GeishakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Geishakakku

  • Annosmäärä16 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tässä kakussa maistuu Geishasta tuttu hasselpähkinän ja suklaan vastustamaton yhdistelmä.

    Ainekset

    16 palaa

    Pohja

    5
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 ps (à 125 g)
     
    tai
    1 ps (100 g)
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Päällinen

    2 (à 100 g)
     
    Fazer Geisha -suklaalevyä
    tai
    50 g
     
    voita
    tai
    1 dl
     
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri.
    Hienonna hasselpähkinärouhe jauheeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Yhdistä jauhe mantelijauheen ja leivinjauheen kanssa. Lisää ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet valkuaisvaahdon joukkoon varovasti käännellen.
    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna pohjan jäähtyä.
    Paloittele suklaalevyt. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna. Nosta kattila levyltä. Sulata paloiteltu suklaa pienissä erissä voi-kermaseokseen.
    Kaada suklaatäyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Tarjoa kakku kylmänä ja leikkaa kakusta paloja terävällä veitsellä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
      Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
      2,69/kpl
      21,52/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Pirkka mantelijauhe 100g
      2,15/kpl
      21,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
      Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
      2,95/kpl
      5,90/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      1,19/kpl
      5,95/l
    • Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
      Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -11 %
      2,99/kpl
      9,06/l
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
      Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
      1,95/kpl
      39,00/kg
    • Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
      Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
      2,95/kpl
      36,88/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      1,09/kpl
      1,09/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -12 %
      3,29/kpl
      6,58/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (182 arviota)

    • Ärsyyntynyt turhasta työstä
      1 vuosi sitten
      Todella ärsyttävä, kun ostin hasselpähkinärouhetta ohjeen mukaan ja en lukenut loppuun, kaupasta saa kyllä valmista hasselpähkinäjauhoa, joten ei tarvitse jauhaa :( mutta ilmeisesti pirkalla ei sitä ole niin ei voi meiraa mainostaa.
    • Hkr
      2 vuotta sitten
      Valitettavasti en pitänyt tästä reseptistä, aivan liian pähkinäistä, jopa pistelevän pähkinäistä! Pähkinärouheen jauhaminen oli vaivalloista. Lopputulos liian väkevä.
    • J
      3 vuotta sitten
      Kakku oli ihan hyvää. Mutta päälliseen ei todellakaan olisi tarvinnut lisätä voita ja kermaa. ”Kuorrutteesta” tuli todella juoksevaa ja sotkuista, voi ja kerma myös lisää turhia kaloreita(jota kakussa jo valmiiksi on) ja geishan maku häviää.
    • Oo
      3 vuotta sitten
      Miksi tulee vain valkuaista? Mitä jos laitan koko munat? Miksi ei leikata pohjaa kahtia ja täytetä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Oo, valkuaisvaahto ei onnistu kokonaisista munista tai keltuaisesta. Tämän reseptin mukaan suklaatäyte tulee kakun päälle eli kakkua ei tosiaan leikata tai täytetä.
    • Niina
      3 vuotta sitten
      Hyvää on! itse kokeilin vielä tehdä muuten ohjeen mukaan mutta vaihdoin geisha suklaan pätkikseen ja se vasta hyvää onkin, kannattaa testata sekin jos pätkiksestä tykkää ;)
    • Pettynyt
      3 vuotta sitten
      Ei ollut kyllä niin hyvää kuin ajattelin itseltäni jää kyllä kakku syömättä. Pohja voisi olla jotain muuta ku hasselpähkinää ja mantelia
    • Namnam
      4 vuotta sitten
      Oli kyllä aivan ihanan makuista😍
    • Tiitu
      5 vuotta sitten
      Ihan järkyttävän pahaa, jauhoista mössöä pohja 😩 Hasselpähkinärouheen kun murskaa sauvasekoittimella niin kuin ohjeessa käsketään, siitä tulee rasvaista mössöä eikä mitään jauhoa.
    • kati.k
      5 vuotta sitten
      Ohje kai tehty meiran hasselpähkinäjauheella, koska pirkalla ei ole. Muodon vuoksi laitettu jauhmaan pirkan rouhe.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Arska44, geishakakku on testattu irtopohjavuoalla, josta kakku on myös helpompi irrottaa. Kakku ei kuorrutteineen välttämättä mahdu piirakkavuokaan.
    • Arska44
      5 vuotta sitten
      Voisiko "kakun" tehdä piirakkavuokaan? Näyttää aika matalalta.
    • kirsi
      5 vuotta sitten
      Ehkä olisi ollut herkullisempi vaihtoehto syödä geishalevyt ihan vaan paljaaltaan.
    • Mitä ehmettiä
      5 vuotta sitten
      Miksi ylipäätään hasselpähkinä rouhe tulisi itse jauhaa? Kaupasta saa valmista jauhoakin.
    • tahnaa ei jauhetta, korjatkaa ohjetta :)
      5 vuotta sitten
      Joo niin tulikin tahnaa! En uskaltanut kaikkea muussata joten jäi sattumia. Tuli kuitenkin todella hyvää, vaikka mantelijauhetta oli vähemmän mitä ohjeessa.
    • tahna
      5 vuotta sitten
      Miksiköhäm pähkiärouheesta tuli sauvasekotimella "tahnaa", kosteaa massaa, jota jauheeksi ei voi katsoa mistään suunnasta. En uskaltanut viedä leivontaprojektia loppuun tällä tahnalla...
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      tahna, jos pähkinät ovat tavallista kosteampia voi seoksesta tulla tahnamaisempaa. Jauhetut pähkinät olisi tarkoitus saada mahdollisimman tasaisesti sekoitettua muiden aineiden joukkoon.
    • Epävarma leipuri
      5 vuotta sitten
      Voiko hasselpähkinärouheen jättää pois kokonaan vai pitääkö se korvata jollain, jotta kakku kuitenkin onnistuisi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Epävarma leipuri, resepti on testattu hasselpähkinärouheella, mutta halutessasi voit vaihtaa sen esimerkiksi mantelirouheeseen.