Gluteeniton pullataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton pullataikina

Gluteenitonta pullataikinaa ei kohoteta kuin kerran siinä vaiheessa, kun taikina on pyöritetty pulliksi. Kokeile myös vaniljaisia kierrepullia, K-Ruoka.fi: Gluteeniton dallaspulla.

  • 14 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

14 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1/2rklpsylliumia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2rklkardemummaa
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 7 1/2-8dlgluteenitonta jauhoseosta
    • 100gpehmeää voita

Lisäksi

    • 1kananmuna voiteluun
    • raesokeria
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva ja psyllium. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää seokseen suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
  2. Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
  3. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
  4. Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 14 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi.
  5. Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • Anki2.4.2018

    Minuakin kiinnostaa, onko tuo nestemäärä oikein tuolle jauhomäärälle? Tuntuu kovin vähäiseltä tai jauhomäärä paljolta nesteeseen verrattuna.

  • K-Kuluttajapalvelu2.4.2018

    Anki, resepti on testattu tämän jauhomäärän mukaan.

  • K-Kuluttajapalvelu29.9.2017

    Hmm, suosittelemme käyttämään psylliumia, joka on gluteenittoman leivonnnan apuaine. Se parantaa leipoutuvuutta ja leivonnaisten rakennetta.

  • Hmm29.9.2017

    Voiko psyllium korvata jollain/jättää pois?

  • Pipari28.2.2017

    Tuohon jauhomäärään tarvitaan 5 dl nestettä!