Gluteeniton vuohenjuustokakku
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1 ps (125 g) | tai |
1 ps (125 g) | tai |
1/2 ps (à 200 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
n. 1 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 pkt (200 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
3 | kananmunaa tai |
1 tl | sokeria tai hunajaa tai |
Lisäksi | |
n. 250 g | tummia rypäleitä tai |
n. 250 g | vihreitä rypäleitä tai |
rucolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 206 kJ / 288 kcal |
Rasva | 20,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,3 g |
Hiilihydraatit | 15 g |
josta sokereita | 12,9 g |
Proteiini | 9,4 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Voitele reuna tai päällystä se leivinpaperilla.
Mittaa pähkinät, taatelit ja suola monitoimikoneeseen. Hienonna. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Paloittele vuohenjuusto monitoimikoneen kulhoon, lisää tuorejuustot, munat ja sokeri tai hunaja. Soseuta sileäksi. Ota pähkinäpohja jääkaapista ja levitä täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt myös keskeltä. Anna jäähtyä.
Leikkaa rypäleet pieniksi paloiksi. Hienonna osa rucolan lehdistä ja jätä osa koristeeksi. Sekoita rypäleet ja rucola. Koristele jäähtynyt kakku rypälesalsalla ja rucolalla. Voit tarjota salsan myös erikseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka pekaanipähkinä 125gHinta 3,15/kpl25,20/kg
- Pirkka cashewpähkinä 125g naturalHinta 2,39/kpl19,12/kg
- Plussa-etu −2 %Pirkka pehmeät taatelit 200gPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl8,75/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Pirkka tuorejuusto pippuri 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka tumma siemenetön rypäle 500gHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Grefinn Super Nuts pecanpähkinä 300gHinta 11,95/kpl39,83/kg
- Sallistelta Pekaanipähkinä 250gHinta 8,95/kpl35,80/kg
- Pirkka cashewpähkinä 500gHinta 8,39/kpl16,78/kg
- Pirkka cashewpähkinä 200gHinta 3,59/kpl17,95/kg
- Pirkka Luomu pehmeä taateli 200gHinta 2,19/kpl10,95/kg
- Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomuHinta 3,65/kpl14,60/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainenHinta 4,15/kpl27,67/kg
- Soignon vuohenmaitojuustolevite 150gHinta 4,15/kpl27,67/kg
- Plussa-etu −20 %Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (12,45/kg)
- Plussa-etu −14 %Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
- Castello Mustapippuri tuorejuusto 125 gHinta 3,09/kpl24,72/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Rucola 70gHinta 1,69/kpl24,14/kg
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 2,99/kpl59,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(144 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,4(27 arviota)
- 30 - 60 min4,2(73 arviota)
- 30 - 60 min4,4(7 arviota)
- yli 60 min3,7(12 arviota)
- 30 - 60 min4,0(78 arviota)
- 30 - 60 min3,4(24 arviota)
Arvostele resepti
- Työpäivän jälkeen vieraita tulossa1 vuosi sittenKysyisin, voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä vai onko parempaa tuoreeltaan?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTyöpäivän jälkeen vieraita tulossa, kakun voi oikein hyvin tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, eli kakku on parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä. Kakun kanssa tarjottava viinirypälesalsa kuitenkin kannattaa valmistaa vasta hiukan ennen tarjoamista.
- Adelheid807 vuotta sittenItse en ole aikaisemmin tällaisia piirakkapohjia leiponut, joten kysynkin, että onko merkitystä, mitä pähkinöitä käytän. Kaapista löytyy jo valmiiksi hasselpähkinärouhetta, joten olisi kiva tuhota se vaikkapa tällaiseen. Onko sillä merkitystä esim. maun tai koostumuksen puolesta? Ohje vaikuttaa joka tapauksessa supermielenkiintoiselta ja -herkulliselta. :)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenAdelheid80, resepti on testattu vain ohjeessa olevilla pähkinöillä, joten varmuudella emme osaa suositella muita. Hasselpähkinä on helposti kuivempaa kuin cashew- ja pekaanipähkinät, mikä voi vaikuttaa rakenteeseen. Lisäksi hasselpähkinä on maultaan melko voimakasarominen. Jos päätät käyttää niitä pohjaan, kannattanee korvata niillä mieluummin pekaanipähkinät, ja käyttää cashewpähkinöitä ohjeen mukaan.
- Liisukka7 vuotta sittenLoistava: helppo, kohtalaisen nopea ja äärettömän herkullinen! Kalorimäärän puolesta ei kyllä ihan jokaviikkoinen herkku.