Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
RuispiparitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruispiparit

Parhaat piparit syntyvät itse tehdystä taikinasta! Kokeile valmistaa piparitaikina ruisjauhoista ja saat piapreihin rukiisen makumaailman.

Ainekset

n. 60 kpl

Leipomiseen

    • vehnäjauhoja

Pinnalle

    • sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Lisää muna. Sekoita ruisjauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  3. Ota taikinasta pieni pala kerrallaan leivottavaksi. Kauli taikina ohueksi levyksi. Käytä leipomisessa vehnäjauhoja. Ota levystä piparimuoteilla pipareita. Nosta ruispiparit pellille leivinpaperin päälle. Ripot­tele halutessasi piparien päälle sokeria.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5–8 minuuttia, pipareiden paksuuden ja koon mukaan.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille24 arvostelua
  • Salie7.12.2016

    Tosi hyvä resepti. Leivonnassa voi käyttää ruisjauhoja ja onnistuu kyllä. Siksi sopii myös vehnäallergisellekin.