• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Piparkakut

Tällä piparkakkujen ohjeella pipareista tulee mureita ja sopivan mausteisia.
Piparkakut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 70 annosta
  • yli 60 min
  • 371 kcal / 100 g

Ainekset

70 annosta

Tomusokerikuorrutus

    • 1valkuainen
    • 4dl(225 g)tomusokeria
    • muutama tippasitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet mieluiten pinnoitetussa kattilassa ja kiehauta. Ota kattila pois levyltä. Lisää sooda ja anna taikinan kuohua rauhassa 2-3 minuuttia. Älä vatkaa. Lisää rasva palasina ja anna sulaa. Jäähdytä seosta ja lisää muna. Sekoita taikinaan jauhot. Taikina saa levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kauli taikina 2-3 mm:n vahvuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla erilaisia piparkakkuja ja paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Koristele halutessasi jäähtyneenä tomusokerikuorrutuksella tai sulatetulla suklaalla.
  3. Tomusokerikuorrutus: Sekoita valkuaisen joukkoon tomusokeri. Lisää sitruunanmehua ja sekoita kiinteäksi ja kiiltäväksi. Pursota ohuena nauhana pursottimesta piparkakuille. Anna kovettua. Älä pinoa päällekkäin.

Ravintosisältö per 100 g

  • 371 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia4,73 g
  • Hiilihydraatteja65,2 g
  • Rasvaa9,95 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4