Gluteeniton pullataikina
Gluteenitonta pullataikinaa ei kohoteta kuin kerran siinä vaiheessa, kun taikina on pyöritetty pulliksi. Kokeile myös vaniljaisia kierrepullia, K-Ruoka.fi: Gluteeniton dallaspulla.
12 kplyli 60 min
Ainekset
12 kpl
- 2 1/2dlmaitoa
- 3/4tlsuolaa
- 1/2rklkardemummaa
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 75gpehmeää voita
Lisäksi
- 1kananmuna (voiteluun)
- raesokeria
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
- Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
- Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
- Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi.
- Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja.
Tiesitkö että...
Jos käytät tuorehiivaa, liuota puolikas hiiva (25 g) kädenlämpöiseen maitoon. Huomaathan, että Pirkka gluteenittomissa jauhoseoksissa on mukana psylliumia.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Vähän liikaa suolaa muuten ihan hyvää. Annan kolme tähteä
Tällä reseptillä tuli tosi kuivia pullia, ei jatkoon. Maku oli hyvä kyllä. :)
Kyllä paistokorkeus on oleellinen asia joka tulee mainita reseptissä. Usein näkyy puuttuvan näilläkin sivuilla.
Kiitos viestistäsi! Hyvä huomio! Meillä K-Koekeittiössä on periaatteena, että paistetaan keskitasolla jos ei muuta mainita. Samoin oletus on että paistetaan tasalämmöllä (ei kiertoilma), ellei muuta mainita. Mukavia leivontahetkiä!
Ihana resepti! Korvasin voin rypsiöljyllä mutta hyvä siitö tuli. En käyttänt psylliumia mutta meillä oli joku pofiber tai joku sellainen joka on muka vähän kuin psyllium. Kiitos reseptistä, kun on niin vaikeeta ostaa gluteenitonta pullaaa
Tyyne, pakastaminen saattaa muuttaa taikinan rakennetta ja ominaisuuksia. Pullat kannattaa leipoa ensin ja pakastaa kypsinä.
Voiko pullataikinaa pakastaa?
Minuakin kiinnostaa, onko tuo nestemäärä oikein tuolle jauhomäärälle? Tuntuu kovin vähäiseltä tai jauhomäärä paljolta nesteeseen verrattuna.
Anki, resepti on testattu tämän jauhomäärän mukaan.
Hmm, suosittelemme käyttämään psylliumia, joka on gluteenittoman leivonnnan apuaine. Se parantaa leipoutuvuutta ja leivonnaisten rakennetta.
Voiko psyllium korvata jollain/jättää pois?
Tuohon jauhomäärään tarvitaan 5 dl nestettä!