• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Karpalo-mantelitoffee

Karpalo-mantelitoffee vie kielen mennessään. Anna toffeet makeaksi joululahjaksi tai tarjoa glögin kanssa.
Karpalo-mantelitoffee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 50 palaa
  • yli 60 min
  • 90 kcal / annos (25g)

Ainekset

50 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata vadelmat ja painele ne siivilän läpi. Vadelmasosetta tulisi olla 2 rkl. Rouhi karpalot ja mantelit veitsellä.
  2. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vispikerma, sokeri, siirappi ja vadelmasose.
  3. Anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes lämpötila on 123-124 astetta. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kuulakokeen tiputtamalla muutaman pisaran kuumaa toffeeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, on seos sopivaa.
  4. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon karpalot sekä mantelit. Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15x28 cm).
  5. Anna massan jäähtyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Leikkaa toffee paloiksi terävällä veitsellä.
  6. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Pane toffeiden väliin leivinpaperia, etteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Kääri lahjaksi annettavat toffeet sellofaaniin.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 25g100 g

  • 90 kcal376 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua