Pasta Alfredo
- Annosmäärä2–3 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Ainekset
250 g | fettuccinea tai tagliatellea tai |
25 g | voita tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 dl (n. 40 g) | tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
n. 1 dl | pastan keitinvettä tai |
Lisäksi | |
---|---|
1/2 dl | tuoretta (lehti)persiljaa hienonnettuna tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 216 kJ / 291 kcal |
Rasva | 14,6 g |
josta tyydyttynyttä | 9,1 g |
Hiilihydraatit | 29,8 g |
josta sokereita | 2,1 g |
Proteiini | 9,9 g |
Suola | 1,4 g |
Valmistus
Keitä pasta suolalla (2 tl suolaa/2 litraa vettä) maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes se on lähes kypsää.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sulata pannulla voi ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää joukkoon ruokakerma, parmesaaniraaste, mustapippuri ja suola. Kuumenna kastike.
Valuta pasta ja ota hieman keitinvettä talteen. Lisää pasta kastikkeen joukkoon. Kypsennä pasta loppuun pannulla. Lisää mukaan sopiva määrä keitinvettä.
Lisää persija ja parmesaani. Tarjoa pasta heti.
Vinkki! Jos haluat hieman juhlavamman version, voit käyttää ruokakerman tilalla myös kuohukermaa. Astetta ruokaisampi versio syntyy lisäämällä kastikkeen joukkoon paistettua kanaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka pinaattifettuccine tuorepasta 250gHinta 1,69/kpl6,76/kg
- Pirkka Luomu tagliatelle 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka fettuccine tuorepasta 250gHinta 1,69/kpl6,76/kg
- Pastella tuorepasta fettuccine pinaatti 250gHinta 2,49/kpl9,96/kg
- Pirkka tagliatelle 500gHinta 1,99/kpl3,98/kg
- La Molisana Tagliatelle N°103 500gHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl (6,25/l)
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,7(118 arviota)
- alle 30 min3,8(1 453 arviota)
- alle 30 min3,7(107 arviota)
- alle 15 min4,0(147 arviota)
- alle 30 min3,9(222 arviota)
- alle 30 min3,1(48 arviota)
- alle 30 min4,3(97 arviota)
- alle 30 min4,0(173 arviota)
Arvostele resepti
- Herkkua2 kuukautta sittenTodella maukas! Valkoviini vierellä niin on kuin ravintolassa söisi😋
- Mia5 kuukautta sittenTosi herkullista. Meillä oli kyllä lisänä grillattua broileria ja salaattia. Oli niin tuhtia että syödään vielä huomennakin!
- Jonna8 kuukautta sittenTosi herkullinen pasta.
- Kenw9 kuukautta sittenTosi tuhtii kamaa,ei tarvitse mitään ylimääräistä lisuketta paitsi tuoretta leipää niin saa soosin kaavittua
- peekoo11 kuukautta sittenOlipa 'aitouden' kanssa miten tahansa, tämä on tuhtia ja maistuvaa. Itse lisäsin joukkoon vielä kuivattua herkkutattia hienonnettuna ja sehän sopi kokonaisuuteen vallan mainiosti.
- TuomasAH1 vuosi sittenTällä ei ole mitään tekemistä Pasta Alfredon kanssa. Keksikääpä uusi nimi. Alfredo tulee vain kaksi(2) ainesosaa tuoreen pastan lisäksi. Parmigiano Reggiano ja voita. Lisäksi hieman pastan keitin vettä, jotta Parmigiano sulaa kermaiseksi kastikkeeksi.
- Mitä tänään syötäisiin1 vuosi sittenTähän kun lisää paistettua pekonisilppua ja/ tai paahdettua kanasuikaletta niin perfekt!
- 🪀1 vuosi sittenEi toimi sori