Hyppää sisältöön
Mausteinen glögijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mausteinen glögijuustokakku

  • Annosmäärä16 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava. Glögikiilteellä viimeistelty juustokakku maistuu ihanasti joululta.

    Ainekset

    16 viipaletta

    Pohja

    Täyte

    Kiille

    • 4 liivatelehteä
    • 1 dl vettä
    • 3 dl Marli perinteistä glögitiivistettä

    Koristeeksi

    • kanelitankoja

    Ravintosisältö

    • Energia
      786 kJ / 188 kcal
    • Rasva
      12,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      7,2 g
    • Hiilihydraatit
      15,8 g
    • josta sokereita
      11,8 g
    • Proteiini
      2,6 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

      Pohja

    1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
    2. Täyte

    3. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia.
    4. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
    5. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
    6. Kiille

    7. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä.
    8. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.)
    9. Lusikoi kiilleseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.
    Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat. Voit halutessasi tuplata kakun täytteen määrän, jolloin saat kakusta korkeamman. Korota tällöin tarvittaessa kakkuvuoan reunat ennen täytteen lisäämistä leivinpaperisuikaleilla, jotta mahdut hyydyttämään myös kiilteen vuoassa. Pidennä tällöin myös hyytymisaikaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • K-Menu piparkakku 400g
      Hinta 1,49/kpl
      3,72/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Appelsiini
      Hinta n. 0,94/kpl
      3,49/kg
    • Pirkka kanelitanko 15g
      Hinta 1,25/kpl
      83,33/kg
    • Töysäläinen piparkakkuja 400 g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,49/kpl
      87,65/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 1,89/kpl
      7,56/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Plussa-etu −15 %
      Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,99/kpl
      11,37/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
    • Plussa-etu −14 %
      Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/3 kpl
      8,33/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,95/kpl (9,75/kg)
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
      Hinta 2,35/kpl
      106,82/kg
    • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
      Hinta 0,89/kpl
      40,45/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Appelsiini Bruno
      Hinta n. 1,00/kpl
      3,69/kg
    • Pirkka appelsiini
      Hinta n. 0,54/kpl
      1,99/kg
    • Meira kanelitanko 15g
      Hinta 1,89/kpl
      126,00/kg
    • Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22g
      Hinta 2,09/kpl
      104,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (701 arviota)

    • Nöpö
      4 kuukautta sitten
      Melko pieni, kiille hankala tehdä
    • Nöpö
      4 kuukautta sitten
      Täyte on hyvää, kiilteen ohjetta voisi tarkentaa ettei tule epäusko
    • Nöpö
      4 kuukautta sitten
      Kiilteen kanssa tuli ongelma, pelko ettei hyydy. Mehu valui osin irtopohjavuoan pohjasta. Laitoin vuoan toiseen kuppiin. Oli kuitenkin hyytynyt yön aikana.
    • Riina
      4 kuukautta sitten
      Ei mielestäni 16 palaa tule tästä kakusta
    • Useasti leiponut
      4 kuukautta sitten
      Harvoin leipoja, ei tarvitse tuplata. Itse laitan 5 tai 6 kpl.
    • harvoin leipova
      4 kuukautta sitten
      Jos tuplaa täytteen tuorejuuston, niin täytyykö tuplata kaikki muukin eli 8 liivatelehteä jne
    • mm
      4 kuukautta sitten
      Helppo tehdä!
    • Käteväemäntä
      1 vuosi sitten
      Kannattaa tehdä 20cm vuokaan näillä ainesmäärillä, tai sitten tuplata täyte. Tuli latteanmatala torttu, maistui kuitenkin herkulliselta.
    • Aatonjälkkärifailed
      1 vuosi sitten
      Kannattaa huomioida että valmiista kaupasta ostettavasta glögijuomasta tulee aivan liian hailakka ja mauton kiille. Täytyy käyttää tiivistettä!
    • Esteri
      1 vuosi sitten
      Aivan liian vähän täytettä, huomasin valitettavasti liian myöhään
    • Hely
      1 vuosi sitten
      Täyte hyytyi hyvin, mutta kiille ei hyytynyt sitten ollenkaan. Olisinpa lukenut ensin muiden kommentit ja kokeillut laittaa kiilteen hetkeksi esim pakkaseen ennen levittämistä. Nyt glögi hulahti kakun reunojen läpi pöydälle. Taidan kokeilla jotain toista taktiikkaa. Onneksi vielä pari tuntia aikaa.
    • Ade💫
      1 vuosi sitten
      Oli nopea ja helppo tehdä käy hyvin juhliin kakuksi
    • Maicci
      2 vuotta sitten
      Onnistui hyvin. Laitoin appelsiinituorejuustoa ja kyllä täytteeseen tarvii laittaa kaksi erää tuorejuustoa. Muutoin tulee lituskainen. Ihanan jouluinen. Vihreät kuulat sopii hyvin koristeluun jos haluaa tosi jouluisen. 🎄🎄
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Joululeipoja, ikävä kuulla, ettei kiille ole hyytynyt. Jos näin on käynyt, liivateseos ei ehkä ole kunnolla sekoittunut täytteeseen. Palautteesi välittyy kuitenkin reseptin tekijöille.
    • Joululeipoja
      2 vuotta sitten
      Tein Mausteisen glögijuustokakun. Piparipohja ja tuorejuustotäyte ok. Mutta kiille ei hyytynyt millään, joten tein kiilteen hyytelösokerilla. En käyttänyt glögitiivistettä vaan juomaa, lisäsin vielä yhden liivatteen mutta ei hyytynyt, joten viemäriin meni se kiille aihio.
    • Fanny
      2 vuotta sitten
      Veganisoin kakun. Tästä tuli upean herkullinen vegaanisella tuorejuustolla ja kermalla. Suosittelen.
    • Fanny
      2 vuotta sitten
      18 cm irtopohjavuoka käytössä, silloin tuo täytemäärä on melko ok. Isompaan irtopohjavuokaan täytyy tuplata täytteet, muuten kakusta tulee hyvin matala.
    • Sanna
      2 vuotta sitten
      Minulla ei ollut kiilteen tai hyytymisen kanssa mitään ongelmia toisin kuin osalla. Itselleni laitoin vaan muistiin, että teen jatkossa kiilteen tuntia ennen jääkaappiin odottamaan ja alan lusikoida vasta sitten.
    • Jenni
      2 vuotta sitten
      Tulee aika matala, jos laittaa vain yhden purkin tuorejuustoa. Suosittelen 2 tuorejuustoa tai 1 juusto ja 1 maustettu rahka. Korvasin täytteen appelsiinimehun glögillä. Kiilteeseen laittaisin vain 2 dl glögiä. Sitä oli aika paksulti
    • Uuden äärellä
      2 vuotta sitten
      Juustokakkuja olen tehnyt ennenkin, mutta kiille oli uusi tuttavuus. Olisi ollut hyvä lukea nämä kommentit etukäteen, en arvannut että kiille valuu niin nopeasti pöydälle. Taidan joutua koristelemaan koko pinnan..
    • Ansku
      2 vuotta sitten
      Olen tehnyt paljon juustokakkuja, varsinkin glögijuustokakkuja. Tuossa ohjeessa kiilteeseen tulee paljon liivatetta 3dl nestettä kohden 4 liivatetta. Itse laitan 3dl nestettä kohden 3 tai 2 1/2 liivatetta. Hyytyy hyvin ja on mielestäni maukkaampaa, kun ei oo niin sitkeä kiille. Jos haluaa kunnon korkuisen juustokakun, niin täytettä kannattaa tehdä tupla määrä.
    • Janne.l.
      3 vuotta sitten
      Mä kokeilin tehdä piparirahkasta tuota kakkua,lisäsin vähän kanelia,sekä appelsiinituorejuustoa tuli herkkua.kokeilkaas tekin,unohdin ostaa glögitiivistettä mutta käytin perinteistä glögijuomaa johon lisämaksua antamaan puolukkamehua tulee myös enempi punainen päällys kun glöginsekaan puolukkamehua.
    • Tuula.34v
      3 vuotta sitten
      Mä lisään kermavaahdon vasta sen jälkeen kun on ensin laittanut liivateseoksen,koska siten täyte ei lässähdä,niin on ravintola koulu Perhossa opetettu ja tehty,mut jokainen tekee kuinka itse haluaa.
    • Myy
      3 vuotta sitten
      Puolitin ohjeen ja tein 15cm vuokaan, hyvin onnistui. Kakku vain mielestäni aika mitään sanomattoman makuinen, olisi pitänyt laittaa reilummin mausteita ja tehdä kiille pelkästä glögitiivisteestä. Mutta tämä on varmasti hyvä perusresepti.
    • Pku
      3 vuotta sitten
      Tein ensin yhden täytteen mukaan, vaahtoa tuli pohjan päälle ehkä sentti-kaksi. Pakko oli käydä uudestaan kaupassa ja tehdä toinen satsi päälle. Toivotaan ettei huomenna tuo yllätyksiä lopun kanssa.
    • Pirjo
      4 vuotta sitten
      Kiitos ihanasta reseptistä. Tästä pitivät kaikki jotka meillä maistoivat sitä. Tätä teen varmasti ensi jouluksikin. Kiitos tästä ja muista ihanista vegaaneista resepteistä.
    • Suvi
      4 vuotta sitten
      Hyvä kakku, kivan mausteinen eikä liian makea, ehdottomasti teen toistekin. Tein ohjeen mukaisilla määrillä, mutta täytettä ei tullut läheskään yhtä paljon kuin ohjeen kuva antaa ymmärtää, kuvassa olevan kakun täyte on varmastikin tehty kaksinkertaisena. Siksi kiillettä oli kakussani vähän liikaa suhteessa täytteeseen, ja kakusta tuli liian matala omaan makuuni, ja kiinteen maku hallitsi enemmän kuin täytteen maku. Kiillettä pidin pakastimessa noin 20min ennen lisäämistä, sitten olikin havaittavissa nopeaa kiinteytymistä kun kaadoin sitä hitaasti kakun päälle, vaikka olikin alkuun tosi nestemäistä litkua.
    • Anskit
      4 vuotta sitten
      Olen tehnyt useampana jouluna. Minä rakastan piparkakkutaikinaa ja laiskana kokkina olen tehnyt mielestäni oivan sovelluksen. Ostan piparkakkutaikinaa ja kaulitsen sen pohjaksi. Käytän hetken uunissa niin että jää selkeästi raa’aksi. Toimii!
    • Piia
      4 vuotta sitten
      Tämä on ollut perheemme ykkös joulukakku jo vuosia. Totta tosiaan välillä on käynyt niin, että glögikiille on karannut. Oma vinkkini on, että kun kaataa täytteen vuokaan kannattaa samalla nostaa täytettä hieman vuoan saumakohdassa ylemmäs ja täyttää sauman rako. Ei jää siihenkään kiilteelle rakoa mistä karata. Ja aina tämä kakku astian sisään, jos vahinko käy niin ei tartte koko jääkaappia pestä.
    • Jauhoton peukalo
      5 vuotta sitten
      Maukas, tuhti kakku. Oma leipomus ei kuitenkaan onnistunut ihan täydellisesti, sillä kiille tuli vuoasta läpi. Vinkkinä siis muillekin leipureille, että kannattaa varmistaa, että pohja ja täyte ovat tiiviisti vuoan pohjaa ja reunoja vasten, sillä nestemäisenä kiille löytää pienetkin rakoset, josta karata. Oma täyte alkoi hyytyä todella nopeaa, eli voi olla, että siitä tuli liian jämäkkää, minkä takia sitä ei saanut yhtä kauniisti asettumaan vuokaan kuin ohjevideolla. Kiille puolestaan oli todella löysää kakun päälle lusikoitaessa, mutta alkoi hyytyä oltuaan reilun tunnin jääkaapissa, jolloin loput kiilteet sai lisättyä kakun päälle. Ohjeesta poikkesin sen verran, että pohjan piparit olivat gluteenittomia ja jätin appelsiinin kuoren pois täytteestä. Vuoan halkaisija oli 25 cm, mikä sekin omalta osaltaan saattoi vaikuttaa kiilteen karkailuun. Eli oma suositukseni on, että mieluummin liian pieni kuin iso vuoka. Reunapaperin jättäisin ehkä pois (jotta täytteen saa paineltua tiiviimmin reunoja vasten) ja käyttäisin ohjevideon taktiikkaa, jossa valmis kakku irrotetaan vuoasta veitsen avulla.