Gluteeniton pulla
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Gluteenittomat pullat ovat kuohkeita ja pehmeitä. Leivo taikinasta esimerkiksi pikkupullia tai kierrepullia.
- Gluteeniton
Ainekset
12 kpl
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 rkl kardemummaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- n. 6 dl Pirkka vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 75 g pehmeää voita
Lisäksi
- 1 kananmuna (voiteluun)
- raesokeria
Ravintosisältö
- Energia1 087 kJ / 259 kcal
- Rasva8,9 g
- josta tyydyttynyttä5,2 g
- Hiilihydraatit39,4 g
- josta sokereita11,2 g
- Proteiini5,1 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
- Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.
- Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
- Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi.
- Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja.
Jos käytät tuorehiivaa, liuota puolikas hiiva (25 g) kädenlämpöiseen maitoon. Huomaathan, että Pirkka gluteenittomissa jauhoseoksissa on mukana psylliumia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(57 arviota)
- yli 60 min3,9(85 arviota)
- yli 60 min4,8(29 arviota)
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,0(37 arviota)
- 30 - 60 min4,4(222 arviota)
- yli 60 min4,0(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (142 arviota)
- Papu4 vuotta sittenTaikina onnistui ilman konetta. Lisäsin myös psylliumia. Käytin Pirkka kuivahiivaa. Kohotin koko taikinan kerralla ja leivoin vasta sitten. Jätin kardemumman pois ja täytin lopussa pullat Rainbow luumumarmeladilla. Tuli hyvät joulu pullat.
- Kökkö5 vuotta sittenMihin tuo tomusokeri menee? Itse tein tuplat nestettä ja hiivaa.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKökkö, kiitos kysymyksestäsi. Tomusokeri on valitettavasti jäänyt reseptiin epähuomiossa. Tulemme poistamaan sen reseptistä. Kiitos hyvästä huomiosta!
- Ei onnistunut minulta5 vuotta sittenOnko neste ja jauho määrä oikeassa suhteessa? Miten 2,5 dl saa menemään 7-8 di jauhoa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEi onnistu minulta, ikävä kuulla, että taikina ei ole onnistunut. Raaka-aineiden määrät ovat oikein ja resepti on testattu niiden mukaan.
- PUlla poju7 vuotta sittenkelpaakohan kuivaahiiva?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei PUlla poju! Voit käyttää leivontaan myös kuivahiivaa. Kuivahiivan voi lisätä psylliumin kanssa lämpimään maitoon kunhan muistaa sekoittaa kunnolla ettei muodostu paakkuja. Vaihtoehtoisesti kuivahiivan voi lisätä jauhojen seassa kunhan muistaa lämmittää maidon niin lämpimäksi, että se on psylliumin turvottamisen jälkeen vielä kädenlämpöistä.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTuntematon, taikina on helpompi vaivata loppuun yleiskoneella, mutta taikinan teko onnistuu myös käsin.
- Tuntematon7 vuotta sittenKohta 3 Entä jos ei omista yleiskonetta? Voiko tehdä käsin tai kierrevatkaimella?
- Poropeukalo7 vuotta sittenMitä on psyllium ja mistä sitä saa?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenPoropeukalo, psylliumia käytetään apuaineena gluteenittomissa leivonnaisessa. Sitä lisäämällä taikinaa on helpompi käsitellä ja leivonnaiset ovat mehevämpiä. Psylliumia löytyy yleensä leivontatarvikeosastolta isommista ruokakaupoista. Jos et löydä tuotetta kaupasta, kannattaa henkilökunnalle ehdottaa sen tilaamista.