Gratinoidut simpukat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Gratinoidut simpukat tehdään vihersimpukoista, jotka kuorrutetaan leipä-parmesaani-mausteseoksella.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (500 g) | Pirkka vihersimpukoita (pakaste) tai |
1 viipale | paahtoleipää tai |
1/2 dl | tai |
1/2 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
1 tl | limetin- tai sitruunankuorta raastettuna tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 954 kJ / 228 kcal |
Rasva | 13,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 6,8 g |
josta sokereita | 1,1 g |
Proteiini | 20,3 g |
Suola | 1,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan ja pane sulaneet simpukat laakeaan uunivuokaan. Voit gratinoida simpukat myös jäisinä, mutta niistä irtoaa silloin hieman enemmän nestettä.
Hienonna paahtoleipä veitsellä. Sekoita paahtoleipämurut, parmesaaniraaste ja persilja keskenään.
Raasta hyvin pestyn limetin tai sitruunan kuori. Mausta oliiviöljy kuoriraasteella, valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.
Ripottele leipä-juusto-persiljaseos simpukoille ja lusikoi pinnalle öljyseos. Gratinoi 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Tarjoa simpukat alkuruoaksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Fazer Paahto Rouhea hapanjuuri paahtoleipä 360gHinta 2,15/kpl5,97/kg
- Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuriHinta 2,25/kpl5,23/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(12 arviota)
- alle 30 min3,0(4 arviota)
- alle 30 min4,3(93 arviota)
- 30 - 60 min3,7(23 arviota)
- 30 - 60 min4,0(31 arviota)
- 30 - 60 min4,0(75 arviota)
- alle 30 min4,6(26 arviota)
- alle 30 min3,9(56 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (36 arviota)
- HellaHelena4 kuukautta sittenLuottoreseptini, kun haluaa tehdä spesiaalimpaa iltapalaa kahdelle. Pussillinen vihersimpukoita on noin 8 kpl / nenä kun syöjiä on kaksi. Pirkan Ciabatta -leipä paistuu samalla ja viiniksi sopii Sauvignon Blanc erinomaisesti. Käytän reseptissä mieluummin limeä kuin sitruunaa ja hivenen enemmän kuutioin paahtoleipää kuorrutteeseen, jotta isokokoiset simpukat kunnolla gratinoituvat. Alkuruoan tällä reseptillä saa 4:lle. Vieraatkin tykkäsivät.