Gluteeniton munkkitaikina
Gluteenittomat munkit onnistuvat myös itsetehden. Herkulliset munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
12 kplyli 60 min
Ainekset
12 kpl
- 2 1/2dlmaitoa
- 25gtuorehiivaa
- 3/4tlsuolaa
- 1/2rklkardemummaa
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 50gpehmeää voita
Uppopaistamiseen
- 1plo(900 ml)Pirkka rypsiöljyä
Lisäksi
- erikoishienoa sokeria (Siro)
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
- Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
- Lisää loput jauhot vähän kerrallaan. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä. Taikina on pehmeää.
- Leivo taikina jauhojen avulla pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi. Paina jauhotetulla sormella pullan keskelle reikä. Suurenna reikää pyörittämällä rinkilää etusormilla ympäri. Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia.
- Kuumenna öljy 180 asteeseen. Pane munkkirinkilä suoraan kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä noin 2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Jatka kypsentämistä 1-2 minuuttia toiselta puolelta.
- Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat rinkilät öljyyn paistumaan. Kaada pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle hienoa sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Anna munkkien jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Huomaathan, että Pirkka gluteenittomissa jauhoseoksissa on mukana psylliumia.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi