• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Glögi-juustokakku

Glögi-juustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 260 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

    • 150gpiparkakkuja
    • 75gleivontamargariinia

Täyte

    • 2kananmunaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1prk(250 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 5liivatelehteä
    • 1dlpunaista, laimentamatonta glögitiivistettä
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tlneilikkaa
    • 1/2tlinkivääriä
    • 1tlk(2 dl)vispikermaa

Kiille pinnalle

    • 2dlpunaista, laimentamatonta glögitiivistettä
    • 1dlvettä
    • 4liivatelehteä

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos tasapohjaiseen, irtoreunaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto tuorejuustoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois.Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  3. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä hetki kylmässä.
  4. Valmista glögistä päälle kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä hetken liotetut liivatelehdet. Kaada jäähtynyt seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia4,1 g
  • Hiilihydraatteja26,8 g
  • Rasvaa15,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille18