Granola eli rapea mysli
- Annosmäärän. 25 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Granola muistuttaa itse tehtyä muromysliä. Vaihtele aineksia maun ja saatavuuden mukaan.
- Kananmunaton
Ainekset
n. 25 annosta
3 dl | tai |
3 dl | Pirkka ruishiutaleita tai |
1 dl | tai |
1 dl | Pirkka auringonkukansiemeniä tai |
1 1/2 dl | tai |
1 1/2 dl | manteleita tai |
1/2–3/4 dl | juoksevaa hunajaa tai |
1/2 dl | öljyä tai |
(1–1 1/2 tl | tai |
(1/2 tl | tai |
1 dl | tai |
1 dl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
maustamatonta jogurttia tai maitoa tai | |
marjoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 907 kJ / 455 kcal |
Rasva | 26,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 40,1 g |
josta sokereita | 20 g |
Proteiini | 11,6 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kulhossa kaura- ja ruishiutaleet, leseet, auringonkukansiemenet, veitsellä rouhitut pähkinät ja mantelit. Lisää hunaja, öljy ja halutessasi mausteet. Sekoita hyvin.
Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa 25–30 minuuttia. Sekoita noin 10 minuutin välein paahtamisen aikana. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan.
Lisää jäähtyneeseen seokseen rusinat ja karpalot. Tarjoa granola esimerkiksi jogurtin tai maidon ja marjojen kanssa. Sopii myös jälkiruoaksi jäätelön kanssa. Säilytä kannellisessa lasipurkissa.