• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Granola eli rapea mysli

Granola muistuttaa itse tehtyä muromysliä. Vaihtele aineksia maun ja saatavuuden mukaan. Tämäkin resepti vain n. 0,35€/annos*.
Granola eli rapea mysli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 25 annosta
  • yli 60 min
  • 140 kcal / annos (30g)

Ainekset

n. 25 annosta

Lisäksi

    • maustamatonta jogurttia tai maitoa
    • marjoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kulhossa kaura- ja ruishiutaleet, leseet, auringonkukansiemenet, veitsellä rouhitut pähkinät ja mantelit. Lisää hunaja, öljy ja halutessasi mausteet. Sekoita hyvin.
  2. Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa 25-30 minuuttia. Sekoita noin 10 minuutin välein paahtamisen aikana. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan.
  3. Lisää jäähtyneeseen seokseen rusinat ja karpalot. Tarjoa granola esimerkiksi jogurtin tai maidon ja marjojen kanssa. Sopii myös jälkiruoaksi jäätelön kanssa. Säilytä kannellisessa lasipurkissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile granolaan erilaisia hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 140 kcal576 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille40
  • Teija18.11.2016

    Minulla paloi 175 asteisessa uunissa noin vartissa.

  • K-Kuluttajapalvelu18.11.2016

    Hei Teija! Ikävä kuulla, että granola paloi vartissa. Eri uunit voivat vaatia erilaisen paistoajan. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan. Granolaa kannattaa tarkkailla paistamisen aikana, ettei se pääse palamaan.

  • tiia22.12.2015

    Hyvä muuten, mutta 1/2dl:lla hunajaa paahtoaika max 20min :) Siitä eteenpäin alkoi jo tummumaan liikaa.