Mausteinen glögijuustokakku
- Annosmäärä16 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava. Glögikiilteellä viimeistelty juustokakku maistuu ihanasti joululta.
Ainekset
16 viipaletta
Pohja
- 150 g K-Menu piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 3 rkl appelsiininmehua
Kiille
- 4 liivatelehteä
- 1 dl vettä
- 3 dl Marli perinteistä glögitiivistettä
Koristeeksi
- kanelitankoja
Ravintosisältö
- Energia786 kJ / 188 kcal
- Rasva12,4 g
- josta tyydyttynyttä7,2 g
- Hiilihydraatit15,8 g
- josta sokereita11,8 g
- Proteiini2,6 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia.
- Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
- Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä.
- Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.)
- Lusikoi kiilleseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.
Pohja
Täyte
Kiille
Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat. Voit halutessasi tuplata kakun täytteen määrän, jolloin saat kakusta korkeamman. Korota tällöin tarvittaessa kakkuvuoan reunat ennen täytteen lisäämistä leivinpaperisuikaleilla, jotta mahdut hyydyttämään myös kiilteen vuoassa. Pidennä tällöin myös hyytymisaikaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Plussa-etu −15 %Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
- Plussa-etu −14 %Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/3 kpl8,33/kgIlman Plussa-korttia 1,95/kpl (9,75/kg)
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 1,00/kpl3,69/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,54/kpl1,99/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 1,89/kpl126,00/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,09/kpl104,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(184 arviota)
- yli 60 min3,9(233 arviota)
- yli 60 min4,1(143 arviota)
- yli 60 min4,1(120 arviota)
- yli 60 min3,9(283 arviota)
- Videoyli 60 min4,4(176 arviota)
- yli 60 min3,6(97 arviota)
- yli 60 min3,8(542 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (701 arviota)
- Nöpö4 kuukautta sittenMelko pieni, kiille hankala tehdä
- Nöpö4 kuukautta sittenTäyte on hyvää, kiilteen ohjetta voisi tarkentaa ettei tule epäusko
- Nöpö4 kuukautta sittenKiilteen kanssa tuli ongelma, pelko ettei hyydy. Mehu valui osin irtopohjavuoan pohjasta. Laitoin vuoan toiseen kuppiin. Oli kuitenkin hyytynyt yön aikana.
- Riina4 kuukautta sittenEi mielestäni 16 palaa tule tästä kakusta
- Useasti leiponut4 kuukautta sittenHarvoin leipoja, ei tarvitse tuplata. Itse laitan 5 tai 6 kpl.
- harvoin leipova4 kuukautta sittenJos tuplaa täytteen tuorejuuston, niin täytyykö tuplata kaikki muukin eli 8 liivatelehteä jne
- mm4 kuukautta sittenHelppo tehdä!
- Käteväemäntä1 vuosi sittenKannattaa tehdä 20cm vuokaan näillä ainesmäärillä, tai sitten tuplata täyte. Tuli latteanmatala torttu, maistui kuitenkin herkulliselta.
- Aatonjälkkärifailed1 vuosi sittenKannattaa huomioida että valmiista kaupasta ostettavasta glögijuomasta tulee aivan liian hailakka ja mauton kiille. Täytyy käyttää tiivistettä!
- Esteri1 vuosi sittenAivan liian vähän täytettä, huomasin valitettavasti liian myöhään
- Hely1 vuosi sittenTäyte hyytyi hyvin, mutta kiille ei hyytynyt sitten ollenkaan. Olisinpa lukenut ensin muiden kommentit ja kokeillut laittaa kiilteen hetkeksi esim pakkaseen ennen levittämistä. Nyt glögi hulahti kakun reunojen läpi pöydälle. Taidan kokeilla jotain toista taktiikkaa. Onneksi vielä pari tuntia aikaa.
- Ade💫1 vuosi sittenOli nopea ja helppo tehdä käy hyvin juhliin kakuksi
- Maicci2 vuotta sittenOnnistui hyvin. Laitoin appelsiinituorejuustoa ja kyllä täytteeseen tarvii laittaa kaksi erää tuorejuustoa. Muutoin tulee lituskainen. Ihanan jouluinen. Vihreät kuulat sopii hyvin koristeluun jos haluaa tosi jouluisen. 🎄🎄
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJoululeipoja, ikävä kuulla, ettei kiille ole hyytynyt. Jos näin on käynyt, liivateseos ei ehkä ole kunnolla sekoittunut täytteeseen. Palautteesi välittyy kuitenkin reseptin tekijöille.
- Joululeipoja2 vuotta sittenTein Mausteisen glögijuustokakun. Piparipohja ja tuorejuustotäyte ok. Mutta kiille ei hyytynyt millään, joten tein kiilteen hyytelösokerilla. En käyttänyt glögitiivistettä vaan juomaa, lisäsin vielä yhden liivatteen mutta ei hyytynyt, joten viemäriin meni se kiille aihio.
- Fanny2 vuotta sittenVeganisoin kakun. Tästä tuli upean herkullinen vegaanisella tuorejuustolla ja kermalla. Suosittelen.
- Fanny2 vuotta sitten18 cm irtopohjavuoka käytössä, silloin tuo täytemäärä on melko ok. Isompaan irtopohjavuokaan täytyy tuplata täytteet, muuten kakusta tulee hyvin matala.
- Sanna2 vuotta sittenMinulla ei ollut kiilteen tai hyytymisen kanssa mitään ongelmia toisin kuin osalla. Itselleni laitoin vaan muistiin, että teen jatkossa kiilteen tuntia ennen jääkaappiin odottamaan ja alan lusikoida vasta sitten.
- Jenni2 vuotta sittenTulee aika matala, jos laittaa vain yhden purkin tuorejuustoa. Suosittelen 2 tuorejuustoa tai 1 juusto ja 1 maustettu rahka. Korvasin täytteen appelsiinimehun glögillä. Kiilteeseen laittaisin vain 2 dl glögiä. Sitä oli aika paksulti
- Uuden äärellä2 vuotta sittenJuustokakkuja olen tehnyt ennenkin, mutta kiille oli uusi tuttavuus. Olisi ollut hyvä lukea nämä kommentit etukäteen, en arvannut että kiille valuu niin nopeasti pöydälle. Taidan joutua koristelemaan koko pinnan..
- Ansku2 vuotta sittenOlen tehnyt paljon juustokakkuja, varsinkin glögijuustokakkuja. Tuossa ohjeessa kiilteeseen tulee paljon liivatetta 3dl nestettä kohden 4 liivatetta. Itse laitan 3dl nestettä kohden 3 tai 2 1/2 liivatetta. Hyytyy hyvin ja on mielestäni maukkaampaa, kun ei oo niin sitkeä kiille. Jos haluaa kunnon korkuisen juustokakun, niin täytettä kannattaa tehdä tupla määrä.
- Janne.l.3 vuotta sittenMä kokeilin tehdä piparirahkasta tuota kakkua,lisäsin vähän kanelia,sekä appelsiinituorejuustoa tuli herkkua.kokeilkaas tekin,unohdin ostaa glögitiivistettä mutta käytin perinteistä glögijuomaa johon lisämaksua antamaan puolukkamehua tulee myös enempi punainen päällys kun glöginsekaan puolukkamehua.
- Tuula.34v3 vuotta sittenMä lisään kermavaahdon vasta sen jälkeen kun on ensin laittanut liivateseoksen,koska siten täyte ei lässähdä,niin on ravintola koulu Perhossa opetettu ja tehty,mut jokainen tekee kuinka itse haluaa.
- Myy3 vuotta sittenPuolitin ohjeen ja tein 15cm vuokaan, hyvin onnistui. Kakku vain mielestäni aika mitään sanomattoman makuinen, olisi pitänyt laittaa reilummin mausteita ja tehdä kiille pelkästä glögitiivisteestä. Mutta tämä on varmasti hyvä perusresepti.
- Pku3 vuotta sittenTein ensin yhden täytteen mukaan, vaahtoa tuli pohjan päälle ehkä sentti-kaksi. Pakko oli käydä uudestaan kaupassa ja tehdä toinen satsi päälle. Toivotaan ettei huomenna tuo yllätyksiä lopun kanssa.
- Pirjo4 vuotta sittenKiitos ihanasta reseptistä. Tästä pitivät kaikki jotka meillä maistoivat sitä. Tätä teen varmasti ensi jouluksikin. Kiitos tästä ja muista ihanista vegaaneista resepteistä.
- Suvi4 vuotta sittenHyvä kakku, kivan mausteinen eikä liian makea, ehdottomasti teen toistekin. Tein ohjeen mukaisilla määrillä, mutta täytettä ei tullut läheskään yhtä paljon kuin ohjeen kuva antaa ymmärtää, kuvassa olevan kakun täyte on varmastikin tehty kaksinkertaisena. Siksi kiillettä oli kakussani vähän liikaa suhteessa täytteeseen, ja kakusta tuli liian matala omaan makuuni, ja kiinteen maku hallitsi enemmän kuin täytteen maku. Kiillettä pidin pakastimessa noin 20min ennen lisäämistä, sitten olikin havaittavissa nopeaa kiinteytymistä kun kaadoin sitä hitaasti kakun päälle, vaikka olikin alkuun tosi nestemäistä litkua.
- Anskit4 vuotta sittenOlen tehnyt useampana jouluna. Minä rakastan piparkakkutaikinaa ja laiskana kokkina olen tehnyt mielestäni oivan sovelluksen. Ostan piparkakkutaikinaa ja kaulitsen sen pohjaksi. Käytän hetken uunissa niin että jää selkeästi raa’aksi. Toimii!
- Piia4 vuotta sittenTämä on ollut perheemme ykkös joulukakku jo vuosia. Totta tosiaan välillä on käynyt niin, että glögikiille on karannut. Oma vinkkini on, että kun kaataa täytteen vuokaan kannattaa samalla nostaa täytettä hieman vuoan saumakohdassa ylemmäs ja täyttää sauman rako. Ei jää siihenkään kiilteelle rakoa mistä karata. Ja aina tämä kakku astian sisään, jos vahinko käy niin ei tartte koko jääkaappia pestä.
- Jauhoton peukalo5 vuotta sittenMaukas, tuhti kakku. Oma leipomus ei kuitenkaan onnistunut ihan täydellisesti, sillä kiille tuli vuoasta läpi. Vinkkinä siis muillekin leipureille, että kannattaa varmistaa, että pohja ja täyte ovat tiiviisti vuoan pohjaa ja reunoja vasten, sillä nestemäisenä kiille löytää pienetkin rakoset, josta karata. Oma täyte alkoi hyytyä todella nopeaa, eli voi olla, että siitä tuli liian jämäkkää, minkä takia sitä ei saanut yhtä kauniisti asettumaan vuokaan kuin ohjevideolla. Kiille puolestaan oli todella löysää kakun päälle lusikoitaessa, mutta alkoi hyytyä oltuaan reilun tunnin jääkaapissa, jolloin loput kiilteet sai lisättyä kakun päälle. Ohjeesta poikkesin sen verran, että pohjan piparit olivat gluteenittomia ja jätin appelsiinin kuoren pois täytteestä. Vuoan halkaisija oli 25 cm, mikä sekin omalta osaltaan saattoi vaikuttaa kiilteen karkailuun. Eli oma suositukseni on, että mieluummin liian pieni kuin iso vuoka. Reunapaperin jättäisin ehkä pois (jotta täytteen saa paineltua tiiviimmin reunoja vasten) ja käyttäisin ohjevideon taktiikkaa, jossa valmis kakku irrotetaan vuoasta veitsen avulla.