Piparkakkutaikina
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
125 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
3/4 dl | siirappia tai |
1 1/2 tl | tai |
1 tl | inkivääriä tai |
1 tl | jauhettua pomeranssin kuorta tai |
1 tl | jauhettua kardemummaa tai |
1/2 tl | jauhettua neilikkaa tai |
1 | kananmuna tai |
4–4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | soodaa tai |
Tomusokerikuorrutus | |
---|---|
4 dl (225 g) | tomusokeria tai |
1 | kananmunan valkuainen tai |
pari tippaa | sitruunanmehua tai |
Valmistus
Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.) Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 5–8 minuuttia ja isoja pipareita 175 asteessa 8–12 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.
Koristele piparit halutessasi tomusokerikuorrutuksella. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuaista, kunnes saat sopivan notkean kuorrutteen. Lisää sitruunanmehu ja sekoita kiiltäväksi. Pursota ohuena nauhana jäähtyneille piparkakuille. Käytä koristeluun halutessasi myös nonparelleja ja koristerakeita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka neilikka 25g jauhettuHinta 1,45/kpl58,00/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20gHinta 0,99/kpl49,50/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Santa Maria Neilikka jauhettu, pussi 20gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Meira Neilikka 30g jauh pussi maustHinta 1,85/kpl61,67/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Meira Pomeranssink 25g jauh ps mausHinta 1,19/kpl47,60/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sallinen Sooda 900g puhdistettuHinta 4,49/kpl4,99/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka Luomu kaneli 37gHinta 1,99/kpl53,78/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu 55gHinta 1,35/kpl24,55/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(35 arviota)
- yli 60 min3,4(212 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- 30 - 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min4,2(42 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min3,7(31 arviota)
- yli 60 min4,6(215 arviota)
Arvostele resepti
- Johanna2 vuotta sittenTaikina ei pysynyt koossa, joten olisko kaivannut enemmän kananmunaa?
- Pipari2 vuotta sittenHyvä taikina tuli. Niin hyvä ettei ehtinyt uuniin saakka 😊
- Lissu4 vuotta sittenParas piparitaikina ikinä. Ja helppo leipoa.
- Harmi4 vuotta sittenOnistuuko ilma että murenee minulla tahtoo käydä aina niin gluteenittoman kanssa?
- Tiina-maria5 vuotta sittenKiva
- ....5 vuotta sittenMihinkä asteeseen pitää kiehauttaa siirappi
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenRiittää, että seos kiehahtaa. Sitä ei siis tarvitse erikseen kuumentaa tiettyyn lämpötilaan.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sitten"Piparit kaupasta", reseptissä mainittu jauhomäärä 4-4,5 dl jauhoja on oikein.
- Piparit kaupasta5 vuotta sittenEihän tuollaisia virheitä saa olla, jos reseptissä on 4-4,5 dl jauhoja pitää olla 14! Mistä näistä nyt otat selvää?
- Joku vaan5 vuotta sitten5/5 tosi hyvää
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTaikinasta tulee piparkakkuja arviolta 3-4 pellillistä. Tarkkaa piparkakkujen määrää on kuitenkin vaikea arvioida, koska siihen vaikuttavat paljon piparkakkujen koko ja se miten ohueksi taikina kaulitaan.
- Nimetön käyttäjä7 vuotta sittenKuinka iso taikina tämä on? Siis montako tästä pitäisi tulla?
- leipuri7 vuotta sittenJauhojen määrä on ihan oikein,kun siirappia tulee vajaa desi ja 1 kananmuna.itse olen tehnyt piparkakkuja mihin on tullut 3dl siirappia ja 2 kananmunaa ja jauhoja 14dl.
- pähkinä7 vuotta sittenTuossa taitaa olla vehnäjauhojen määrä väärin, pitäisi olla 14 dl?