Gluteeniton pullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pullataikina

Gluteenitonta pullataikinaa ei kohoteta kuin kerran siinä vaiheessa, kun taikina on pyöritetty pulliksi. Kokeile myös vaniljaisia kierrepullia, K-Ruoka.fi: Gluteeniton dallaspulla.

  • 12 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

12 kpl

Lisäksi

    • 1kananmuna (voiteluun)
    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
  2. Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
  3. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
  4. Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi.
  5. Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja.

Tiesitkö että...

Jos käytät tuorehiivaa, liuota puolikas hiiva (25 g) kädenlämpöiseen maitoon. Huomaathan, että Pirkka gluteenittomissa jauhoseoksissa on mukana psylliumia.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,79/kpl25,36/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    1,35/kpl168,75/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl118,75/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    0,95/kpl118,75/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    3,95/kpl
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    4,95/kpl
  • Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    5,09/kpl
  • Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    2,69/kpl5,38/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Dansukker rapea raesokeri 500g
    Dansukker rapea raesokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • Ulla18.3.2020

    Ihana resepti! Korvasin voin rypsiöljyllä mutta hyvä siitö tuli. En käyttänt psylliumia mutta meillä oli joku pofiber tai joku sellainen joka on muka vähän kuin psyllium. Kiitos reseptistä, kun on niin vaikeeta ostaa gluteenitonta pullaaa

  • K-Kuluttajapalvelu22.1.2019

    Tyyne, pakastaminen saattaa muuttaa taikinan rakennetta ja ominaisuuksia. Pullat kannattaa leipoa ensin ja pakastaa kypsinä.

  • Tyyne.22.1.2019

    Voiko pullataikinaa pakastaa?

  • Anki2.4.2018

    Minuakin kiinnostaa, onko tuo nestemäärä oikein tuolle jauhomäärälle? Tuntuu kovin vähäiseltä tai jauhomäärä paljolta nesteeseen verrattuna.

  • K-Kuluttajapalvelu2.4.2018

    Anki, resepti on testattu tämän jauhomäärän mukaan.

  • K-Kuluttajapalvelu29.9.2017

    Hmm, suosittelemme käyttämään psylliumia, joka on gluteenittoman leivonnnan apuaine. Se parantaa leipoutuvuutta ja leivonnaisten rakennetta.

  • Hmm29.9.2017

    Voiko psyllium korvata jollain/jättää pois?

  • Pipari28.2.2017

    Tuohon jauhomäärään tarvitaan 5 dl nestettä!