Piparkakkutaikina
- Valmistusaikayli 60 min
Parhaat piparit valmistuvat itse tehdyllä piparkakkutaikinalla. Piparitaikinaa leipoessa keittiön valtaa ihana joulun tuoksu!
Ainekset
125 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
3/4 dl | siirappia tai |
1 1/2 tl | tai |
1 tl | inkivääriä tai |
1 tl | jauhettua pomeranssin kuorta tai |
1 tl | jauhettua kardemummaa tai |
1/2 tl | jauhettua neilikkaa tai |
1 | kananmuna tai |
4–4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | soodaa tai |
Tomusokerikuorrutus | |
---|---|
4 dl (225 g) | tomusokeria tai |
1 | kananmunan valkuainen tai |
pari tippaa | sitruunanmehua tai |
Valmistus
yli 60 min
Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.)
Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 5–8 minuuttia ja isoja pipareita 175 asteessa 8–12 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.
Tomusokerikuorrutus
Koristele piparit halutessasi tomusokerikuorrutuksella. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuaista, kunnes saat sopivan notkean kuorrutteen. Lisää sitruunanmehu ja sekoita kiiltäväksi. Pursota ohuena nauhana jäähtyneille piparkakuille. Käytä koristeluun halutessasi myös nonparelleja ja koristerakeita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20gHinta 0,99/kpl49,50/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,30/kpl8,69/kg
- Meira Pomeranssink 25g jauh ps mausHinta 1,29/kpl51,60/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,55/kpl62,00/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,85/kpl61,67/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dr.Oetker ruokasooda 200gHinta 1,35/kpl6,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(58 arviota)
- yli 60 min3,4(229 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min3,8(38 arviota)
- yli 60 min4,1(52 arviota)
- yli 60 min4,6(231 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min4,5(643 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (297 arviota)
- Teemu2 kuukautta sittenToimiva taikina! Sekoittelun jälkeen mietin, onko liian löysä - mutta kylmä teki tehtävänsä, ja kauliminen onnistui mainiosti. Käyttäytyi nätisti myös uunissa. Nyt pitää testata enää maku… mutta sehän ei pipareissa ole koskaan kovasti pielessä ;-)
- mh2 kuukautta sittenLaitoin inkivääriä tuplat ja sekin toimi hyvin
- Emäntä -622 kuukautta sittenPiparitaikinaan ei mielestäni kuulu laittaa kardemummaa. Suolaa pitää laittaa ja pomeranssinkuorta vähän enemmän. Paraisten piparkakut ehdottomasti parhaita.
- Hansu1 vuosi sittenTosi hyviä pipareita tällä reseptillä. Oli myös helppo leipoa. Tällä teen jatkossakin.
- Pepi1 vuosi sittenOikein hyvä perustakina
- Johanna4 vuotta sittenTaikina ei pysynyt koossa, joten olisko kaivannut enemmän kananmunaa?
- Pipari4 vuotta sittenHyvä taikina tuli. Niin hyvä ettei ehtinyt uuniin saakka 😊
- Lissu6 vuotta sittenParas piparitaikina ikinä. Ja helppo leipoa.
- Harmi6 vuotta sittenOnistuuko ilma että murenee minulla tahtoo käydä aina niin gluteenittoman kanssa?
- Tiina-maria6 vuotta sittenKiva
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenRiittää, että seos kiehahtaa. Sitä ei siis tarvitse erikseen kuumentaa tiettyyn lämpötilaan.
- ....7 vuotta sittenMihinkä asteeseen pitää kiehauttaa siirappi
- Joku vaan7 vuotta sitten5/5 tosi hyvää
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenTaikinasta tulee piparkakkuja arviolta 3-4 pellillistä. Tarkkaa piparkakkujen määrää on kuitenkin vaikea arvioida, koska siihen vaikuttavat paljon piparkakkujen koko ja se miten ohueksi taikina kaulitaan.
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenKuinka iso taikina tämä on? Siis montako tästä pitäisi tulla?