Hyppää sisältöön
LuumumutakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Luumumutakakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Vastustamattomat konjakissa marinoidut luumut ja herkullinen suklaa yhdistyvät tässä syntisen hyvässä gluteenittomassa mutakakussa.
  • Gluteeniton

Ainekset

16 annosta

Pinnalle

  • tomusokeria tai kaakaojauhetta

Lisäksi

  • (konjakilla maustettua) kermavaahtoa tai
  • vaniljajäätelöä

Ravintosisältö

  • Energia
    1 730 kJ / 414 kcal
  • Rasva
    22,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    10,5 g
  • Hiilihydraatit
    41,4 g
  • josta sokereita
    36,3 g
  • Proteiini
    6,9 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.
  2. Paloittele luumut ja pane ne kattilaan. Kaada joukkoon konjakki tai mehu. Keitä luumuja kannen alla 5–10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  4. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä luumusose ja suklaa-rasvaseos ensin keskenään ja kaada seos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita mantelijauhe, kaakaojauhe, perunajauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan.
  6. Kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. (Pane leivinpaperi kakun päälle paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta alkaa tummua liikaa.) Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle tomusokeria tai kaakaojauhetta.
  7. Tarjoa mutakakku eli mudcake haaleana tai kylmänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.
Huom! Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (40 arviota)

  • EMV
    1 vuosi sitten
    Oli hyvä ja maukas kakku . Tein päälle lisäksi suklaakuorutuksen taloussuklaata ja kermaa.
  • Lohilady
    1 vuosi sitten
    Paras löytämäni mutakakkuresepti! Luumut tuovat tähän uskomattoman hyvän mehevyyden.