Tattipasta
Kermainen herkkutattipasta on syksyn odotetuin ruoka. Tatit paistetaan kullankeltaisiksi voissa ja pannulle lorautetaan viiniä ja kermaa.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 2-3(n. 270 g)herkkutattia
- 1(40 g)Pirkka salottisipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 50gvoita
- 3/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1dlkuivaa valkoviiniä
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1dllehtipersijaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Viipaloi puhdistetut herkkutatit. Hienonna salottisipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna puolet voista kiehuvaksi pannulla. Lisää puolet tateista ja paista, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Käännä ja paista toiselta puolelta. Siirrä paistetut tatit lautaselle ja paista loput samoin.
- Laita pannulle sipuli ja valkosipuli. Paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää tatit takaisin pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada pannulle viini ja kiehauta se. Lisää kerma ja anna kastikkeen hiljalleen kiehua muutama minuutti.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valuta pasta ja sekoita valmiin kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja parmesaani.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi