Mausteinen glögijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mausteinen glögijuustokakku

Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava ja se maistuu ihanasti joululta.

  • 16 viipaletta
  • yli 60 min
  • 253 kcal / 100 g

Ainekset

16 viipaletta

Pohja

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dltomusokeria
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tlkardemummaa
    • 1appelsiinin raastettu kuori
    • 3rklappelsiininmehua

Kiille

    • 4liivatelehteä
    • 1dlvettä
    • 3dlMarli perinteistä glögitiivistettä

Koristeeksi

    • kanelitankoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. ( Voit halutessasi tuplata täytteen määrän, jos haluat kakusta korkeamman. Korota tällöin tarvittaessa kakkuvuoan reunat ennen täytteen lisäämistä leivinpaperisuikaleilla, jotta mahdut hyydyttämään myös kiilteen vuoassa. Pidennä tällöin myös hyytymisaikaa.)
  3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.

Tiesitkö että...

Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 253 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia 3,1 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa18,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka piparkakku 350g
    Pirkka piparkakku 350g
    1,69/kpl4,83/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Ohut piparkakku 375g
    Pirkka Ohut piparkakku 375g
    2,49/kpl6,64/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,29/kpl64,50/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    2,15/kpl7,17/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    1,95/kpl9,75/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    1,95/kpl9,75/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    0,55/kpl36,67/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    6,29/kpl17,97/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    2,99/kpl11,96/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    1,35/kpl168,75/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,85/kpl106,25/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    0,95/kpl118,75/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,43/kpl1,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Appelsiini
    Appelsiini
    0,27/kpl0,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu appelsiini
    Pirkka Luomu appelsiini
    0,54/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira kanelitanko 15g
    Meira kanelitanko 15g
    1,19/kpl79,33/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Santa Maria kanelitanko 20g
    Santa Maria kanelitanko 20g
    1,65/kpl82,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 376 arvostelua
  • Jauhoton peukalo25.12.2019

    Maukas, tuhti kakku. Oma leipomus ei kuitenkaan onnistunut ihan täydellisesti, sillä kiille tuli vuoasta läpi. Vinkkinä siis muillekin leipureille, että kannattaa varmistaa, että pohja ja täyte ovat tiiviisti vuoan pohjaa ja reunoja vasten, sillä nestemäisenä kiille löytää pienetkin rakoset, josta karata. Oma täyte alkoi hyytyä todella nopeaa, eli voi olla, että siitä tuli liian jämäkkää, minkä takia sitä ei saanut yhtä kauniisti asettumaan vuokaan kuin ohjevideolla. Kiille puolestaan oli todella löysää kakun päälle lusikoitaessa, mutta alkoi hyytyä oltuaan reilun tunnin jääkaapissa, jolloin loput kiilteet sai lisättyä kakun päälle. Ohjeesta poikkesin sen verran, että pohjan piparit olivat gluteenittomia ja jätin appelsiinin kuoren pois täytteestä. Vuoan halkaisija oli 25 cm, mikä sekin omalta osaltaan saattoi vaikuttaa kiilteen karkailuun. Eli oma suositukseni on, että mieluummin liian pieni kuin iso vuoka. Reunapaperin jättäisin ehkä pois (jotta täytteen saa paineltua tiiviimmin reunoja vasten) ja käyttäisin ohjevideon taktiikkaa, jossa valmis kakku irrotetaan vuoasta veitsen avulla.

  • Pikkuleipuri24.12.2019

    Teen toistekin! Tein tasantarkkaa ohjeen mukaan ja jokainen vaihe onnistui täydellisesti. Annoin täytteen olla 4h jääkaapissa ja kiilteen lisäämisen jälkeen yön yli. Maut kohdallaan :) Käytin Marlin lasista tiivistepulloa kiilteseen eikä ollut yhtään väkevää.

  • Fiasko23.12.2019

    Kaikki meni hyvin ennen kuin lusikoin jääkaappikylmän kiilteen kakun päälle. Siitä alkoi keittiön siivous keskellä yötä, kun olin ajatellut vain tehdä kiilteen ja mennä nukkumaan. Maut ovat varmasti kohdillaan, mutta pilallehan tämäkin kakku meni.

  • Mie23.12.2019

    Hyvä tuli, oikaisin kylläkin käyttämällä appelsiinituorejuustoa maustamattoman juuston ja appelsiininkuoren sijasta.

  • Onnistui!22.12.2019

    Minulla onnistui kakku täydellisesti näillä ohjeilla! Vaihdoin ohjeesta vain piparkakut gluteenittomiin. Annoin kakun olla yön yli jääkaapissa. Glögikiilteestä tuli todella kaunis ja juustokakkua kehuttiin paljon. Aion tehdä tämän jouluksi myös!

  • pilalla22.12.2019

    0/5 ohje, varmaan hyvän makuista mutta huonosti tehty ohje! ei voi onnistua kiille tällä, korjatkaa ohje ja tehkää siitä tarkempi...!!! ukkeli ei sitä edes tehnyt videossa

  • K-Kuluttajapalvelu22.12.2019

    pilalla, ikävää, ettei reseptin ohje ole mielestäsi riittävän tarkka. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.

  • Mimmi25.12.2018

    Tein kakun gluteenittomista pipareista. Luin kommentteja vasta kun aloin tekemään kiillettä...ja itseasiassa luin koko reseptin loppuun OIKEAOPPISESTI vasta siinä vaiheessa...hah hah...joten kyllä jännitti mitä tulee käymään. Olen tehnyt aikaisemmin vain mangojuustokakkua ja siinä riittää ihan pieni aika hyytymiseen, koska liivate sekoitetaan soseeseen. Ehdin jo ilmoittamaan joulukokille että taidetaan jäädä ilman kakkua. No mutta...kuinka kävi. Hyytymiseen oli siis aikaa muutama tunti ja kakku onnistui täydellisesti. Suosittelen.

  • Tonttutyttö24.12.2018

    Tein joulupöytään, edellisenä iltana valmistin pohjan ja täytteen. Onnistui täydellisesti, tosin kiilteen tein 2dl vettä & 2dl tiivistettä, ohjeen mukainen oli liian väkevää.

  • Kettu20.12.2018

    Teen myös tänä vuonna ;)

  • Minä12.12.2018

    No piloille meni kiille, ei hyytynyt yhtään ja kaikki paikat nyt tuossa nesteessä kun valutti vuuastakin sivuilta. Huono resepti. Ei ihme ettei videossa näytetty kiilteen tekoa!

  • Mur24.12.2017

    Valmistus aloitettu edellisenä päivänä. Vieläkään ei ole täyte hyytynyt. Surkein kakku ikinä. Mitä vien tänää kyläpaikkaan kun lupasin tämän? Eikä ole edes elämäni ensimmäinen juustokakku jotan kyhäsin. Iso pettymys. Mittasuhteissa ei ehkä kannattaisi pihdata liivetteen suhteen jos tulos on näin surkea minimi liivatemäärällä!!!

  • K-Kuluttajapalvelu24.12.2017

    Mur, ikävä kuulla, ettei kakku hyytynyt. Jos näin on käynyt, liivateseos ei ehkä ole kunnolla sekoittunut täytteeseen. Toivottavasti ensi kerralla kakku onnistuu!

  • Koso23.12.2017

    Kuudes Joulu putkeen tehty tätä herkkua. Molemmat kerrokset annettu hyytyä yön yli, eli pari päivää ottaa aikaa, mutta hyytyy ainakin kunnolla. Reseptissä on mielestäni suhteet kohdallaan, eikä kiilteestä tule liian vahvaa.

  • Loimun rakastaja19.12.2017

    Hei! Voisiko kiilteen veden ja glögitiivisteen tilalle ajatella esimerkiksi alkoholillista Loimun punaviinipohjaista glögiä?

  • K-Kuluttajapalvelu19.12.2017

    Loimun rakastaja, resepti on testattu glögitiivisteellä mutta halutessasi voit toki kokeilla tehdä sen Loimu-glögistä.

  • Kotikokki17.12.2017

    Hei, jos haluaa kakusta korkeamman voiko täytteen määrän tuplata? toimiiko resepti vielä oikein, jos täytteen ainesten määrän kaksinkertaistaa?

  • K-Kuluttajapalvelu17.12.2017

    Kotikokki, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Valitettavasti ei ole varmaa kuinka kakku hyytyy jos täytteen määrän tuplaa. Mikäli kakusta haluaa korkeamman, voi sen tehdä pienempään vuokaan ja mikäli kakkua tarvitaan enemmän kannattaa tehdä kaksi kakkua.

  • leipuri3.12.2017

    muutaman joulun tehnyt tätä kakkua, ja koko perhe nauttinut kyseisestä herkusta! kannattaa leipoa, maku ja ulkonäkö kohdillaan :)

  • Jebaliini20.11.2017

    Olen neljä joulua tehnyt jo tällä reseptillä ja aina saanut todella maukkaan ja onnistuneen juustokakun ja teen samalla ohjeella myös tänä vuonna :) Mulla glögitiiviste kiillotus onnistunut aina..olen toki tehnyt kakun valmiiksi aina edellisenä päivänä,joten oikein hyvä :)

  • Jenni18.1.2017

    Ihanan jouluinen ja maut kohdillaan! Monesti tehnyt ja teen jatkossakin!

  • ok16.1.2017

    Sovelsin tätä ja erästä toista glögi juustokakun ohjetta tuli ihan hyvää, mutta piparipohjasta ei voinut kyllä sanoa samaa. kiillettä sai hyydyttää ainakin puoli tuntia. Laitoin kiilteen eri kerroksissa ja odotin jokaisen kerroksen hyytymistä. Uudelleen en tätä kuitenkaan tee.

  • herra huu26.12.2016

    Todella hyvä resepti, itse ainakin tykkäsin! Maut olivat mielestäni kohdillaan ja niinpäin pois. Tosiaan kiilteen hyytymistä kannattaa nopeuttaa laittamalla se n. 15 minuutiksi pakastimeen ennen kakun päälle levittämistä. Pelkällä jääkaapilla hyytymiseen menee ikä ja terveys.

  • joulutonttu23.12.2016

    Minäkään en saanut kiillettä hyytymään.. :(

  • Perinne22.12.2016

    Tuli hyvä kakku! Makuasioista ei voi kiistellä, koska meistä kakku on ihanan jouluinen ja hyvä. Toisinaan tuplaan täytteen määrän, jotta saan kakusta paksumman.

  • Memilia14.12.2016

    Kiillettä oli tosi vaikeaa saada hyytymään. Se on lisäksi liian väkevää tuolla suhteella. Kakku meni pilalle.

  • K-Kuluttajapalvelu14.12.2016

    Memilia, kiitos palautteestasi. Harmillista kuulla, että kakku ei ole onnistunut. Kiillettä kannattaa varoa keittämästä liivatteen lisäämisen jälkeen ja antaa sen jäähtyä ennen sen laittamista kakun päälle. Harmillista kuulla, että kiille on ollut mielestäsi liian voimakkaan makuinen. Välitän tästä palautetta resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Kuluttajapalvelu29.12.2015

    Maneti, kiitos kommentistasi. Pahoittelut vastauksessa olleesta virheestä. Kakku on toki parhaimmillaan valmistuksen jälkeisenä päivänä.

  • Nimetön käyttäjä27.12.2015

    Huh huh, todella voimakkaan makuinen. Mausteet pitää vähintään puolittaa ja appelsiinin kuori jättää pois. Glögitiiviste laimentaa ihan reilusti. Meillä jäi syömättä :(

  • Maneti23.12.2015

    Jaa että parasta kakku on "edellisenä päivänä valmistuksesta" mites se onnistuu 😊