Geishakakku
Tässä kakussa maistuu Geishasta tuttu hasselpähkinän ja suklaan vastustamaton yhdistelmä. Noin 0,80€/pala.
16 palaa30 - 60 min
Ainekset
16 palaa
Pohja
- 5kananmunan valkuaista
- 1 1/2dlsokeria
- 2ps(à 125 g)Pirkka hasselpähkinärouhetta
- 1ps(100 g)Pirkka mantelijauhetta
- ripaussuolaa
Päällinen
- 2(à 100 g)Fazer Geisha -suklaalevyä
- 50gvoita
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri.
- Hienonna hasselpähkinärouhe jauheeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Yhdistä jauhe mantelijauheen ja leivinjauheen kanssa. Lisää ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet valkuaisvaahdon joukkoon varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna pohjan jäähtyä.
- Paloittele suklaalevyt. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna. Nosta kattila levyltä. Sulata paloiteltu suklaa pienissä erissä voi-kermaseokseen.
- Kaada suklaatäyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Tarjoa kakku kylmänä ja leikkaa kakusta paloja terävällä veitsellä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Kommentoi
Todella ärsyttävä, kun ostin hasselpähkinärouhetta ohjeen mukaan ja en lukenut loppuun, kaupasta saa kyllä valmista hasselpähkinäjauhoa, joten ei tarvitse jauhaa :( mutta ilmeisesti pirkalla ei sitä ole niin ei voi meiraa mainostaa.
Valitettavasti en pitänyt tästä reseptistä, aivan liian pähkinäistä, jopa pistelevän pähkinäistä! Pähkinärouheen jauhaminen oli vaivalloista. Lopputulos liian väkevä.
Kakku oli ihan hyvää. Mutta päälliseen ei todellakaan olisi tarvinnut lisätä voita ja kermaa. ”Kuorrutteesta” tuli todella juoksevaa ja sotkuista, voi ja kerma myös lisää turhia kaloreita(jota kakussa jo valmiiksi on) ja geishan maku häviää.
Miksi tulee vain valkuaista? Mitä jos laitan koko munat? Miksi ei leikata pohjaa kahtia ja täytetä?
Oo, valkuaisvaahto ei onnistu kokonaisista munista tai keltuaisesta. Tämän reseptin mukaan suklaatäyte tulee kakun päälle eli kakkua ei tosiaan leikata tai täytetä.
Hyvää on! itse kokeilin vielä tehdä muuten ohjeen mukaan mutta vaihdoin geisha suklaan pätkikseen ja se vasta hyvää onkin, kannattaa testata sekin jos pätkiksestä tykkää ;)
Ei ollut kyllä niin hyvää kuin ajattelin itseltäni jää kyllä kakku syömättä. Pohja voisi olla jotain muuta ku hasselpähkinää ja mantelia
Oli kyllä aivan ihanan makuista😍
Ihan järkyttävän pahaa, jauhoista mössöä pohja 😩 Hasselpähkinärouheen kun murskaa sauvasekoittimella niin kuin ohjeessa käsketään, siitä tulee rasvaista mössöä eikä mitään jauhoa.
Ohje kai tehty meiran hasselpähkinäjauheella, koska pirkalla ei ole. Muodon vuoksi laitettu jauhmaan pirkan rouhe.
Arska44, geishakakku on testattu irtopohjavuoalla, josta kakku on myös helpompi irrottaa. Kakku ei kuorrutteineen välttämättä mahdu piirakkavuokaan.
Voisiko "kakun" tehdä piirakkavuokaan? Näyttää aika matalalta.
Ehkä olisi ollut herkullisempi vaihtoehto syödä geishalevyt ihan vaan paljaaltaan.
Miksi ylipäätään hasselpähkinä rouhe tulisi itse jauhaa? Kaupasta saa valmista jauhoakin.
Joo niin tulikin tahnaa! En uskaltanut kaikkea muussata joten jäi sattumia. Tuli kuitenkin todella hyvää, vaikka mantelijauhetta oli vähemmän mitä ohjeessa.
Miksiköhäm pähkiärouheesta tuli sauvasekotimella "tahnaa", kosteaa massaa, jota jauheeksi ei voi katsoa mistään suunnasta. En uskaltanut viedä leivontaprojektia loppuun tällä tahnalla...
tahna, jos pähkinät ovat tavallista kosteampia voi seoksesta tulla tahnamaisempaa. Jauhetut pähkinät olisi tarkoitus saada mahdollisimman tasaisesti sekoitettua muiden aineiden joukkoon.
Voiko hasselpähkinärouheen jättää pois kokonaan vai pitääkö se korvata jollain, jotta kakku kuitenkin onnistuisi?
Epävarma leipuri, resepti on testattu hasselpähkinärouheella, mutta halutessasi voit vaihtaa sen esimerkiksi mantelirouheeseen.