• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gluteeniton pullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pulla

Gluteenittomat pullat ovat kuohkeita ja pehmeitä. Leivo taikinasta esimerkiksi pikkupullia tai kierrepullia.

  • 14 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

14 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1/2rklpsylliumia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2rklkardemummaa
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 7 1/2-8dlgluteenitonta jauhoseosta
    • 100gpehmeää voita

Lisäksi

    • 1kananmuna voiteluun
    • raesokeria
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva ja psyllium. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää seokseen suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
  2. Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
  3. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
  4. Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 14 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi.
  5. Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 35 arvostelua
  • PUlla poju19.1.2018

    kelpaakohan kuivaahiiva?

  • K-Kuluttajapalvelu19.1.2018

    Hei PUlla poju! Voit käyttää leivontaan myös kuivahiivaa. Kuivahiivan voi lisätä psylliumin kanssa lämpimään maitoon kunhan muistaa sekoittaa kunnolla ettei muodostu paakkuja. Vaihtoehtoisesti kuivahiivan voi lisätä jauhojen seassa kunhan muistaa lämmittää maidon niin lämpimäksi, että se on psylliumin turvottamisen jälkeen vielä kädenlämpöistä.

  • Tuntematon29.12.2017

    Kohta 3 Entä jos ei omista yleiskonetta? Voiko tehdä käsin tai kierrevatkaimella?

  • K-Kuluttajapalvelu29.12.2017

    Tuntematon, taikina on helpompi vaivata loppuun yleiskoneella, mutta taikinan teko onnistuu myös käsin.

  • Poropeukalo1.9.2017

    Mitä on psyllium ja mistä sitä saa?

  • K-Kuluttajapalvelu1.9.2017

    Poropeukalo, psylliumia käytetään apuaineena gluteenittomissa leivonnaisessa. Sitä lisäämällä taikinaa on helpompi käsitellä ja leivonnaiset ovat mehevämpiä. Psylliumia löytyy yleensä leivontatarvikeosastolta isommista ruokakaupoista. Jos et löydä tuotetta kaupasta, kannattaa henkilökunnalle ehdottaa sen tilaamista.