• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Appelsiinipiparit

Tänä jouluna pipareissa maistuu perinteisten piparimausteiden ohella appelsiini.
Appelsiinipiparit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 70 kpl
  • yli 60 min
  • 28 kcal / annos (10g)

Ainekset

n. 70 kpl
    • 2appelsiinia
    • 1dlsiirappia
    • 1dlsokeria
    • 3/4tljauhettua neilikkaa
    • 1/2tljauhettua kardemummaa
    • 1tlinkivääriä
    • 1 1/2tlpomeranssinkuorta
    • 1 1/2tlkanelia
    • 1tlsoodaa
    • n. 5dlPirkka vehnäjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese appelsiinit hyvin ja suikaloi toisen appelsiinin kuori esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ota mahdollisimman isoja suikaleita, niin ne on myöhemmin helpompi poistaa taikinasta. Vältä ottamasta kuoren vaaleaa kitkerää osaa. Raasta toisen appelsiininkuori ja purista mehu (3 1/2 tl raastetta ja 1 rkl mehua).
  2. Sekoita pinnoitetussa kattilassa appelsiininmehu ja -kuoret, siirappi, sokeri, mausteet ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Lisää sooda ja anna taikinan kuohua rauhassa 2-3 minuuttia. Älä vatkaa. Lisää rasva paloina. Anna sulaa ja sekoita joukkoon. Anna seoksen jäähtyä kunnolla (noin 45 minuuttia).
  3. Poista tässä vaiheessa appelsiinikuorisuikaleet ja lisää muna. Sekoita taikinaan vähitellen jauhot. Kääri taikina tiiviiseen pakettiin kelmuun ja folioon. Anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Jaa taikina kahtia jauhotetulla pöydällä. Laita toinen taikinan puolikas jääkaappiin odottamaan. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi noin 2 mm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla erilaisia piparkakkuja ja nosta lastan avulla leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteessa uunin keskitasolla 4-5 minuuttia. Nosta piparit heti uunista ottamisen jälkeen leivinpapereineen jäähtymään, pois pelliltä. Koristele halutessasi jäähtyneenä tomusokerikuorrutuksella.

Tiesitkö että...

Vinkki! Taikinan voi pakastaa ja leipoa vasta myöhemmin.

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 28 kcal118 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15