Gluteenittomat joulutortut
Gluteeniton torttutaikina syntyy helposti valmiista gluteenittomasta jauhoseoksesta. Rahka-voitaikinasta valmistat mehevät gluteenittomat joulutortut.
24 kplyli 60 min
Ainekset
24 kpl
- 250gvoita
- 1/2tlleivinjauhetta
- 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
Täyte
- n. 2dlluumumarmeladia, paistonkestävää
Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
yli 60 min- Kuutioi voi kulhoon. Lisää jauhoseos ja leivinjauhe. Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää maitorahka. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Ota taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista. Leikkaa taikina kahteen palaan.
- Kauli yhdestä taikinapalasta gluteenittomalla jauholla leivitetyllä pöydällä ohut levy (27 cm x 36 cm). Leikkaa taikinasta muotilla tai veitsellä tähtitorttuja. Voitele tortut munalla ja lisää luumumarmeladi.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 9-10 minuuttia. Leivo toinen taikinapala samoin.
Tiesitkö että...
Jos taikina kaulittaessa murtuu, kaavi se kasaan, muotoile palloksi ja kauli uudestaan.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
On hyvää!