GeishakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Geishakakku

Tässä kakussa maistuu Geishasta tuttu hasselpähkinän ja suklaan vastustamaton yhdistelmä. Noin 0,80€/pala.

  • 16 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

16 palaa

Pohja

Päällinen

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri.
  2. Hienonna hasselpähkinärouhe jauheeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Yhdistä jauhe mantelijauheen ja leivinjauheen kanssa. Lisää ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet valkuaisvaahdon joukkoon varovasti käännellen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Paloittele suklaalevyt. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna. Nosta kattila levyltä. Sulata paloiteltu suklaa pienissä erissä voi-kermaseokseen.
  5. Kaada suklaatäyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Tarjoa kakku kylmänä ja leikkaa kakusta paloja terävällä veitsellä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    2,39/kpl19,12/kg
  • Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
    Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
    1,69/kpl33,80/kg
  • Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    2,89/kpl36,13/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Pirkka mantelijauhe 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    1,45/kpl29,00/kg
  • Meira Mantelijauhe 80g pussi
    Meira Mantelijauhe 80g pussi
    2,59/kpl32,38/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Jokilaakson Juusto 200g Jokipoika Ghee kirkastettu voi
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,89/kpl14,45/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    0,99/kpl4,95/l
  • Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    2,89/kpl8,76/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 156 arvostelua
  • J17.3.2020

    Kakku oli ihan hyvää. Mutta päälliseen ei todellakaan olisi tarvinnut lisätä voita ja kermaa. ”Kuorrutteesta” tuli todella juoksevaa ja sotkuista, voi ja kerma myös lisää turhia kaloreita(jota kakussa jo valmiiksi on) ja geishan maku häviää.

  • Oo22.11.2019

    Miksi tulee vain valkuaista? Mitä jos laitan koko munat? Miksi ei leikata pohjaa kahtia ja täytetä?

  • K-Kuluttajapalvelu22.11.2019

    Oo, valkuaisvaahto ei onnistu kokonaisista munista tai keltuaisesta. Tämän reseptin mukaan suklaatäyte tulee kakun päälle eli kakkua ei tosiaan leikata tai täytetä.

  • Niina8.11.2019

    Hyvää on! itse kokeilin vielä tehdä muuten ohjeen mukaan mutta vaihdoin geisha suklaan pätkikseen ja se vasta hyvää onkin, kannattaa testata sekin jos pätkiksestä tykkää ;)

  • Pettynyt26.9.2019

    Ei ollut kyllä niin hyvää kuin ajattelin itseltäni jää kyllä kakku syömättä. Pohja voisi olla jotain muuta ku hasselpähkinää ja mantelia

  • Namnam2.4.2018

    Oli kyllä aivan ihanan makuista😍

  • Tiitu17.3.2018

    Ihan järkyttävän pahaa, jauhoista mössöä pohja 😩 Hasselpähkinärouheen kun murskaa sauvasekoittimella niin kuin ohjeessa käsketään, siitä tulee rasvaista mössöä eikä mitään jauhoa.

  • kati.k19.2.2018

    Ohje kai tehty meiran hasselpähkinäjauheella, koska pirkalla ei ole. Muodon vuoksi laitettu jauhmaan pirkan rouhe.

  • K-Kuluttajapalvelu16.2.2018

    Arska44, geishakakku on testattu irtopohjavuoalla, josta kakku on myös helpompi irrottaa. Kakku ei kuorrutteineen välttämättä mahdu piirakkavuokaan.

  • Arska4416.2.2018

    Voisiko "kakun" tehdä piirakkavuokaan? Näyttää aika matalalta.

  • kirsi11.2.2018

    Ehkä olisi ollut herkullisempi vaihtoehto syödä geishalevyt ihan vaan paljaaltaan.

  • Mitä ehmettiä11.2.2018

    Miksi ylipäätään hasselpähkinä rouhe tulisi itse jauhaa? Kaupasta saa valmista jauhoakin.

  • tahnaa ei jauhetta, korjatkaa ohjetta :)29.1.2018

    Joo niin tulikin tahnaa! En uskaltanut kaikkea muussata joten jäi sattumia. Tuli kuitenkin todella hyvää, vaikka mantelijauhetta oli vähemmän mitä ohjeessa.

  • tahna28.1.2018

    Miksiköhäm pähkiärouheesta tuli sauvasekotimella "tahnaa", kosteaa massaa, jota jauheeksi ei voi katsoa mistään suunnasta. En uskaltanut viedä leivontaprojektia loppuun tällä tahnalla...

  • K-Kuluttajapalvelu28.1.2018

    tahna, jos pähkinät ovat tavallista kosteampia voi seoksesta tulla tahnamaisempaa. Jauhetut pähkinät olisi tarkoitus saada mahdollisimman tasaisesti sekoitettua muiden aineiden joukkoon.

  • Epävarma leipuri25.1.2018

    Voiko hasselpähkinärouheen jättää pois kokonaan vai pitääkö se korvata jollain, jotta kakku kuitenkin onnistuisi?

  • K-Kuluttajapalvelu25.1.2018

    Epävarma leipuri, resepti on testattu hasselpähkinärouheella, mutta halutessasi voit vaihtaa sen esimerkiksi mantelirouheeseen.