PiparkakkutaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparkakkutaikina

Piparkakkutaikinan mausteet kiehautetaan rasvan kanssa, jotta ne antavat taikinaan paremmin makua. Keittiön valtaa ihana joulun tuoksu.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1dlsokeria
    • 3/4dlsiirappia
    • 1 1/2tlkanelia
    • 1tlinkivääriä
    • 1tljauhettua pomeranssin kuorta
    • 1tljauhettua kardemummaa
    • 1/2tljauhettua neilikkaa
    • 1kananmuna
    • 4-4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsoodaa

Tomusokerikuorrutus

    • 4dl(225 g)tomusokeria
    • 1kananmunanvalkuainen
    • pari tippaasitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.) Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  3. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
  4. Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 5-8 minuuttia ja isoja pipareita 175 asteessa 8-12 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.
  5. Koristele piparit halutessasi tomusokerikuorrutuksella. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuaista, kunnes saat sopivan notkean kuorrutteen. Lisää sitruunanmehu ja sekoita kiiltäväksi. Pursota ohuena nauhana jäähtyneille piparkakuille. Käytä koristeluun halutessasi myös nonparelleja ja koristerakeita.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 97 arvostelua