• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gluteeniton vuohenjuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton vuohenjuustokakku

Gluteeniton kakkupohja syntyy pähkinöistä ja taateleista. Suolaisen makea gluteeniton vuohenjuustokakku hurmaa illanistujaisissa. N. 2,30€/annos.

  • 8-10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 367 kcal / annos (160g)

Ainekset

8-10 annosta

Pohja

Täyte

Lisäksi

    • n. 250gtummia rypäleitä
    • n. 250gvihreitä rypäleitä
    • rucolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Voitele reuna tai päällystä se leivinpaperilla.
  2. Mittaa pähkinät, taatelit ja suola monitoimikoneeseen. Hienonna. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Paloittele vuohenjuusto monitoimikoneen kulhoon, lisää tuorejuustot, munat ja sokeri tai hunaja. Soseuta sileäksi. Ota pähkinäpohja jääkaapista ja levitä täyte pohjan päälle.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt myös keskeltä. Anna jäähtyä.
  5. Leikkaa rypäleet pieniksi paloiksi. Hienonna osa rucolan lehdistä ja jätä osa koristeeksi. Sekoita rypäleet ja rucola. Koristele jäähtynyt kakku rypälesalsalla ja rucolalla. Voit tarjota salsan myös erikseen.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 367 kcal1 530 kJ
  • Proteiinia11,5 g
  • Hiilihydraatteja24,7 g
  • Rasvaa25,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua
  • Adelheid8014.11.2016

    Itse en ole aikaisemmin tällaisia piirakkapohjia leiponut, joten kysynkin, että onko merkitystä, mitä pähkinöitä käytän. Kaapista löytyy jo valmiiksi hasselpähkinärouhetta, joten olisi kiva tuhota se vaikkapa tällaiseen. Onko sillä merkitystä esim. maun tai koostumuksen puolesta? Ohje vaikuttaa joka tapauksessa supermielenkiintoiselta ja -herkulliselta. :)

  • K-Kuluttajapalvelu14.11.2016

    Adelheid80, resepti on testattu vain ohjeessa olevilla pähkinöillä, joten varmuudella emme osaa suositella muita. Hasselpähkinä on helposti kuivempaa kuin cashew- ja pekaanipähkinät, mikä voi vaikuttaa rakenteeseen. Lisäksi hasselpähkinä on maultaan melko voimakasarominen. Jos päätät käyttää niitä pohjaan, kannattanee korvata niillä mieluummin pekaanipähkinät, ja käyttää cashewpähkinöitä ohjeen mukaan.

  • Liisukka14.11.2016

    Loistava: helppo, kohtalaisen nopea ja äärettömän herkullinen! Kalorimäärän puolesta ei kyllä ihan jokaviikkoinen herkku.