• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Neiti Hakkaraisen perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti, johon makua tuovat viinirypäleet, pekaanipähkinät ja sinihomejuusto.
Neiti Hakkaraisen perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 169 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Kastike

    • 3rklöljyä
    • 2rklomenaviinietikkaa
    • 1rklPirkka sinappia
    • 2tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • ripausmustapippuria
    • ripaussuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunat ja sipulit pellille leivinpaperin päälle, voitele ne öljyllä ja mausta suolalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  2. Viipaloi tomaatit ja puolita viinirypäleet. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja paloittele sinihomejuusto. Revi salaatit.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Asettele salaatit, tomaatit ja viinirypäleet laakealle vadille. Kaada kastikkeesta noin puolet salaatin joukkoon. Lisää salaatin päälle lämpimät perunat ja sipulit, sinihomejuusto, loput kastikkeesta sekä pähkinärouhe. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 169 kcal706 kJ
  • Proteiinia4,13 g
  • Hiilihydraatteja9,22 g
  • Rasvaa13,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua