• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Glögipäärynät

Hiljalleen nesteessä kypsyneet päärynät ovat jälkiruokien klassikko. Glögi tuo päärynöihin jouluista makua. Kruunaa annos vaniljakastikkeella.
Glögipäärynät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 38,2 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 6kiinteää päärynää (esim. Bosc, Anjou)
    • 1/2lpunaista glögitiivistettä
    • 1/2lvettä

Kastike

    • 2dlvalmista vaniljakastiketta
    • 1/2tljauhettua kardemummaa
    • kanelia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori päärynät ja jätä kanta paikalleen. Leikkaa pohjasta viipale, jotta päärynä seisoo vakaasti. Aseta päärynät kapeaan kattilaan ja kaada päälle vahva makea glögi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä päärynöitä hiljaa, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 20-30 minuuttia.
  2. Anna jäähtyä keitinliemessä. Valuta päärynät kuiviksi ja tarjoa kardemummalla maustetun vaniljakastikkeen ja kanelin kanssa jälkiruoaksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Glögin voit edelleen laimentaa ohjeen mukaan ja tarjota kuumennettuna rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 38,2 kcal160 kJ
  • Proteiinia0,48 g
  • Hiilihydraatteja7,14 g
  • Rasvaa0,73 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu