Mausteinen glögijuustokakku
- Annosmäärä16 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava ja se maistuu ihanasti joululta.
Ainekset
16 viipaletta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | Pirkka maustamatonta tuorejuustoa tai |
1 dl | tomusokeria tai |
1/2 tl | tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
1 | appelsiinin raastettu kuori tai |
3 rkl | appelsiininmehua tai |
Kiille | |
4 | liivatelehteä tai |
1 dl | vettä tai |
3 dl | Marli perinteistä glögitiivistettä tai |
Koristeeksi | |
kanelitankoja tai |
Valmistus
yli 60 min
Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. ( Voit halutessasi tuplata täytteen määrän, jos haluat kakusta korkeamman. Korota tällöin tarvittaessa kakkuvuoan reunat ennen täytteen lisäämistä leivinpaperisuikaleilla, jotta mahdut hyydyttämään myös kiilteen vuoassa. Pidennä tällöin myös hyytymisaikaa.)
Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.
Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(52 arvostelua)
- yli 60 min4,5(159 arvostelua)
- yli 60 min3,9(512 arvostelua)
- yli 60 min4,1(138 arvostelua)
- yli 60 min3,9(219 arvostelua)
- yli 60 min4,0(237 arvostelua)
- yli 60 min4,1(117 arvostelua)
- yli 60 min3,9(53 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (600 arvostelua)
- Maicci2 kuukautta sittenOnnistui hyvin. Laitoin appelsiinituorejuustoa ja kyllä täytteeseen tarvii laittaa kaksi erää tuorejuustoa. Muutoin tulee lituskainen. Ihanan jouluinen. Vihreät kuulat sopii hyvin koristeluun jos haluaa tosi jouluisen. 🎄🎄
- Joululeipoja2 kuukautta sittenTein Mausteisen glögijuustokakun. Piparipohja ja tuorejuustotäyte ok. Mutta kiille ei hyytynyt millään, joten tein kiilteen hyytelösokerilla. En käyttänyt glögitiivistettä vaan juomaa, lisäsin vielä yhden liivatteen mutta ei hyytynyt, joten viemäriin meni se kiille aihio.
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenJoululeipoja, ikävä kuulla, ettei kiille ole hyytynyt. Jos näin on käynyt, liivateseos ei ehkä ole kunnolla sekoittunut täytteeseen. Palautteesi välittyy kuitenkin reseptin tekijöille.
- Fanny2 kuukautta sittenVeganisoin kakun. Tästä tuli upean herkullinen vegaanisella tuorejuustolla ja kermalla. Suosittelen.
- Fanny2 kuukautta sitten18 cm irtopohjavuoka käytössä, silloin tuo täytemäärä on melko ok. Isompaan irtopohjavuokaan täytyy tuplata täytteet, muuten kakusta tulee hyvin matala.
- Sanna3 kuukautta sittenMinulla ei ollut kiilteen tai hyytymisen kanssa mitään ongelmia toisin kuin osalla. Itselleni laitoin vaan muistiin, että teen jatkossa kiilteen tuntia ennen jääkaappiin odottamaan ja alan lusikoida vasta sitten.
- Jenni3 kuukautta sittenTulee aika matala, jos laittaa vain yhden purkin tuorejuustoa. Suosittelen 2 tuorejuustoa tai 1 juusto ja 1 maustettu rahka. Korvasin täytteen appelsiinimehun glögillä. Kiilteeseen laittaisin vain 2 dl glögiä. Sitä oli aika paksulti
- Uuden äärellä3 kuukautta sittenJuustokakkuja olen tehnyt ennenkin, mutta kiille oli uusi tuttavuus. Olisi ollut hyvä lukea nämä kommentit etukäteen, en arvannut että kiille valuu niin nopeasti pöydälle. Taidan joutua koristelemaan koko pinnan..
- Ansku3 kuukautta sittenOlen tehnyt paljon juustokakkuja, varsinkin glögijuustokakkuja. Tuossa ohjeessa kiilteeseen tulee paljon liivatetta 3dl nestettä kohden 4 liivatetta. Itse laitan 3dl nestettä kohden 3 tai 2 1/2 liivatetta. Hyytyy hyvin ja on mielestäni maukkaampaa, kun ei oo niin sitkeä kiille. Jos haluaa kunnon korkuisen juustokakun, niin täytettä kannattaa tehdä tupla määrä.
- Janne.l.1 vuosi sittenMä kokeilin tehdä piparirahkasta tuota kakkua,lisäsin vähän kanelia,sekä appelsiinituorejuustoa tuli herkkua.kokeilkaas tekin,unohdin ostaa glögitiivistettä mutta käytin perinteistä glögijuomaa johon lisämaksua antamaan puolukkamehua tulee myös enempi punainen päällys kun glöginsekaan puolukkamehua.
- Tuula.34v1 vuosi sittenMä lisään kermavaahdon vasta sen jälkeen kun on ensin laittanut liivateseoksen,koska siten täyte ei lässähdä,niin on ravintola koulu Perhossa opetettu ja tehty,mut jokainen tekee kuinka itse haluaa.
- Myy1 vuosi sittenPuolitin ohjeen ja tein 15cm vuokaan, hyvin onnistui. Kakku vain mielestäni aika mitään sanomattoman makuinen, olisi pitänyt laittaa reilummin mausteita ja tehdä kiille pelkästä glögitiivisteestä. Mutta tämä on varmasti hyvä perusresepti.
- Pku1 vuosi sittenTein ensin yhden täytteen mukaan, vaahtoa tuli pohjan päälle ehkä sentti-kaksi. Pakko oli käydä uudestaan kaupassa ja tehdä toinen satsi päälle. Toivotaan ettei huomenna tuo yllätyksiä lopun kanssa.
- Pirjo1 vuosi sittenKiitos ihanasta reseptistä. Tästä pitivät kaikki jotka meillä maistoivat sitä. Tätä teen varmasti ensi jouluksikin. Kiitos tästä ja muista ihanista vegaaneista resepteistä.
- Suvi2 vuotta sittenHyvä kakku, kivan mausteinen eikä liian makea, ehdottomasti teen toistekin. Tein ohjeen mukaisilla määrillä, mutta täytettä ei tullut läheskään yhtä paljon kuin ohjeen kuva antaa ymmärtää, kuvassa olevan kakun täyte on varmastikin tehty kaksinkertaisena. Siksi kiillettä oli kakussani vähän liikaa suhteessa täytteeseen, ja kakusta tuli liian matala omaan makuuni, ja kiinteen maku hallitsi enemmän kuin täytteen maku. Kiillettä pidin pakastimessa noin 20min ennen lisäämistä, sitten olikin havaittavissa nopeaa kiinteytymistä kun kaadoin sitä hitaasti kakun päälle, vaikka olikin alkuun tosi nestemäistä litkua.
- Anskit2 vuotta sittenOlen tehnyt useampana jouluna. Minä rakastan piparkakkutaikinaa ja laiskana kokkina olen tehnyt mielestäni oivan sovelluksen. Ostan piparkakkutaikinaa ja kaulitsen sen pohjaksi. Käytän hetken uunissa niin että jää selkeästi raa’aksi. Toimii!
- Piia2 vuotta sittenTämä on ollut perheemme ykkös joulukakku jo vuosia. Totta tosiaan välillä on käynyt niin, että glögikiille on karannut. Oma vinkkini on, että kun kaataa täytteen vuokaan kannattaa samalla nostaa täytettä hieman vuoan saumakohdassa ylemmäs ja täyttää sauman rako. Ei jää siihenkään kiilteelle rakoa mistä karata. Ja aina tämä kakku astian sisään, jos vahinko käy niin ei tartte koko jääkaappia pestä.
- Jauhoton peukalo3 vuotta sittenMaukas, tuhti kakku. Oma leipomus ei kuitenkaan onnistunut ihan täydellisesti, sillä kiille tuli vuoasta läpi. Vinkkinä siis muillekin leipureille, että kannattaa varmistaa, että pohja ja täyte ovat tiiviisti vuoan pohjaa ja reunoja vasten, sillä nestemäisenä kiille löytää pienetkin rakoset, josta karata. Oma täyte alkoi hyytyä todella nopeaa, eli voi olla, että siitä tuli liian jämäkkää, minkä takia sitä ei saanut yhtä kauniisti asettumaan vuokaan kuin ohjevideolla. Kiille puolestaan oli todella löysää kakun päälle lusikoitaessa, mutta alkoi hyytyä oltuaan reilun tunnin jääkaapissa, jolloin loput kiilteet sai lisättyä kakun päälle. Ohjeesta poikkesin sen verran, että pohjan piparit olivat gluteenittomia ja jätin appelsiinin kuoren pois täytteestä. Vuoan halkaisija oli 25 cm, mikä sekin omalta osaltaan saattoi vaikuttaa kiilteen karkailuun. Eli oma suositukseni on, että mieluummin liian pieni kuin iso vuoka. Reunapaperin jättäisin ehkä pois (jotta täytteen saa paineltua tiiviimmin reunoja vasten) ja käyttäisin ohjevideon taktiikkaa, jossa valmis kakku irrotetaan vuoasta veitsen avulla.
- Pikkuleipuri3 vuotta sittenTeen toistekin! Tein tasantarkkaa ohjeen mukaan ja jokainen vaihe onnistui täydellisesti. Annoin täytteen olla 4h jääkaapissa ja kiilteen lisäämisen jälkeen yön yli. Maut kohdallaan :) Käytin Marlin lasista tiivistepulloa kiilteseen eikä ollut yhtään väkevää.
- Fiasko3 vuotta sittenKaikki meni hyvin ennen kuin lusikoin jääkaappikylmän kiilteen kakun päälle. Siitä alkoi keittiön siivous keskellä yötä, kun olin ajatellut vain tehdä kiilteen ja mennä nukkumaan. Maut ovat varmasti kohdillaan, mutta pilallehan tämäkin kakku meni.
- Mie3 vuotta sittenHyvä tuli, oikaisin kylläkin käyttämällä appelsiinituorejuustoa maustamattoman juuston ja appelsiininkuoren sijasta.
- Onnistui!3 vuotta sittenMinulla onnistui kakku täydellisesti näillä ohjeilla! Vaihdoin ohjeesta vain piparkakut gluteenittomiin. Annoin kakun olla yön yli jääkaapissa. Glögikiilteestä tuli todella kaunis ja juustokakkua kehuttiin paljon. Aion tehdä tämän jouluksi myös!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenpilalla, ikävää, ettei reseptin ohje ole mielestäsi riittävän tarkka. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
- Mimmi4 vuotta sittenTein kakun gluteenittomista pipareista. Luin kommentteja vasta kun aloin tekemään kiillettä...ja itseasiassa luin koko reseptin loppuun OIKEAOPPISESTI vasta siinä vaiheessa...hah hah...joten kyllä jännitti mitä tulee käymään. Olen tehnyt aikaisemmin vain mangojuustokakkua ja siinä riittää ihan pieni aika hyytymiseen, koska liivate sekoitetaan soseeseen. Ehdin jo ilmoittamaan joulukokille että taidetaan jäädä ilman kakkua. No mutta...kuinka kävi. Hyytymiseen oli siis aikaa muutama tunti ja kakku onnistui täydellisesti. Suosittelen.
- Tonttutyttö4 vuotta sittenTein joulupöytään, edellisenä iltana valmistin pohjan ja täytteen. Onnistui täydellisesti, tosin kiilteen tein 2dl vettä & 2dl tiivistettä, ohjeen mukainen oli liian väkevää.
- Kettu4 vuotta sittenTeen myös tänä vuonna ;)
- Minä4 vuotta sittenNo piloille meni kiille, ei hyytynyt yhtään ja kaikki paikat nyt tuossa nesteessä kun valutti vuuastakin sivuilta. Huono resepti. Ei ihme ettei videossa näytetty kiilteen tekoa!
- Mur5 vuotta sittenValmistus aloitettu edellisenä päivänä. Vieläkään ei ole täyte hyytynyt. Surkein kakku ikinä. Mitä vien tänää kyläpaikkaan kun lupasin tämän? Eikä ole edes elämäni ensimmäinen juustokakku jotan kyhäsin. Iso pettymys. Mittasuhteissa ei ehkä kannattaisi pihdata liivetteen suhteen jos tulos on näin surkea minimi liivatemäärällä!!!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMur, ikävä kuulla, ettei kakku hyytynyt. Jos näin on käynyt, liivateseos ei ehkä ole kunnolla sekoittunut täytteeseen. Toivottavasti ensi kerralla kakku onnistuu!
- Koso5 vuotta sittenKuudes Joulu putkeen tehty tätä herkkua. Molemmat kerrokset annettu hyytyä yön yli, eli pari päivää ottaa aikaa, mutta hyytyy ainakin kunnolla. Reseptissä on mielestäni suhteet kohdallaan, eikä kiilteestä tule liian vahvaa.