Karpalo-mantelitoffee
Karpalo-mantelitoffee vie kielen mennessään. Anna toffeet makeaksi joululahjaksi tai tarjoa glögin kanssa.
- 50 palaa
- yli 60 min
- 90 kcal / annos (25g)
Ainekset
50 palaa
- 1 1/2dlPirkka vadelmia (pakaste)
- 100gPirkka voita
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1dlvaaleaa leivontasiirappia
- 1dlPirkka Luomu kuorellisia manteleita
Valmistus
yli 60 min- Sulata vadelmat ja painele ne siivilän läpi. Vadelmasosetta tulisi olla 2 rkl. Rouhi karpalot ja mantelit veitsellä.
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vispikerma, sokeri, siirappi ja vadelmasose.
- Anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes lämpötila on 123-124 astetta. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kuulakokeen tiputtamalla muutaman pisaran kuumaa toffeeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, on seos sopivaa.
- Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon karpalot sekä mantelit. Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15x28 cm).
- Anna massan jäähtyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Leikkaa toffee paloiksi terävällä veitsellä.
- Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Pane toffeiden väliin leivinpaperia, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Kääri lahjaksi annettavat toffeet sellofaaniin.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 25g100 g
- 90 kcal376 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Pilalle meni, palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
Lahjaksi piti viedä ja edellisenä iltana tein. Enkä tosiaan minäkään keittoajasta tiennyt. Pitäisi näköjään lukea aina kommentit ensin puutteellisten ohjeiden vuoksi. Vesilasitempun tein ja pisara kyllä jähmettyi. Mutta 12h jälkeen toffee on edelleen hyllyvää vuokassa.
Puutteellinen ohje, sillä tein toffeeta ekaa kertaa elämässäni. Tässä ei puhuttu mitään siitä, kauako seoksen keittämäseen liedellä menee ja pitääkö sen kiehua kunnolla ja mikä lopputulos kuulakokeesta pitäisi tulla. Jouduin katsomaan valion ohjeesta, että keittoaika on n.20min ja seos saa kiehua kunnon poreilla, kunnes alkaa saostumaan. Siinä kohtaa voi tehdä tuon kuulakokeen ja tosiaan vesilasin pohjalta voi lusikalla ottaa tuon toffee kasan ja pyörittää palloksi. Silloin seos on "sopiva". Eka satsi meni siis pilalle puutteellisten ohjeiden vuoksi. Ja aloitin alusta....Korvasin mantelit myös pekaaneilla ja tuli todella hyviä.
Kauanko säilyvät huoneenlämmössä? Lahjaksi teen.
Janna, toffeet on suositeltavaa säilyttää jäähdytyksen jälkeen jääkaapissa.
Ehdottomasti tehtävä kaikki😁🤗