Gluteeniton mutakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton mutakakku tehdään mantelijauheesta. Kakku maistuu kaikille suklaan ystäville.
- Gluteeniton
Ainekset
12 annosta
200 g | tai |
2 levyä (à 80 g) | tai |
2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunaa tai |
100 g (2 1/4 dl) | tai |
1/4 dl | perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vaniljasokeria tai |
Pinnalle | |
---|---|
n. 1/2 dl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. (Vuoan reunoja ei tarvitse voidella.)
Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada vuokaan, tasoita pinta ja koristele mantelirouheella.
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200° C noin 20 minuuttia. (Huom! tarkkaile paistoaikaa, koska uunien tehot vaihtelevat.) Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman valuvaksi. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa marjojen ja jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(34 arviota)
- yli 60 min4,1(132 arviota)
- yli 60 min3,1(216 arviota)
- 30 - 60 min3,9(262 arviota)
- yli 60 min3,9(21 arviota)
- 30 - 60 min4,1(194 arviota)
- yli 60 min4,0(46 arviota)
- yli 60 min4,7(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (170 arviota)
- Herkuttelija3 vuotta sittenoli kyllä parasta, ja lisää paistoaikaa tarvitsi..Mantelijauhe+perunajauhot ihan best!
- Tätä lisää...6 vuotta sittenMutakakku 20 min jälkeen oli silmin nähden löysää. Annoin ensin olla jälkilämmöllä 5 min lisää joka ei kuitenkaan riittänyt, annoin vielä levähtää uunissa ehkä enintään yhteensä 20 min. Sen jälkeen näki että kakku on jämäkämpi muttei kova. Jäähdytys ulkona (talvi) ja herkuttelemaan. Tuli paras koskaan maistamani mudcake. Parempi kuin mikään ei gluteenitonkaan! Slurps!