• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulutorttu rahkavoitaikinasta

Joulutortut itse tehdystä rahkavoitaikinasta ovat ihanan maukkaita. Voit täyttää tähtitortut myös suolaisella täytteellä.
Joulutorttu rahkavoitaikinasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 kpl
  • yli 60 min
  • 301 kcal / 100 g

Ainekset

20 kpl
    • 250gPirkka meijerivoita
    • 4dl(250 g)vehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlk(300 g)luumumarmeladia

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää nopeasti sekoittaen vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Pane taikina hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
  2. Ripottele leivinpöydälle jauhoja. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita kolmin kerroin ja kauli uudelleen pari kolme kertaa aina kolmeksi taittaen. Poista ylimääräiset jauhot pullasudilla taitoksien välistä. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 45 x 36 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä neliöitä, joiden sivu on 9 cm. Tee viillokset kaikkien neliöiden kulmiin. Pane neliöiden keskelle luumusosetta. Kerää joka toinen tortun sakara sormien väliin ja nipistä taikina yhteen tähtitortuksi.
  4. Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa lämpimät joulutortut (konjakilla maustetun) kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 301 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia6,48 g
  • Hiilihydraatteja29,4 g
  • Rasvaa18,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8