Vadelmapavlova
Rapea ja makea pavlova raikastuu ihanalla jogurttivaahdolla ja suloisilla vadelmilla. Voit valmistaa marenkipohjan jo etukäteen ja täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Noin 0,95€/annos.
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
Marenki
- 2 1/2dlsokeria
- 1tlvalkoviinietikkaa
- 1rklperunajauhoja
Täyte
- 1 1/2dlPirkka suomalaista jogurttia
- 3rklsokeria
- 175gtuoreita vadelmia tai
- 1rs(175 g)Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)
- 2tljuoksevaa hunajaa
- tuoretta minttua
- syötäviä kukkia
Valmistus
yli 60 min- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Riko valkuaisten rakenne kulhossa. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen, koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä siitä kohtaa, johon levität marengin. Levitä marenkivaahto ympyrän (⌀ noin 25 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat.
- Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä.
- Vatkaa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi. Kaada joukkoon jogurtti sekä sokeri ja vatkaa tasaiseksi.
- Levitä jogurttivaahto marengille. Koristele pavlova vadelmilla, hunajalla ja halutessasi vielä tuoreella mintulla ja syötävillä kukilla. Lisää pakastevadelmat hieman kohmeisina.
Tiesitkö että...
Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Nam!
Hyvä