Tonnikalagalette
Tonnikalagaletten murea pohja on tehty kaurajauhoista. Makua ja mehevyyttä galette saa aromikkaasta Port Salut -juustosta ja porkkanaraasteesta.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1-2(100 g)porkkanaa
- 50g(n. 1 dl)Pirkka Parhaat Port Salut -juustoa
- 100gvoita
- 1/4tlsuolaa
- 1-2rklvettä
Täyte
- 1-2(100 g)porkkanaa
- n. 100gPirkka Parhaat Port Salut -juustoa
- 1prk(200 g)Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
- 1/2dltilliä hienonnettuna
Koristeeksi
- tilliä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja raasta porkkanat sekä pohjaa että täytettä varten hienoksi raasteeksi. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi pohjaa ja täytettä varten.
- Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon, lisää porkkana- ja juustoraaste (muista jättää täytteen raasteet erikseen), kaurajauhot, suola ja vesi. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15-30 minuuttia.
- Kauli taikina pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm) ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille.
- Ripottele taikinan päälle puolet täytteen juustoraasteesta, mutta jätä reunoille noin 3 cm ilman täytettä. Levitä päälle valutettu tonnikala, porkkanaraaste ja tilli. Ripottele päällimmäiseksi vielä loput juustoraasteesta. Käännä reunat osittain täytteen päälle..
- Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Koristele pinta tuoreella tillillä. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi