Gluteeniton vuohenjuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton vuohenjuustokakku

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton kakkupohja syntyy pähkinöistä ja taateleista. Suolaisen makea gluteeniton vuohenjuustokakku hurmaa illanistujaisissa.
  • Gluteeniton

Ainekset

8–10 annosta

Pohja

1 ps (125 g)
 
tai
1 ps (125 g)
 
tai
1/2 ps (à 200 g)
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 1 rkl
 
vettä
tai

Täyte

1 pkt (200 g)
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
3
 
kananmunaa
tai
1 tl
 
sokeria tai hunajaa
tai

Lisäksi

n. 250 g
 
tummia rypäleitä
tai
n. 250 g
 
vihreitä rypäleitä
tai
 
rucolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 206 kJ / 288 kcal
Rasva
20,7 g
josta tyydyttynyttä
7,3 g
Hiilihydraatit
15 g
josta sokereita
12,9 g
Proteiini
9,4 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Voitele reuna tai päällystä se leivinpaperilla.

Mittaa pähkinät, taatelit ja suola monitoimikoneeseen. Hienonna. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Paloittele vuohenjuusto monitoimikoneen kulhoon, lisää tuorejuustot, munat ja sokeri tai hunaja. Soseuta sileäksi. Ota pähkinäpohja jääkaapista ja levitä täyte pohjan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt myös keskeltä. Anna jäähtyä.

Leikkaa rypäleet pieniksi paloiksi. Hienonna osa rucolan lehdistä ja jätä osa koristeeksi. Sekoita rypäleet ja rucola. Koristele jäähtynyt kakku rypälesalsalla ja rucolalla. Voit tarjota salsan myös erikseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka pekaanipähkinä 125g
    Hinta 3,15/kpl
    25,20/kg
  • Pirkka cashewpähkinä 125g natural
    Hinta 2,39/kpl
    19,12/kg
  • Plussa-etu −2 %
    Pirkka pehmeät taatelit 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,50/2 kpl
    8,75/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka tuorejuusto pippuri 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka tumma siemenetön rypäle 500g
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Grefinn Super Nuts pecanpähkinä 300g
    Hinta 11,95/kpl
    39,83/kg
  • Sallistelta Pekaanipähkinä 250g
    Hinta 8,95/kpl
    35,80/kg
  • Pirkka cashewpähkinä 500g
    Hinta 8,39/kpl
    16,78/kg
  • Pirkka cashewpähkinä 200g
    Hinta 3,59/kpl
    17,95/kg
  • Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
    Hinta 2,19/kpl
    10,95/kg
  • Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomu
    Hinta 3,65/kpl
    14,60/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainen
    Hinta 4,15/kpl
    27,67/kg
  • Soignon vuohenmaitojuustolevite 150g
    Hinta 4,15/kpl
    27,67/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,99/kpl
    9,95/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (12,45/kg)
  • Plussa-etu −14 %
    Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    10,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
  • Castello Mustapippuri tuorejuusto 125 g
    Hinta 3,09/kpl
    24,72/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka vihreä siemenetön rypäle 500g
    Hinta 2,49/kpl
    4,98/kg
  • Rucola 70g
    Hinta 1,69/kpl
    24,14/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (36 arviota)

  • Työpäivän jälkeen vieraita tulossa
    1 vuosi sitten
    Kysyisin, voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä vai onko parempaa tuoreeltaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Työpäivän jälkeen vieraita tulossa, kakun voi oikein hyvin tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, eli kakku on parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä. Kakun kanssa tarjottava viinirypälesalsa kuitenkin kannattaa valmistaa vasta hiukan ennen tarjoamista.
  • Adelheid80
    7 vuotta sitten
    Itse en ole aikaisemmin tällaisia piirakkapohjia leiponut, joten kysynkin, että onko merkitystä, mitä pähkinöitä käytän. Kaapista löytyy jo valmiiksi hasselpähkinärouhetta, joten olisi kiva tuhota se vaikkapa tällaiseen. Onko sillä merkitystä esim. maun tai koostumuksen puolesta? Ohje vaikuttaa joka tapauksessa supermielenkiintoiselta ja -herkulliselta. :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Adelheid80, resepti on testattu vain ohjeessa olevilla pähkinöillä, joten varmuudella emme osaa suositella muita. Hasselpähkinä on helposti kuivempaa kuin cashew- ja pekaanipähkinät, mikä voi vaikuttaa rakenteeseen. Lisäksi hasselpähkinä on maultaan melko voimakasarominen. Jos päätät käyttää niitä pohjaan, kannattanee korvata niillä mieluummin pekaanipähkinät, ja käyttää cashewpähkinöitä ohjeen mukaan.
  • Liisukka
    7 vuotta sitten
    Loistava: helppo, kohtalaisen nopea ja äärettömän herkullinen! Kalorimäärän puolesta ei kyllä ihan jokaviikkoinen herkku.