LuumupiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Luumupiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tuoreista luumuista tehty luumupiirakka on ihana loppukesän herkku. Taikina valmistuu helposti sekoittamalla. Taikinan mantelijauhe tekee piiraasta mehevän.

    Ainekset

    8 annosta
    5 (400 g)
     
    tuoretta luumua
    tai
    3 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 prk (150 g)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    2
     
    munaa
    tai
    2 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai

    Päälle

    2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Vuokaan

    1 rkl
     
    voita
    tai
    1 rkl
     
    korppujauhoja
    tai

    Koristelu

    1 rkl
     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 045 kJ / 250 kcal
    Rasva
    13,3 g
    josta tyydyttynyttä
    7,6 g
    Hiilihydraatit
    27,6 g
    josta sokereita
    17,7 g
    Proteiini
    3,9 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Halkaise pestyt luumut, poista kivet ja leikkaa puolikkaat pariin lohkoon.

    Sekoita jauhot, mantelijauhe, sokerit, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma, voisula, munat ja sitruunankuori. Kääntele kuivat aineet kosteisiin.

    Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Asettele luumulohkot taikinan päälle. Valuta luumuille hieman vaahterasiiirapia ja ripottele päällimmäiseksi vielä kanelia.

    Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Koristele hieman jäähtynyt piirakka tomusokerilla ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta