VadelmapavlovaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmapavlova

Rapea ja makea pavlova raikastuu ihanalla jogurttivaahdolla ja suloisilla vadelmilla. Voit valmistaa marenkipohjan jo etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoilua.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Marenki

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Riko valkuaisten rakenne kulhossa. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen, koko ajan voimakkaasti sätkövatkaimella vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä marenkivaahto ympyrän (⌀ noin 25 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
  3. Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
  4. Vatkaa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi. Kaada joukkoon jogurtti sekä sokeri ja vatkaa tasaiseksi.
  5. Levitä jogurttivaahto marengille. Koristele pavlova aavistuksen kohmeisilla vadelmilla, hunajalla ja halutessasi vielä tuoreella mintulla ja syötävillä kukilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua