• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
GeishakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Geishakakku

Tässä kakussa maistuu Geishasta tuttu hasselpähkinän ja suklaan vastustamaton yhdistelmä. Noin 0,80€/pala.

  • 16 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

16 palaa

Pohja

Päällinen

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri.
  2. Hienonna hasselpähkinärouhe jauheeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Yhdistä jauhot mantelijauheen ja leivinjauheen kanssa. Lisää ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet valkuaisvaahdon joukkoon varovasti käännellen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Paloittele suklaalevyt. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna. Nosta kattila levyltä. Sulata paloiteltu suklaa pienissä erissä voi-kermaseokseen.
  5. Kaada suklaatäyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Tarjoa kakku kylmänä ja leikkaa kakusta paloja terävällä veitsellä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 80 arvostelua
  • Namnam2.4.2018

    Oli kyllä aivan ihanan makuista😍

  • Tiitu17.3.2018

    Ihan järkyttävän pahaa, jauhoista mössöä pohja 😩 Hasselpähkinärouheen kun murskaa sauvasekoittimella niin kuin ohjeessa käsketään, siitä tulee rasvaista mössöä eikä mitään jauhoa.

  • kati.k19.2.2018

    Ohje kai tehty meiran hasselpähkinäjauheella, koska pirkalla ei ole. Muodon vuoksi laitettu jauhmaan pirkan rouhe.

  • Arska4416.2.2018

    Voisiko "kakun" tehdä piirakkavuokaan? Näyttää aika matalalta.

  • K-Kuluttajapalvelu16.2.2018

    Arska44, geishakakku on testattu irtopohjavuoalla, josta kakku on myös helpompi irrottaa. Kakku ei kuorrutteineen välttämättä mahdu piirakkavuokaan.

  • kirsi11.2.2018

    Ehkä olisi ollut herkullisempi vaihtoehto syödä geishalevyt ihan vaan paljaaltaan.

  • Mitä ehmettiä11.2.2018

    Miksi ylipäätään hasselpähkinä rouhe tulisi itse jauhaa? Kaupasta saa valmista jauhoakin.

  • tahnaa ei jauhetta, korjatkaa ohjetta :)29.1.2018

    Joo niin tulikin tahnaa! En uskaltanut kaikkea muussata joten jäi sattumia. Tuli kuitenkin todella hyvää, vaikka mantelijauhetta oli vähemmän mitä ohjeessa.

  • tahna28.1.2018

    Miksiköhäm pähkiärouheesta tuli sauvasekotimella "tahnaa", kosteaa massaa, jota jauheeksi ei voi katsoa mistään suunnasta. En uskaltanut viedä leivontaprojektia loppuun tällä tahnalla...

  • K-Kuluttajapalvelu28.1.2018

    tahna, jos pähkinät ovat tavallista kosteampia voi seoksesta tulla tahnamaisempaa. Jauhetut pähkinät olisi tarkoitus saada mahdollisimman tasaisesti sekoitettua muiden aineiden joukkoon.

  • Epävarma leipuri25.1.2018

    Voiko hasselpähkinärouheen jättää pois kokonaan vai pitääkö se korvata jollain, jotta kakku kuitenkin onnistuisi?

  • K-Kuluttajapalvelu25.1.2018

    Epävarma leipuri, resepti on testattu hasselpähkinärouheella, mutta halutessasi voit vaihtaa sen esimerkiksi mantelirouheeseen.