TonnikalagaletteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tonnikalagalette

Tonnikalagaletten murea pohja on tehty kaurajauhoista. Makua ja mehevyyttä galette saa aromikkaasta Port Salut -juustosta ja porkkanaraasteesta.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 50g(n. 1 dl)Pirkka Parhaat Port Salut -juustoa
    • 4dlkaurajauhoja (gluteeniton)
    • 1/4tlsuolaa
    • 1-2rklvettä

Täyte

Koristeeksi

    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat sekä pohjaa että täytettä varten hienoksi raasteeksi. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi pohjaa ja täytettä varten.
  2. Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon, lisää porkkana- ja juustoraaste (muista jättää täytteen raasteet erikseen), kaurajauhot, suola ja vesi. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15-30 minuuttia.
  3. Kauli taikina pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm) ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille.
  4. Ripottele taikinan päälle puolet täytteen juustoraasteesta, mutta jätä reunoille noin 3 cm ilman täytettä. Levitä päälle valutettu tonnikala, porkkanaraaste ja tilli. Ripottele päällimmäiseksi vielä loput juustoraasteesta. Käännä reunat osittain täytteen päälle..
  5. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Koristele pinta tuoreella tillillä. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille