• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkapiiraat

Puolukkapiiraat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 265 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlPirkka kanelia
    • 100gPirkka leivontamargariinia
    • 4rklkylmää vettä

Täyte

    • 200gmaustamatonta tuorejuusto
    • 1kananmuna
    • 1/2dlsokeria
    • 2tlPirkka vanilliinisokeria
    • 1 1/2dlPirkka puolukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele muffinssipellin syvennykset. Mittaa monitoimikoneen kulhoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet, kaneli ja rasva. Sekoita leikkuuterällä. Lisää kylmä vesi yhdellä kertaa ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Leivo taikina tangoksi ja jaa tanko 12 palaan. Painele palat muffinssipellin syvennyksien pohjille ja reunoille. Taikina saa ulottua mahdollisimman korkealle. Siirrä pelti jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Sekoita juuston joukkoon kerma, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Paista piiraspohjia ensin 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.
  4. Jaa täyte syvennyksiin ja ripottele päälle kohmeiset puolukat. Jatka paistamista samassa lämmössä edelleen alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Irrota piiraat hieman jäähtyneinä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 265 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia4,65 g
  • Hiilihydraatteja23,8 g
  • Rasvaa16,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille