Gratinoidut simpukat
Gratinoidut simpukat tehdään vihersimpukoista, jotka kuorrutetaan leipä-parmesaani-mausteseoksella.
4 annostaalle 30 min217 kcal / annos (125g)
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(500 g)Pirkka vihersimpukoita (pakaste)
- 1viipalepaahtoleipää
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
- 1tllimetin- tai sitruunankuorta raastettuna
- 1/2dloliiviöljyä
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4tlmustapippuria
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan ja pane sulaneet simpukat laakeaan uunivuokaan. Voit gratinoida simpukat myös jäisinä, mutta niistä irtoaa silloin hieman enemmän nestettä.
- Hienonna paahtoleipä veitsellä. Sekoita paahtoleipämurut, parmesaaniraaste ja persilja keskenään.
- Raasta hyvin pestyn limetin tai sitruunan kuori. Mausta oliiviöljy kuoriraasteella, valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.
- Ripottele leipä-juusto-persiljaseos simpukoille ja lusikoi pinnalle öljyseos. Gratinoi 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
- Tarjoa simpukat alkuruoaksi.
Katso video
Kategoriat
Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 125g100 g
- 217 kcal907 kJ
- Proteiinia 19,5 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa14,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi