Porkkanaleipä
Porkkanaleipä on helppo ja maukas leipä. Maistuu koko perheelle.
4 kpl30 - 60 min153 kcal / 100 g
Ainekset
4 kpl
- 5dlvettä
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 1tlsuolaa
- 2rklsiirappia
- 1dlöljyä
- 8-10dlvehnäjauhoja
Täyte
- 400gporkkanoita
- n. 5dlvettä
- 1tlsuolaa
- 3/4dlauringonkukansiemeniä
Voiteluun
- 2dlvettä
- 1rklsiirappia
Koristeluun
- 1/2dlauringonkukansiemeniä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi noin 15 minuuttia. Soseuta porkkanat.
- Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, siirappi, öljy ja kauraleseisiin sekoitettu kuivahiiva sekä suurin osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Kaada taikina pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan. Kauli taikinat levyiksi. Levitä taikinalevyille porkkanasose ja auringonkukansiemenet. Kääri levyt rullalle. Nipistä rullien päät kiinni ja muotoile porkkanan muotoisiksi. Nosta pötköt leivinpaperilla vuoratuille pelleille ja kohota 20 minuuttia liinalla peiteltyinä.
- Pistele leipiin haarukalla reikiä ja voitele pinnat ennen paistamista siirappivedellä. Koristele siemenillä.
- Paista kaksi leipää kerrallaan 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Voitele kuuman porkkanaleivän pinta vielä siirappivedellä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 153 kcal642 kJ
- Proteiinia 4,27 g
- Hiilihydraatteja20,8 g
- Rasvaa5,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi