Gluteeniton mutakakku
Gluteeniton mutakakku tehdään mantelijauheesta. Kakku maistuu kaikille suklaan ystäville. Resepti vain noin 0,65 €/annos.*
- 12 annosta
- 30 - 60 min
- 318 kcal / annos (70g)
Ainekset
12 annosta
- 200gPirkka voita
- 2levyä(à 80 g)Pirkka Luomu Reilun kaupan tummaa suklaata (72 %)
- 2dlsokeria
- 100g(2 1/4 dl)Pirkka mantelijauhetta
- 1/4dlperunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
Pinnalle
- n. 1/2dlPirkka mantelirouhetta
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. (Vuoan reunoja ei tarvitse voidella.)
- Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada vuokaan, tasoita pinta ja koristele mantelirouheella.
- Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. (Huom! tarkkaile paistoaikaa, koska uunien tehot vaihtelevat.) Kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman valuvaksi. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa esimerkiksi marjojen ja jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 70g100 g
- 318 kcal1 330 kJ
- Proteiinia 4,66 g
- Hiilihydraatteja22,4 g
- Rasvaa23,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
oli kyllä parasta, ja lisää paistoaikaa tarvitsi..Mantelijauhe+perunajauhot ihan best!
Mutakakku 20 min jälkeen oli silmin nähden löysää. Annoin ensin olla jälkilämmöllä 5 min lisää joka ei kuitenkaan riittänyt, annoin vielä levähtää uunissa ehkä enintään yhteensä 20 min. Sen jälkeen näki että kakku on jämäkämpi muttei kova. Jäähdytys ulkona (talvi) ja herkuttelemaan. Tuli paras koskaan maistamani mudcake. Parempi kuin mikään ei gluteenitonkaan! Slurps!