Gluteeniton pulla
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
2 1/2 dl | maitoa tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 rkl | kardemummaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
n. 6 dl | tai |
75 g | pehmeää voita tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 | kananmuna (voiteluun) tai |
raesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 087 kJ / 259 kcal |
Rasva | 8,9 g |
josta tyydyttynyttä | 5,2 g |
Hiilihydraatit | 39,4 g |
josta sokereita | 11,2 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.
Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi.
Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja.
Jos käytät tuorehiivaa, liuota puolikas hiiva (25 g) kädenlämpöiseen maitoon. Huomaathan, että Pirkka gluteenittomissa jauhoseoksissa on mukana psylliumia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Plussa-etu −7 %Pirkka kuivahiiva 4x11gPlussa-kortillaEtuhinta 2,20/2 kpl25,00/kgIlman Plussa-korttia 1,19/kpl (27,05/kg)
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 1,75/kpl3,50/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,69/kpl1,13/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(50 arviota)
- yli 60 min4,0(79 arviota)
- yli 60 min4,0(101 arviota)
- 30 - 60 min4,5(199 arviota)
- yli 60 min4,1(46 arviota)
- 30 - 60 min3,8(73 arviota)
- 30 - 60 min4,0(89 arviota)
- yli 60 min4,0(27 arviota)
Arvostele resepti
- Papu2 vuotta sittenTaikina onnistui ilman konetta. Lisäsin myös psylliumia. Käytin Pirkka kuivahiivaa. Kohotin koko taikinan kerralla ja leivoin vasta sitten. Jätin kardemumman pois ja täytin lopussa pullat Rainbow luumumarmeladilla. Tuli hyvät joulu pullat.
- Kökkö3 vuotta sittenMihin tuo tomusokeri menee? Itse tein tuplat nestettä ja hiivaa.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKökkö, kiitos kysymyksestäsi. Tomusokeri on valitettavasti jäänyt reseptiin epähuomiossa. Tulemme poistamaan sen reseptistä. Kiitos hyvästä huomiosta!
- Ei onnistunut minulta4 vuotta sittenOnko neste ja jauho määrä oikeassa suhteessa? Miten 2,5 dl saa menemään 7-8 di jauhoa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenEi onnistu minulta, ikävä kuulla, että taikina ei ole onnistunut. Raaka-aineiden määrät ovat oikein ja resepti on testattu niiden mukaan.
- PUlla poju5 vuotta sittenkelpaakohan kuivaahiiva?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei PUlla poju! Voit käyttää leivontaan myös kuivahiivaa. Kuivahiivan voi lisätä psylliumin kanssa lämpimään maitoon kunhan muistaa sekoittaa kunnolla ettei muodostu paakkuja. Vaihtoehtoisesti kuivahiivan voi lisätä jauhojen seassa kunhan muistaa lämmittää maidon niin lämpimäksi, että se on psylliumin turvottamisen jälkeen vielä kädenlämpöistä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTuntematon, taikina on helpompi vaivata loppuun yleiskoneella, mutta taikinan teko onnistuu myös käsin.
- Tuntematon5 vuotta sittenKohta 3 Entä jos ei omista yleiskonetta? Voiko tehdä käsin tai kierrevatkaimella?
- Poropeukalo6 vuotta sittenMitä on psyllium ja mistä sitä saa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPoropeukalo, psylliumia käytetään apuaineena gluteenittomissa leivonnaisessa. Sitä lisäämällä taikinaa on helpompi käsitellä ja leivonnaiset ovat mehevämpiä. Psylliumia löytyy yleensä leivontatarvikeosastolta isommista ruokakaupoista. Jos et löydä tuotetta kaupasta, kannattaa henkilökunnalle ehdottaa sen tilaamista.