Mausteinen glögijuustokakku

Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava ja se maistuu ihanasti joululta.
Mausteinen glögijuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 viipaletta
  • yli 60 min
  • 253 kcal / 100 g

Ainekset

16 viipaletta

Pohja

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dltomusokeria
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tlkardemummaa
    • 1appelsiinin raastettu kuori
    • 3rklappelsiininmehua

Kiille

    • 4liivatelehteä
    • 1dlvettä
    • 3dlMarli perinteistä glögitiivistettä

Koristeeksi

    • kanelitankoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.

Tiesitkö että...

Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.

Ravintosisältö per 100 g

  • 253 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia3,1 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa18,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

18
  • Kuluttajapalvelu29.12.2015

    Maneti, kiitos kommentistasi. Pahoittelut vastauksessa olleesta virheestä. Kakku on toki parhaimmillaan valmistuksen jälkeisenä päivänä.

  • Nimetön käyttäjä27.12.2015

    Huh huh, todella voimakkaan makuinen. Mausteet pitää vähintään puolittaa ja appelsiinin kuori jättää pois. Glögitiiviste laimentaa ihan reilusti. Meillä jäi syömättä :(

  • Maneti23.12.2015

    Jaa että parasta kakku on "edellisenä päivänä valmistuksesta" mites se onnistuu 😊

  • Kuluttajapalvelu22.12.2015

    Pp, reunus kannattaa irroittaa vasta ennen tarjoilua, kunnes kakku ja kiille ovat varmasti hyytyneet. Parhaimmillaan kakku on edellisenä päivänä valmistuksesta.

  • Pp21.12.2015

    Missä vaiheessa otetaan irtovuoan "reunus" pois ja kuinka ajoissa tän voi tehdä? Jos tarjoaa jouluaattona. Säilyykö hyvänä jos tekee jo pari päivää ennen

  • burnout19.12.2015

    Nam! Tuo appelsiini kuulostaa kiinnostavalta lisältä. 4 liivatelehteä kiilteeseen kuulostaa kyllä hirveän paljolta, taidan laittaa vain kaksi...

  • Kuluttajapalvelu18.12.2015

    Namia, jos halat laittaa kakkuun lisäksi rahkaa, voisi olla hyvä, että lisäät massaan tällöin ainakin yhden liivatelehden. Lopputulosta on kuitenkin valitettavsti vaikea arvioida varmuudella, koska kakun toimivuus on testattu koekeittiöllä vain oheisella reseptillä.

  • Kuluttajapalvelu18.12.2015

    Kotikokkailija, kakun valmistuksessa on käytetty irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on 24 cm.

  • namia18.12.2015

    hei, jos laitan vielä yhden luumukanelirahkan sekaan täytteeseen, lisäänkö liivatetta kuinka paljon ?

  • Kotikokkailija18.12.2015

    Mikä kokoiseen irtopohjavuokaan tämä on tehty?

  • Annukka16.12.2015

    Herkullistahan siitä tuli. Tosin vasta ryhtyessäni leipomaan huomasin että glögin piti olla tiivistettä. En tiedä vaikuttaako makuun mutta esteettisesti varmasti kauniimpi =)

  • Nimetön käyttäjä9.12.2015

    Hyytyi kyllä, mutta hyvin hitaasti. Huomasin myös, että toisessa glögijuustokakun reseptissä on 3 dl nestettä ja 4 liivatetta.

  • Kuluttajapalvelu30.11.2015

    Ikävä kuulla, että juustokakku ei ole onnistunut. Ohjeen mukaan kakkuun käytetään neljä liivatelehteä sekä täytteeseen että kiilteeseen. Näillä määrillä kakun pitäisi hyytyä. Liivateseos tulee lisätä huolellisesti, jotta koko liivatemäärä tulee hyydytettävän aineksen joukkoon. Essi, kakun pakastamista ei ole Koekeittiöllä testattu. Juustokakut kestävät yleensä pakastamista melko hyvin, mutta kakun maku ja rakenne saattavat kärsiä pakastamisesta. Mukavia leivontahetkiä!

  • Essi29.11.2015

    Voiko tämän kakun pakastaa?

  • Nimetön käyttäjä28.11.2015

    Onko tuo desimäärä oikea ?? Ei hyytynyt ollenkaan :(

  • Kuluttajapalvelu24.11.2015

    Pp, markkinoilla olevissa liivatelehdissä ei ole suuria eroavaisuuksia, joten liivatelehden merkillä ei pitäisi olla merkittävää vaikutusta kakun onnistumisen kannalta.

  • Pp23.11.2015

    Onko mikä liivatemerkki kyseessä. Ostin vaan kerran jotain liivatetta ja sillä tuli niin tuhtii tavaraa

  • Tyyyyväinen17.11.2015

    Löysin tämän kakun ohjeen jo viime jouluna.on kyllä ihsn paras:) teen tätä pitkinvuotta:) sukulaiset ja tutuy tilaavat kemuihinsa tätä.olen tehnyt kaksinketaisen ohjeen niin tulee minusta parempi.nam:)