Frozen yogurt -palat
Rapsakat jogurttijääapalat ovat mainio välipala kuumana kesäpäivänä, ja ne maistuvat koko perheelle. Tämä viileä herkku on terveellisempi vaihtoehto jäätelölle! Noin 1,50€/annos.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2prk(á 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1tlvaniljasokeria
- 1dl(50 g)Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste) tai
- 1dltuoreita vadelmia
- 1dl(50 g)Pirkka pekaanipähkinöitä
Valmistus
yli 60 min- Valuta jogurtti kaksinkertaisessa suodatinpussissa siivilässä jääkaapissa noin 1 1/2 tuntia.
- Sekoita kulhossa jogurtti, hunaja ja vaniljasokeri keskenään.
- Leikkaa vadelmat puoliksi ja rouhi pekaanipähkinät veitsellä.
- Laita leivinpaperi pakastusta kestävän vuoan (32 cm x 24 cm) pohjalle. Levitä jogurttiseos tasaisesti vuokaan, noin 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi. Ripottele jogurtin päälle vadelmat ja pähkinät.
- Lämmitä maapähkinävoita hetki mikrossa, jotta koostumus muuttuu hieman juoksevammaksi. Valuta maapähkinävoi jogurtin päälle. Pakasta 2-3 tuntia.
- Leikkaa jogurttilevy paloiksi ja tarjoa heti. Voit myös säilyttää paloja pakastimessa ja tarjota välipalana.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ohjeessa sanotaan "valuta jogurttia" pitääkö tämä tehdä jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Sunny, jogurtti valutetaan jääkaapissa. Lisäämme ohjeen reseptiin.