Gluteeniton mutakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton mutakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton mutakakku tehdään mantelijauheesta. Kakku maistuu kaikille suklaan ystäville.
  • Gluteeniton

Ainekset

12 annosta
200 g
 
tai
2 levyä (à 80 g)
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
4
 
kananmunaa
tai
100 g (2 1/4 dl)
 
tai
1/4 dl
 
perunajauhoja
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
vaniljasokeria
tai

Pinnalle

n. 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 107 kJ / 505 kcal
Rasva
38,3 g
josta tyydyttynyttä
19,6 g
Hiilihydraatit
30,2 g
josta sokereita
27,1 g
Proteiini
8,1 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohja leivinpaperilla. (Vuoan reunoja ei tarvitse voidella.)

Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada vuokaan, tasoita pinta ja koristele mantelirouheella.

Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200° C noin 20 minuuttia. (Huom! tarkkaile paistoaikaa, koska uunien tehot vaihtelevat.) Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman valuvaksi. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa marjojen ja jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka mantelirouhe 125g
    Hinta 2,85/kpl
    22,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (173 arviota)

  • Vasta gluteenittomia kokeileva
    5 kuukautta sitten
    Onko tämä syötävä heti vai voiko säästää seuraavaan päivään?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Vasta gluteenittomia kokeileva, mutakakku säilyy jääkaapissa 3-5 vuorokautta.
  • Herkuttelija
    4 vuotta sitten
    oli kyllä parasta, ja lisää paistoaikaa tarvitsi..Mantelijauhe+perunajauhot ihan best!
  • Tätä lisää...
    7 vuotta sitten
    Mutakakku 20 min jälkeen oli silmin nähden löysää. Annoin ensin olla jälkilämmöllä 5 min lisää joka ei kuitenkaan riittänyt, annoin vielä levähtää uunissa ehkä enintään yhteensä 20 min. Sen jälkeen näki että kakku on jämäkämpi muttei kova. Jäähdytys ulkona (talvi) ja herkuttelemaan. Tuli paras koskaan maistamani mudcake. Parempi kuin mikään ei gluteenitonkaan! Slurps!