Gluteeniton pullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pullataikina

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Gluteenitonta pullataikinaa ei kohoteta kuin kerran siinä vaiheessa, kun taikina on pyöritetty pulliksi. Kokeile myös vaniljaisia kierrepullia, K-Ruoka.fi: Gluteeniton dallaspulla.
  • Gluteeniton

Ainekset

12 kpl
2 1/2 dl
 
maitoa
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 rkl
 
kardemummaa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
kananmuna
tai
n. 6 dl
 
tai
75 g
 
pehmeää voita
tai

Lisäksi

1
 
kananmuna (voiteluun)
tai
 
raesokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 087 kJ / 259 kcal
Rasva
8,9 g
josta tyydyttynyttä
5,2 g
Hiilihydraatit
39,4 g
josta sokereita
11,2 g
Proteiini
5,1 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.

Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.

Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.

Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi.

Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja.

Jos käytät tuorehiivaa, liuota puolikas hiiva (25 g) kädenlämpöiseen maitoon. Huomaathan, että Pirkka gluteenittomissa jauhoseoksissa on mukana psylliumia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/2 kpl
    22,73/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,19/kpl (27,05/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Dansukker rapea raesokeri 500g
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/l
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Viljatuote tef jauho 400g gluteeniton
    Hinta 3,99/kpl
    9,98/kg
  • Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400g
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (52 arviota)

  • Miuku
    1 vuosi sitten
    Taikina tuntui leivottaessa aika pehmeältä. Saatan lisätä ensi kerralla hiukan kuitenkin psylliumia, vaikka jauhoseos sitä jo sisältääkin.
  • TL Bueno
    2 vuotta sitten
    Vähän liikaa suolaa muuten ihan hyvää. Annan kolme tähteä
  • Mip
    2 vuotta sitten
    Tällä reseptillä tuli tosi kuivia pullia, ei jatkoon. Maku oli hyvä kyllä. :)
  • Hohhoi
    2 vuotta sitten
    Kyllä paistokorkeus on oleellinen asia joka tulee mainita reseptissä. Usein näkyy puuttuvan näilläkin sivuilla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kiitos viestistäsi! Hyvä huomio! Meillä K-Koekeittiössä on periaatteena, että paistetaan keskitasolla jos ei muuta mainita. Samoin oletus on että paistetaan tasalämmöllä (ei kiertoilma), ellei muuta mainita. Mukavia leivontahetkiä!
  • Ulla
    4 vuotta sitten
    Ihana resepti! Korvasin voin rypsiöljyllä mutta hyvä siitö tuli. En käyttänt psylliumia mutta meillä oli joku pofiber tai joku sellainen joka on muka vähän kuin psyllium. Kiitos reseptistä, kun on niin vaikeeta ostaa gluteenitonta pullaaa
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Tyyne, pakastaminen saattaa muuttaa taikinan rakennetta ja ominaisuuksia. Pullat kannattaa leipoa ensin ja pakastaa kypsinä.
  • Tyyne.
    5 vuotta sitten
    Voiko pullataikinaa pakastaa?
  • Anki
    6 vuotta sitten
    Minuakin kiinnostaa, onko tuo nestemäärä oikein tuolle jauhomäärälle? Tuntuu kovin vähäiseltä tai jauhomäärä paljolta nesteeseen verrattuna.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Anki, resepti on testattu tämän jauhomäärän mukaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hmm, suosittelemme käyttämään psylliumia, joka on gluteenittoman leivonnnan apuaine. Se parantaa leipoutuvuutta ja leivonnaisten rakennetta.
  • Hmm
    6 vuotta sitten
    Voiko psyllium korvata jollain/jättää pois?
  • Pipari
    7 vuotta sitten
    Tuohon jauhomäärään tarvitaan 5 dl nestettä!