• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ruispiparit

Ruispiparit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 60 kpl
  • yli 60 min
  • 50 kcal / annos (10g)

Ainekset

n. 60 kpl

Leipomiseen

    • vehnäjauhoja

Pinnalle

    • sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Lisää muna. Sekoita ruisjauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  3. Ota taikinasta pieni pala kerrallaan leivottavaksi. Kauli taikina ohueksi levyksi. Käytä leipomisessa vehnäjauhoja. Ota levystä piparimuoteilla pipareita. Nosta ruispiparit pellille leivinpaperin päälle. Ripot­tele halutessasi piparien päälle sokeria.
  4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-8 minuuttia, pipareiden paksuuden ja koon mukaan.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 50 kcal209 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Salie7.12.2016

    Tosi hyvä resepti. Leivonnassa voi käyttää ruisjauhoja ja onnistuu kyllä. Siksi sopii myös vehnäallergisellekin.