GeishakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Geishakakku

  • Annosmäärä16 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tässä kakussa maistuu Geishasta tuttu hasselpähkinän ja suklaan vastustamaton yhdistelmä.

    Ainekset

    16 palaa

    Pohja

    5
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 ps (à 125 g)
     
    tai
    1 ps (100 g)
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Päällinen

    2 (à 121 g)
     
    tai
    50 g
     
    voita
    tai
    1 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 815 kJ / 435 kcal
    Rasva
    33,2 g
    josta tyydyttynyttä
    9,5 g
    Hiilihydraatit
    26,2 g
    josta sokereita
    22,7 g
    Proteiini
    9,7 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri.

    Hienonna hasselpähkinärouhe jauheeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Yhdistä jauhe mantelijauheen ja leivinjauheen kanssa. Lisää ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet valkuaisvaahdon joukkoon varovasti käännellen.

    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna pohjan jäähtyä.

    Paloittele suklaalevyt. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna. Nosta kattila levyltä. Sulata paloiteltu suklaa pienissä erissä voi-kermaseokseen.

    Kaada suklaatäyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Tarjoa kakku kylmänä ja leikkaa kakusta paloja terävällä veitsellä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
      Hinta 2,69/kpl
      21,52/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Hinta 2,15/kpl
      21,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Geisha 121g täytesuklaalevy
      Hinta 2,75/kpl
      22,73/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia 8 kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Salliselta Hasselpähkinärouhe 100g
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
      Hinta 2,99/kpl
      37,38/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Marabou Big Taste Nutty Choco Wafer 270g
      Hinta 3,79/kpl
      14,04/kg
    • Marabou 276g BigTaste Japp Peanut
      Hinta 3,79/kpl
      13,73/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio kuohukerma 2 dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (189 arviota)

    • Ärsyyntynyt turhasta työstä
      2 vuotta sitten
      Todella ärsyttävä, kun ostin hasselpähkinärouhetta ohjeen mukaan ja en lukenut loppuun, kaupasta saa kyllä valmista hasselpähkinäjauhoa, joten ei tarvitse jauhaa :( mutta ilmeisesti pirkalla ei sitä ole niin ei voi meiraa mainostaa.
    • Hkr
      3 vuotta sitten
      Valitettavasti en pitänyt tästä reseptistä, aivan liian pähkinäistä, jopa pistelevän pähkinäistä! Pähkinärouheen jauhaminen oli vaivalloista. Lopputulos liian väkevä.
    • J
      4 vuotta sitten
      Kakku oli ihan hyvää. Mutta päälliseen ei todellakaan olisi tarvinnut lisätä voita ja kermaa. ”Kuorrutteesta” tuli todella juoksevaa ja sotkuista, voi ja kerma myös lisää turhia kaloreita(jota kakussa jo valmiiksi on) ja geishan maku häviää.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Oo, valkuaisvaahto ei onnistu kokonaisista munista tai keltuaisesta. Tämän reseptin mukaan suklaatäyte tulee kakun päälle eli kakkua ei tosiaan leikata tai täytetä.
    • Oo
      4 vuotta sitten
      Miksi tulee vain valkuaista? Mitä jos laitan koko munat? Miksi ei leikata pohjaa kahtia ja täytetä?
    • Niina
      4 vuotta sitten
      Hyvää on! itse kokeilin vielä tehdä muuten ohjeen mukaan mutta vaihdoin geisha suklaan pätkikseen ja se vasta hyvää onkin, kannattaa testata sekin jos pätkiksestä tykkää ;)
    • Pettynyt
      4 vuotta sitten
      Ei ollut kyllä niin hyvää kuin ajattelin itseltäni jää kyllä kakku syömättä. Pohja voisi olla jotain muuta ku hasselpähkinää ja mantelia
    • Namnam
      6 vuotta sitten
      Oli kyllä aivan ihanan makuista😍
    • Tiitu
      6 vuotta sitten
      Ihan järkyttävän pahaa, jauhoista mössöä pohja 😩 Hasselpähkinärouheen kun murskaa sauvasekoittimella niin kuin ohjeessa käsketään, siitä tulee rasvaista mössöä eikä mitään jauhoa.
    • kati.k
      6 vuotta sitten
      Ohje kai tehty meiran hasselpähkinäjauheella, koska pirkalla ei ole. Muodon vuoksi laitettu jauhmaan pirkan rouhe.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Arska44, geishakakku on testattu irtopohjavuoalla, josta kakku on myös helpompi irrottaa. Kakku ei kuorrutteineen välttämättä mahdu piirakkavuokaan.
    • Arska44
      6 vuotta sitten
      Voisiko "kakun" tehdä piirakkavuokaan? Näyttää aika matalalta.
    • kirsi
      6 vuotta sitten
      Ehkä olisi ollut herkullisempi vaihtoehto syödä geishalevyt ihan vaan paljaaltaan.
    • Mitä ehmettiä
      6 vuotta sitten
      Miksi ylipäätään hasselpähkinä rouhe tulisi itse jauhaa? Kaupasta saa valmista jauhoakin.
    • tahnaa ei jauhetta, korjatkaa ohjetta :)
      6 vuotta sitten
      Joo niin tulikin tahnaa! En uskaltanut kaikkea muussata joten jäi sattumia. Tuli kuitenkin todella hyvää, vaikka mantelijauhetta oli vähemmän mitä ohjeessa.
    • tahna
      6 vuotta sitten
      Miksiköhäm pähkiärouheesta tuli sauvasekotimella "tahnaa", kosteaa massaa, jota jauheeksi ei voi katsoa mistään suunnasta. En uskaltanut viedä leivontaprojektia loppuun tällä tahnalla...
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      tahna, jos pähkinät ovat tavallista kosteampia voi seoksesta tulla tahnamaisempaa. Jauhetut pähkinät olisi tarkoitus saada mahdollisimman tasaisesti sekoitettua muiden aineiden joukkoon.
    • Epävarma leipuri
      6 vuotta sitten
      Voiko hasselpähkinärouheen jättää pois kokonaan vai pitääkö se korvata jollain, jotta kakku kuitenkin onnistuisi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Epävarma leipuri, resepti on testattu hasselpähkinärouheella, mutta halutessasi voit vaihtaa sen esimerkiksi mantelirouheeseen.