25/kpl
      8,50/l
    • Pysyvästi edullinen
      Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/l
    • Sipuli
      Hinta n. 0,14/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 0,99/kpl
      2,83/kg
    • Purjo ulkomainen
      Hinta n. 1,00/kpl
      3,99/kg
    • Lapin Liha poronkäristys 400g pakaste
      Hinta 17,55/kpl
      43,88/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
      Hinta 1,45/kpl
      96,67/kg
    • Santa Maria Rosépippuri 21g
      Hinta 2,29/kpl
      109,05/kg
    • La vache qui rit sulatejuusto 133g
      Hinta 2,45/kpl
      18,42/kg
    • Creme De Saint agur juustolevite 150g
      Hinta 5,15/kpl
      34,33/kg
    • Deliverde persiljaruukku Suomi
      Hinta 2,80/kpl
    • Persilja ruukku luomu Suomi
      Hinta 2,99/kpl
    • GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 g
      Hinta 3,29/kpl
      10,28/kg
    • Salliselta Seesaminsiemen 400g
      Hinta 3,69/kpl
      9,23/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti