Porokolmiot filotaikinasta
- Annosmäärä25 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
10 arkkia | filotaikinaa (arkin koko n. 35 x 48 cm) tai |
voiteluun öljyä tai | |
Täyte | |
---|---|
1 pieni | sipuli tai |
1/2 isoa | purjoa tai |
240 g | Pirkka poronkäristystä tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 tl | roseepippuria tai |
50 g | sulatejuustoa tai |
1/2–1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Voiteluun ja pinnalle | |
öljyä tai | |
seesaminsiemeniä tai |
Valmistus
Ota filotaikina ajoissa sulamaan. Filo/fillo/phyllotaikina on paperinohuiksi arkeiksi kaulittua taikinaa, joka myydään pakasteena. Taikina-arkit käytetään yksinkertaisina tai kerroksittain. Kun useita taikina-arkkeja pannaan päällekkäin, ne sidotaan yhteen öljyllä, juoksevalla tai sulatetulla margariinilla tai voilla. Ohuet taikina-arkit kuivuvat helposti, joten toimi nopeasti.
Valmista ensin täyte. Hienonna kuorittu sipuli ja halkaistu, huuhdottu purjo. Leikkaa vähän sulanut riistakäristys noin sentin levyisiksi suikaleiksi.
Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista siinä kevyesti porosuikaleet. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja murskatulla rosépippurilla. Hauduta kannen alla viisi minuuttia.
Sekoita täytteeseen vielä sulatejuusto ja hienonnettu persilja. Tarkista täytteen maku ja nosta paistokasari liedeltä jäähtymään.
Levitä filotaikinalevy työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa levyt pituussuunnassa viiteen suikaleeseen (noin 9 x 35 cm). Annostele ruokalusikallinen täytettä suikaleiden päähän ja taittele kolmioiksi. Voitele kolmiot öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista piirasia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Rönkä poronkäristys 400g pakasteHinta 17,60/kpl44,00/kg
- Kanaki filotaikina 450g pakasteHinta 5,89/kpl13,09/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka maustamaton sulatejuusto 400g laktoositonHinta 4,35/kpl10,87/kg
- GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Rönkä Poron paistikäristys 750g pakasteHinta 39,95/kpl53,27/kg
- Myllyn Paras filotaikina 500g pakasteHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Pirkka sulatejuustopala 250g laktoositonHinta 2,95/kpl11,80/kg
- Olympia sulatejuusto 400g perinteinenHinta 5,65/kpl14,13/kg
- Salliselta Seesaminsiemen 400gHinta 3,39/kpl8,48/kg
- Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38gHinta 1,99/kpl52,37/kg
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,39/kpl92,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(28 arviota)
- 30 - 60 min4,7(32 arviota)
- yli 60 min2,9(9 arviota)
- 30 - 60 min1,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,8(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(141 arviota)
- 30 - 60 min4,0(109 arviota)
- 30 - 60 min4,3(43 arviota)