Geishakakku
- Annosmäärä16 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Tässä kakussa maistuu Geishasta tuttu hasselpähkinän ja suklaan vastustamaton yhdistelmä.
Ainekset
16 palaa
Pohja | |
---|---|
5 | kananmunan valkuaista tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 ps (à 125 g) | tai |
1 ps (100 g) | tai |
1 tl | tai |
ripaus | suolaa tai |
Päällinen | |
2 (à 100 g) | Fazer Geisha -suklaalevyä tai |
50 g | voita tai |
1 dl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri.
Hienonna hasselpähkinärouhe jauheeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Yhdistä jauhe mantelijauheen ja leivinjauheen kanssa. Lisää ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet valkuaisvaahdon joukkoon varovasti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna pohjan jäähtyä.
Paloittele suklaalevyt. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja kuumenna. Nosta kattila levyltä. Sulata paloiteltu suklaa pienissä erissä voi-kermaseokseen.
Kaada suklaatäyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Tarjoa kakku kylmänä ja leikkaa kakusta paloja terävällä veitsellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(134 arviota)
- yli 60 min4,0(265 arviota)
- yli 60 min3,4(186 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,8(28 arviota)
- 30 - 60 min3,9(14 arviota)
- yli 60 min3,7(14 arviota)
- 30 - 60 min4,0(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (182 arviota)
- Ärsyyntynyt turhasta työstä1 vuosi sittenTodella ärsyttävä, kun ostin hasselpähkinärouhetta ohjeen mukaan ja en lukenut loppuun, kaupasta saa kyllä valmista hasselpähkinäjauhoa, joten ei tarvitse jauhaa :( mutta ilmeisesti pirkalla ei sitä ole niin ei voi meiraa mainostaa.
- Hkr2 vuotta sittenValitettavasti en pitänyt tästä reseptistä, aivan liian pähkinäistä, jopa pistelevän pähkinäistä! Pähkinärouheen jauhaminen oli vaivalloista. Lopputulos liian väkevä.
- J3 vuotta sittenKakku oli ihan hyvää. Mutta päälliseen ei todellakaan olisi tarvinnut lisätä voita ja kermaa. ”Kuorrutteesta” tuli todella juoksevaa ja sotkuista, voi ja kerma myös lisää turhia kaloreita(jota kakussa jo valmiiksi on) ja geishan maku häviää.
- Oo3 vuotta sittenMiksi tulee vain valkuaista? Mitä jos laitan koko munat? Miksi ei leikata pohjaa kahtia ja täytetä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenOo, valkuaisvaahto ei onnistu kokonaisista munista tai keltuaisesta. Tämän reseptin mukaan suklaatäyte tulee kakun päälle eli kakkua ei tosiaan leikata tai täytetä.
- Niina3 vuotta sittenHyvää on! itse kokeilin vielä tehdä muuten ohjeen mukaan mutta vaihdoin geisha suklaan pätkikseen ja se vasta hyvää onkin, kannattaa testata sekin jos pätkiksestä tykkää ;)
- Pettynyt3 vuotta sittenEi ollut kyllä niin hyvää kuin ajattelin itseltäni jää kyllä kakku syömättä. Pohja voisi olla jotain muuta ku hasselpähkinää ja mantelia
- Namnam4 vuotta sittenOli kyllä aivan ihanan makuista😍
- Tiitu5 vuotta sittenIhan järkyttävän pahaa, jauhoista mössöä pohja 😩 Hasselpähkinärouheen kun murskaa sauvasekoittimella niin kuin ohjeessa käsketään, siitä tulee rasvaista mössöä eikä mitään jauhoa.
- kati.k5 vuotta sittenOhje kai tehty meiran hasselpähkinäjauheella, koska pirkalla ei ole. Muodon vuoksi laitettu jauhmaan pirkan rouhe.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenArska44, geishakakku on testattu irtopohjavuoalla, josta kakku on myös helpompi irrottaa. Kakku ei kuorrutteineen välttämättä mahdu piirakkavuokaan.
- Arska445 vuotta sittenVoisiko "kakun" tehdä piirakkavuokaan? Näyttää aika matalalta.
- kirsi5 vuotta sittenEhkä olisi ollut herkullisempi vaihtoehto syödä geishalevyt ihan vaan paljaaltaan.
- Mitä ehmettiä5 vuotta sittenMiksi ylipäätään hasselpähkinä rouhe tulisi itse jauhaa? Kaupasta saa valmista jauhoakin.
- tahnaa ei jauhetta, korjatkaa ohjetta :)5 vuotta sittenJoo niin tulikin tahnaa! En uskaltanut kaikkea muussata joten jäi sattumia. Tuli kuitenkin todella hyvää, vaikka mantelijauhetta oli vähemmän mitä ohjeessa.
- tahna5 vuotta sittenMiksiköhäm pähkiärouheesta tuli sauvasekotimella "tahnaa", kosteaa massaa, jota jauheeksi ei voi katsoa mistään suunnasta. En uskaltanut viedä leivontaprojektia loppuun tällä tahnalla...
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittentahna, jos pähkinät ovat tavallista kosteampia voi seoksesta tulla tahnamaisempaa. Jauhetut pähkinät olisi tarkoitus saada mahdollisimman tasaisesti sekoitettua muiden aineiden joukkoon.
- Epävarma leipuri5 vuotta sittenVoiko hasselpähkinärouheen jättää pois kokonaan vai pitääkö se korvata jollain, jotta kakku kuitenkin onnistuisi?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEpävarma leipuri, resepti on testattu hasselpähkinärouheella, mutta halutessasi voit vaihtaa sen esimerkiksi mantelirouheeseen.