Tonnikalagalette
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Tonnikalagaletten murea pohja on tehty kaurajauhoista. Makua ja mehevyyttä galette saa aromikkaasta Port Salut -juustosta ja porkkanaraasteesta.
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
1–2 (100 g) | tai |
50 g (n. 1 dl) | Pirkka Parhaat Port Salut -juustoa tai |
100 g | voita tai |
4 dl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1–2 rkl | vettä tai |
Täyte | |
---|---|
1–2 (100 g) | porkkanaa tai |
n. 100 g | Pirkka Parhaat Port Salut -juustoa tai |
1 prk (200 g/150 g) | tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Koristeeksi | |
tilliä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 244 kJ / 296 kcal |
Rasva | 19 g |
josta tyydyttynyttä | 11,1 g |
Hiilihydraatit | 16,5 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 13,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja raasta porkkanat sekä pohjaa että täytettä varten hienoksi raasteeksi. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi pohjaa ja täytettä varten.
Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon, lisää porkkana- ja juustoraaste (muista jättää täytteen raasteet erikseen), kaurajauhot, suola ja vesi. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm) ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille.
Ripottele taikinan päälle puolet täytteen juustoraasteesta, mutta jätä reunoille noin 3 cm ilman täytettä. Levitä päälle valutettu tonnikala, porkkanaraaste ja tilli. Ripottele päällimmäiseksi vielä loput juustoraasteesta. Käännä reunat osittain täytteen päälle..
Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia. Koristele pinta tuoreella tillillä. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Port Salut juusto 150g RanskaHinta 3,89/kpl25,93/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteenitonHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka tonnikalapalat öljyssä 200g/150g MSCPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl11,67/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka Parhaat port salut juusto 400g laktoositonHinta 6,65/kpl16,63/kg
- Plussa-etu −30 %Glimminge Port Salut juusto 33% 475gPlussa-kortillaEtuhinta 6,49/kpl13,66/kgIlman Plussa-korttia 9,35/kpl (19,68/kg)
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(51 arviota)
- 30 - 60 min4,2(9 arviota)
- 30 - 60 min3,8(90 arviota)
- 30 - 60 min3,8(25 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min2,0(3 arviota)
- 30 - 60 min3,9(67 arviota)
- 30 - 60 min3,6(51 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (29 arviota)