Kuori ja raasta porkkanat sekä pohjaa että täytettä varten hienoksi raasteeksi. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi pohjaa ja täytettä varten.
Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon, lisää porkkana- ja juustoraaste (muista jättää täytteen raasteet erikseen), kaurajauhot, suola ja vesi. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15-30 minuuttia.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm) ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille.
Ripottele taikinan päälle puolet täytteen juustoraasteesta, mutta jätä reunoille noin 3 cm ilman täytettä. Levitä päälle valutettu tonnikala, porkkanaraaste ja tilli. Ripottele päällimmäiseksi vielä loput juustoraasteesta. Käännä reunat osittain täytteen päälle..
Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Koristele pinta tuoreella tillillä. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
John West Tonnikalafilepaloja auringonkukkaöljyssä 3x60g
4,85/kpl26,94/kg
Pirkka suomalainen tilli ruukussa
1,19/kpl
Pirkka tilli 50g
1,89/kpl37,80/kg
Järvikylä tilli rkk FI
1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi