Gluteeniton voitaikina
Gluteeniton rahka-voitaikina on helppo valmistaa gluteenittoman jauhoseoksen avulla. Voitaikinasta valmistat esimerkiksi mehevät gluteenittomat joulutortut.
yli 60 min
Ainekset
- 250gvoita
- 1/2tlleivinjauhetta
- 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
Valmistus
yli 60 min- Kuutioi voi kulhoon. Lisää jauhoseos ja leivinjauhe. Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää maitorahka. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Ota taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Kauli valmis taikina kahdessa osassa ohueksi levyksi ja muotoile haluamasi muotoisia leivonnaisia, esimerkisi joulutorttuja.
- Voitele kananmunalla ja paista 225-asteessa leivonnaisten koosta riippuen noin 8-12 minuuttia.
Tiesitkö että...
Jos taikina kaulittaessa murtuu, kaavi se kasaan, muotoile palloksi ja kauli uudestaan.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi