• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PiparkakkutaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparkakkutaikina

Piparkakkutaikinan mausteet kiehautetaan rasvan kanssa, jotta ne antavat taikinaan paremmin makua. Keittiön valtaa ihana joulun tuoksu.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1dlsokeria
    • 3/4dlsiirappia
    • 1 1/2tlkanelia
    • 1tlinkivääriä
    • 1tljauhettua pomeranssin kuorta
    • 1tljauhettua kardemummaa
    • 1/2tljauhettua neilikkaa
    • 1kananmuna
    • 4-4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsoodaa

Tomusokerikuorrutus

    • 4dl(225 g)tomusokeria
    • 1kananmunanvalkuainen
    • pari tippaasitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.) Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  3. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
  4. Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 5-8 minuuttia ja isoja pipareita 175 asteessa 8-12 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.
  5. Koristele piparit halutessasi tomusokerikuorrutuksella. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuaista, kunnes saat sopivan notkean kuorrutteen. Lisää sitruunanmehu ja sekoita kiiltäväksi. Pursota ohuena nauhana jäähtyneille piparkakuille. Käytä koristeluun halutessasi myös nonparelleja ja koristerakeita.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 66 arvostelua
  • Tiina-maria11.3.2018

    Kiva

  • ....4.1.2018

    Mihinkä asteeseen pitää kiehauttaa siirappi

  • K-Kuluttajapalvelu4.1.2018

    Riittää, että seos kiehahtaa. Sitä ei siis tarvitse erikseen kuumentaa tiettyyn lämpötilaan.

  • Piparit kaupasta29.12.2017

    Eihän tuollaisia virheitä saa olla, jos reseptissä on 4-4,5 dl jauhoja pitää olla 14! Mistä näistä nyt otat selvää?

  • K-Kuluttajapalvelu29.12.2017

    "Piparit kaupasta", reseptissä mainittu jauhomäärä 4-4,5 dl jauhoja on oikein.

  • Joku vaan17.12.2017

    5/5 tosi hyvää

  • Heippa16.12.2015

    Paistanko piparit ilmassa?

  • Kuluttajapalvelu14.12.2015

    Taikinasta tulee piparkakkuja arviolta 3-4 pellillistä. Tarkkaa piparkakkujen määrää on kuitenkin vaikea arvioida, koska siihen vaikuttavat paljon piparkakkujen koko ja se miten ohueksi taikina kaulitaan.

  • Nimetön käyttäjä13.12.2015

    Kuinka iso taikina tämä on? Siis montako tästä pitäisi tulla?

  • leipuri2.12.2015

    Jauhojen määrä on ihan oikein,kun siirappia tulee vajaa desi ja 1 kananmuna.itse olen tehnyt piparkakkuja mihin on tullut 3dl siirappia ja 2 kananmunaa ja jauhoja 14dl.

  • pähkinä2.12.2015

    Tuossa taitaa olla vehnäjauhojen määrä väärin, pitäisi olla 14 dl?