Karpalo-mantelitoffee
- Annosmäärä50 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Karpalo-mantelitoffee vie kielen mennessään. Anna toffeet makeaksi joululahjaksi tai tarjoa glögin kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
50 palaa
1 1/2 dl | tai |
100 g | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 dl | tai |
1 dl | vaaleaa leivontasiirappia tai |
1 dl | tai |
1 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Sulata vadelmat ja painele ne siivilän läpi. Vadelmasosetta tulisi olla 2 rkl. Rouhi karpalot ja mantelit veitsellä.
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vispikerma, sokeri, siirappi ja vadelmasose.
Anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes lämpötila on 123–124 astetta. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kuulakokeen tiputtamalla muutaman pisaran kuumaa toffeeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, on seos sopivaa.
Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon karpalot sekä mantelit. Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15x28 cm).
Anna massan jäähtyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Leikkaa toffee paloiksi terävällä veitsellä.
Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Pane toffeiden väliin leivinpaperia, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Kääri lahjaksi annettavat toffeet sellofaaniin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(179 arviota)
- alle 30 min3,9(139 arviota)
- 30 - 60 min4,3(18 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min5,0(5 arviota)
- yli 60 min5,0(4 arviota)
- 30 - 60 min3,8(43 arviota)
- yli 60 min4,7(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (38 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPilalle meni, palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- Pilalle meni.2 vuotta sittenLahjaksi piti viedä ja edellisenä iltana tein. Enkä tosiaan minäkään keittoajasta tiennyt. Pitäisi näköjään lukea aina kommentit ensin puutteellisten ohjeiden vuoksi. Vesilasitempun tein ja pisara kyllä jähmettyi. Mutta 12h jälkeen toffee on edelleen hyllyvää vuokassa.
- IW3 vuotta sittenPuutteellinen ohje, sillä tein toffeeta ekaa kertaa elämässäni. Tässä ei puhuttu mitään siitä, kauako seoksen keittämäseen liedellä menee ja pitääkö sen kiehua kunnolla ja mikä lopputulos kuulakokeesta pitäisi tulla. Jouduin katsomaan valion ohjeesta, että keittoaika on n.20min ja seos saa kiehua kunnon poreilla, kunnes alkaa saostumaan. Siinä kohtaa voi tehdä tuon kuulakokeen ja tosiaan vesilasin pohjalta voi lusikalla ottaa tuon toffee kasan ja pyörittää palloksi. Silloin seos on "sopiva". Eka satsi meni siis pilalle puutteellisten ohjeiden vuoksi. Ja aloitin alusta....Korvasin mantelit myös pekaaneilla ja tuli todella hyviä.
- Janna3 vuotta sittenKauanko säilyvät huoneenlämmössä? Lahjaksi teen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJanna, toffeet on suositeltavaa säilyttää jäähdytyksen jälkeen jääkaapissa.
- Seijamummi5 vuotta sittenEhdottomasti tehtävä kaikki😁🤗