Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
K-Ruoka.fi uudistuu. Käytät uutta versiota.Uudistamme K-Ruoka.fi:tä ja käytät palvelun uutta beta-versiota.
Anna palautetta tai lue uudistuksesta.lue lisää uudistuksesta.
KylmäsavulohibostonTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kylmäsavulohiboston

Suolaine bostonkakku sopii tarjottavaksi juhlien noutopöytään tai vaikkapa brunssille.

Ainekset

n. 15 annosta

Täyte

Pinnalle

    • kananmunaa
    • unikonsiemeniä
    • (Pirkka tilliä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola ja öljy. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa olla pehmeää. Anna kohota lämpimässä noin 1/2 tuntia.
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Purista niistä siivilässä kevyesti ylimääräinen neste pois. Suikaloi kalaviipaleet ja hienonna tilli.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinan päälle smetana. Ripottele päälle tasaisesti tilli, katkaravut ja kalasuikaleet. Mausta mustapippurilla.
  4. Rullaa taikina, kuten tehdessäsi korvapuusteja. Leikkaa rulla tasakokoisiksi paloiksi ja asettele palat voideltuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan tai lasagnevuokaan bostonkakun tapaan. Anna kohota hyvin. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–45 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muun muassa vuoan materiaali: metallisessa vuoassa boston kypsyy nopeammin kuin lasivuoassa. Anna jäähtyä vuoassaan ja irrota halutessasi ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tillillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat enemmän lohen makua, lisää täytteen lohen määrää.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille