Hyppää sisältöön
RuispiparitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruispiparit

  • Annosmäärän. 60 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Parhaat piparit syntyvät itse tehdystä taikinasta! Kokeile valmistaa piparitaikina ruisjauhoista ja saat piapreihin rukiisen makumaailman.

    Ainekset

    n. 60 kpl
    125 g
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    siirappia
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tl
     
    inkivääriä
    tai
    1 tl
     
    pomeranssinkuorta
    tai
    1/2 tl
     
    neilikkaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    n. 4 1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    soodaa
    tai

    Leipomiseen

     
    vehnäjauhoja
    tai

    Pinnalle

     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 808 kJ / 433 kcal
    Rasva
    18,4 g
    josta tyydyttynyttä
    11,6 g
    Hiilihydraatit
    56,5 g
    josta sokereita
    32,3 g
    Proteiini
    5,5 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä.
    Lisää muna. Sekoita ruisjauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
    Ota taikinasta pieni pala kerrallaan leivottavaksi. Kauli taikina ohueksi levyksi. Käytä leipomisessa vehnäjauhoja. Ota levystä piparimuoteilla pipareita. Nosta ruispiparit pellille leivinpaperin päälle. Ripot­tele halutessasi piparien päälle sokeria.
    Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5–8 minuuttia, pipareiden paksuuden ja koon mukaan.
    Ruispiparit

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
      Hinta 3,35/kpl
      9,57/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20g
      Hinta 0,99/kpl
      49,50/kg
    • Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20g
      Hinta 2,09/kpl
      104,50/kg
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Hinta 0,89/kpl
      7,42/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Dansukker tumma siirappi 750g
      Hinta 2,49/kpl
      3,32/kg
    • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
      Hinta 2,35/kpl
      106,82/kg
    • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
      Hinta 0,89/kpl
      40,45/kg
    • Inkivääri luomu
      Hinta n. 1,49/kpl
      9,95/kg
    • Inkivääri
      Hinta n. 1,34/kpl
      8,95/kg
    • Meira Pomeranssink 25g jauh ps maus
      Hinta 1,29/kpl
      51,60/kg
    • Pirkka neilikka 25g jauhettu
      Hinta 1,55/kpl
      62,00/kg
    • Meira Neilikka 30g jauh pussi maust
      Hinta 1,85/kpl
      61,67/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Dr.Oetker ruokasooda 200g
      Hinta 1,35/kpl
      6,75/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (38 arviota)

    • Eläkkeellä oleva sokerileipuri
      1 vuosi sitten
      Rapeita tuli,suola lisää sitä ominaisuutta! Leipominen ruisjauhoilla,sopii vehnäallergikolle.
    • Lissukka
      1 vuosi sitten
      Hyviä pipareita tuli maultaan, mutta leipoessa jouduin käyttämään ruisjauhoja ja taikina oli kyllä tosi vaikea kaulita. Tarttui pöytään aika lailla
    • Epätietoinen
      2 vuotta sitten
      4 1/2 ruisjauhoa? Mikä on mittayksikkö?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Epätietoinen, pahoittelut puuttuvasta tiedosta. Oikea mittayksikkö on 4 1/2 dl ruisjauhoa. Päivitämme reseptiä.
    • Salie
      8 vuotta sitten
      Tosi hyvä resepti. Leivonnassa voi käyttää ruisjauhoja ja onnistuu kyllä. Siksi sopii myös vehnäallergisellekin.