Gluteenittomat suklaa-pähkinäkeksit
Suklaacookiet onnistuvat hyvin myös gluteenittomina. Noin 0,20 €/kpl*
- n. 30 kpl
- yli 60 min
Ainekset
n. 30 kpl
- 100gPirkka gluteenittomia kaurahiutaleita
- 2dl(100 g)Pirkka hasselpähkinöitä
- 100gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeri
- 1/2tlkanelia
- 1/2tlkardemummaa
- 100gvoita
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 2rklvaaleaa siirappia
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa veitsellä pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää siirappi, jauhot ja rouheet. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta noin 30 cm:n pituinen tanko. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa pari tuntia.
- Leikkaa taikinarulla terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes viipaleet saavat vähän ruskeaa väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi