• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kylmäsavulohiboston

Kylmäsavulohiboston
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 15 annosta
  • yli 60 min
  • 251 kcal / 100 g

Ainekset

n. 15 annosta

Täyte

Pinnalle

    • kananmunaa
    • unikonsiemeniä
    • (Pirkka tilliä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola ja öljy. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa olla pehmeää. Anna kohota lämpimässä noin 1/2 tuntia.
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Purista niistä siivilässä kevyesti ylimääräinen neste pois. Suikaloi kalaviipaleet ja hienonna tilli.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinan päälle smetana. Ripottele päälle tasaisesti tilli, katkaravut ja kalasuikaleet. Mausta mustapippurilla.
  4. Rullaa taikina, kuten tehdessäsi korvapuusteja. Leikkaa rulla tasakokoisiksi paloiksi ja asettele palat voideltuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan tai lasagnevuokaan bostonkakun tapaan. Anna kohota hyvin. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muun muassa vuoan materiaali: metallisessa vuoassa boston kypsyy nopeammin kuin lasivuoassa. Anna jäähtyä vuoassaan ja irrota halutessasi ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tillillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat enemmän lohen makua, lisää täytteen lohen määrää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 251 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia10,7 g
  • Hiilihydraatteja33,5 g
  • Rasvaa8,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille