• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Itse tehty mysli

Helppotekoinen mysli on mitä ihanin aamu- tai välipala. Myslissä maistuvat paahdetut hiutaleet, siemenet ja pähkinät sekä kuivatut hedelmät.
Itse tehty mysli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 25 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, auringonkukansiemenet ja veitsellä rouhitut pähkinät. Lisää vaahterasiirappi tai hunaja sekä öljy. Sekoita hyvin.
  2. Levitä seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä. Tarkkaile, ettei mysli pääse palamaan.
  3. Lisää jäähtyneeseen seokseen aprikoosit ja karpalot. Nauti mysli esimerkiksi jogurtin tai maidon kanssa. Säilytä mysli kannellisessa astiassa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile mysliin erilaisia hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 125 kcal528 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille