Mausteinen glögijuustokakku
Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava ja se maistuu ihanasti joululta.
16 viipalettayli 60 min253 kcal / 100 g
Ainekset
16 viipaletta
Pohja
- 75gvoita
Täyte
- 4liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1dltomusokeria
- 1/2tlkanelia
- 1/2tlkardemummaa
- 1appelsiinin raastettu kuori
- 3rklappelsiininmehua
Kiille
- 4liivatelehteä
- 1dlvettä
- 3dlMarli perinteistä glögitiivistettä
Koristeeksi
- kanelitankoja
Valmistus
yli 60 min- Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. ( Voit halutessasi tuplata täytteen määrän, jos haluat kakusta korkeamman. Korota tällöin tarvittaessa kakkuvuoan reunat ennen täytteen lisäämistä leivinpaperisuikaleilla, jotta mahdut hyydyttämään myös kiilteen vuoassa. Pidennä tällöin myös hyytymisaikaa.)
- Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 253 kcal1 060 kJ
- Proteiinia 3,1 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa18,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Mä kokeilin tehdä piparirahkasta tuota kakkua,lisäsin vähän kanelia,sekä appelsiinituorejuustoa tuli herkkua.kokeilkaas tekin,unohdin ostaa glögitiivistettä mutta käytin perinteistä glögijuomaa johon lisämaksua antamaan puolukkamehua tulee myös enempi punainen päällys kun glöginsekaan puolukkamehua.
Mä lisään kermavaahdon vasta sen jälkeen kun on ensin laittanut liivateseoksen,koska siten täyte ei lässähdä,niin on ravintola koulu Perhossa opetettu ja tehty,mut jokainen tekee kuinka itse haluaa.
Puolitin ohjeen ja tein 15cm vuokaan, hyvin onnistui. Kakku vain mielestäni aika mitään sanomattoman makuinen, olisi pitänyt laittaa reilummin mausteita ja tehdä kiille pelkästä glögitiivisteestä. Mutta tämä on varmasti hyvä perusresepti.
Tein ensin yhden täytteen mukaan, vaahtoa tuli pohjan päälle ehkä sentti-kaksi. Pakko oli käydä uudestaan kaupassa ja tehdä toinen satsi päälle. Toivotaan ettei huomenna tuo yllätyksiä lopun kanssa.
Kiitos ihanasta reseptistä. Tästä pitivät kaikki jotka meillä maistoivat sitä. Tätä teen varmasti ensi jouluksikin. Kiitos tästä ja muista ihanista vegaaneista resepteistä.
Hyvä kakku, kivan mausteinen eikä liian makea, ehdottomasti teen toistekin. Tein ohjeen mukaisilla määrillä, mutta täytettä ei tullut läheskään yhtä paljon kuin ohjeen kuva antaa ymmärtää, kuvassa olevan kakun täyte on varmastikin tehty kaksinkertaisena. Siksi kiillettä oli kakussani vähän liikaa suhteessa täytteeseen, ja kakusta tuli liian matala omaan makuuni, ja kiinteen maku hallitsi enemmän kuin täytteen maku. Kiillettä pidin pakastimessa noin 20min ennen lisäämistä, sitten olikin havaittavissa nopeaa kiinteytymistä kun kaadoin sitä hitaasti kakun päälle, vaikka olikin alkuun tosi nestemäistä litkua.
Olen tehnyt useampana jouluna. Minä rakastan piparkakkutaikinaa ja laiskana kokkina olen tehnyt mielestäni oivan sovelluksen. Ostan piparkakkutaikinaa ja kaulitsen sen pohjaksi. Käytän hetken uunissa niin että jää selkeästi raa’aksi. Toimii!
Tämä on ollut perheemme ykkös joulukakku jo vuosia. Totta tosiaan välillä on käynyt niin, että glögikiille on karannut. Oma vinkkini on, että kun kaataa täytteen vuokaan kannattaa samalla nostaa täytettä hieman vuoan saumakohdassa ylemmäs ja täyttää sauman rako. Ei jää siihenkään kiilteelle rakoa mistä karata. Ja aina tämä kakku astian sisään, jos vahinko käy niin ei tartte koko jääkaappia pestä.
Maukas, tuhti kakku. Oma leipomus ei kuitenkaan onnistunut ihan täydellisesti, sillä kiille tuli vuoasta läpi. Vinkkinä siis muillekin leipureille, että kannattaa varmistaa, että pohja ja täyte ovat tiiviisti vuoan pohjaa ja reunoja vasten, sillä nestemäisenä kiille löytää pienetkin rakoset, josta karata. Oma täyte alkoi hyytyä todella nopeaa, eli voi olla, että siitä tuli liian jämäkkää, minkä takia sitä ei saanut yhtä kauniisti asettumaan vuokaan kuin ohjevideolla. Kiille puolestaan oli todella löysää kakun päälle lusikoitaessa, mutta alkoi hyytyä oltuaan reilun tunnin jääkaapissa, jolloin loput kiilteet sai lisättyä kakun päälle. Ohjeesta poikkesin sen verran, että pohjan piparit olivat gluteenittomia ja jätin appelsiinin kuoren pois täytteestä. Vuoan halkaisija oli 25 cm, mikä sekin omalta osaltaan saattoi vaikuttaa kiilteen karkailuun. Eli oma suositukseni on, että mieluummin liian pieni kuin iso vuoka. Reunapaperin jättäisin ehkä pois (jotta täytteen saa paineltua tiiviimmin reunoja vasten) ja käyttäisin ohjevideon taktiikkaa, jossa valmis kakku irrotetaan vuoasta veitsen avulla.
Teen toistekin! Tein tasantarkkaa ohjeen mukaan ja jokainen vaihe onnistui täydellisesti. Annoin täytteen olla 4h jääkaapissa ja kiilteen lisäämisen jälkeen yön yli. Maut kohdallaan :) Käytin Marlin lasista tiivistepulloa kiilteseen eikä ollut yhtään väkevää.
Kaikki meni hyvin ennen kuin lusikoin jääkaappikylmän kiilteen kakun päälle. Siitä alkoi keittiön siivous keskellä yötä, kun olin ajatellut vain tehdä kiilteen ja mennä nukkumaan. Maut ovat varmasti kohdillaan, mutta pilallehan tämäkin kakku meni.
Hyvä tuli, oikaisin kylläkin käyttämällä appelsiinituorejuustoa maustamattoman juuston ja appelsiininkuoren sijasta.
Minulla onnistui kakku täydellisesti näillä ohjeilla! Vaihdoin ohjeesta vain piparkakut gluteenittomiin. Annoin kakun olla yön yli jääkaapissa. Glögikiilteestä tuli todella kaunis ja juustokakkua kehuttiin paljon. Aion tehdä tämän jouluksi myös!
0/5 ohje, varmaan hyvän makuista mutta huonosti tehty ohje! ei voi onnistua kiille tällä, korjatkaa ohje ja tehkää siitä tarkempi...!!! ukkeli ei sitä edes tehnyt videossa
pilalla, ikävää, ettei reseptin ohje ole mielestäsi riittävän tarkka. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
Tein kakun gluteenittomista pipareista. Luin kommentteja vasta kun aloin tekemään kiillettä...ja itseasiassa luin koko reseptin loppuun OIKEAOPPISESTI vasta siinä vaiheessa...hah hah...joten kyllä jännitti mitä tulee käymään. Olen tehnyt aikaisemmin vain mangojuustokakkua ja siinä riittää ihan pieni aika hyytymiseen, koska liivate sekoitetaan soseeseen. Ehdin jo ilmoittamaan joulukokille että taidetaan jäädä ilman kakkua. No mutta...kuinka kävi. Hyytymiseen oli siis aikaa muutama tunti ja kakku onnistui täydellisesti. Suosittelen.
Tein joulupöytään, edellisenä iltana valmistin pohjan ja täytteen. Onnistui täydellisesti, tosin kiilteen tein 2dl vettä & 2dl tiivistettä, ohjeen mukainen oli liian väkevää.
Teen myös tänä vuonna ;)
No piloille meni kiille, ei hyytynyt yhtään ja kaikki paikat nyt tuossa nesteessä kun valutti vuuastakin sivuilta. Huono resepti. Ei ihme ettei videossa näytetty kiilteen tekoa!
Valmistus aloitettu edellisenä päivänä. Vieläkään ei ole täyte hyytynyt. Surkein kakku ikinä. Mitä vien tänää kyläpaikkaan kun lupasin tämän? Eikä ole edes elämäni ensimmäinen juustokakku jotan kyhäsin. Iso pettymys. Mittasuhteissa ei ehkä kannattaisi pihdata liivetteen suhteen jos tulos on näin surkea minimi liivatemäärällä!!!
Mur, ikävä kuulla, ettei kakku hyytynyt. Jos näin on käynyt, liivateseos ei ehkä ole kunnolla sekoittunut täytteeseen. Toivottavasti ensi kerralla kakku onnistuu!
Kuudes Joulu putkeen tehty tätä herkkua. Molemmat kerrokset annettu hyytyä yön yli, eli pari päivää ottaa aikaa, mutta hyytyy ainakin kunnolla. Reseptissä on mielestäni suhteet kohdallaan, eikä kiilteestä tule liian vahvaa.
Hei! Voisiko kiilteen veden ja glögitiivisteen tilalle ajatella esimerkiksi alkoholillista Loimun punaviinipohjaista glögiä?
Loimun rakastaja, resepti on testattu glögitiivisteellä mutta halutessasi voit toki kokeilla tehdä sen Loimu-glögistä.
Hei, jos haluaa kakusta korkeamman voiko täytteen määrän tuplata? toimiiko resepti vielä oikein, jos täytteen ainesten määrän kaksinkertaistaa?
Kotikokki, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Valitettavasti ei ole varmaa kuinka kakku hyytyy jos täytteen määrän tuplaa. Mikäli kakusta haluaa korkeamman, voi sen tehdä pienempään vuokaan ja mikäli kakkua tarvitaan enemmän kannattaa tehdä kaksi kakkua.
muutaman joulun tehnyt tätä kakkua, ja koko perhe nauttinut kyseisestä herkusta! kannattaa leipoa, maku ja ulkonäkö kohdillaan :)
Olen neljä joulua tehnyt jo tällä reseptillä ja aina saanut todella maukkaan ja onnistuneen juustokakun ja teen samalla ohjeella myös tänä vuonna :) Mulla glögitiiviste kiillotus onnistunut aina..olen toki tehnyt kakun valmiiksi aina edellisenä päivänä,joten oikein hyvä :)
Ihanan jouluinen ja maut kohdillaan! Monesti tehnyt ja teen jatkossakin!
Sovelsin tätä ja erästä toista glögi juustokakun ohjetta tuli ihan hyvää, mutta piparipohjasta ei voinut kyllä sanoa samaa. kiillettä sai hyydyttää ainakin puoli tuntia. Laitoin kiilteen eri kerroksissa ja odotin jokaisen kerroksen hyytymistä. Uudelleen en tätä kuitenkaan tee.