Hyppää sisältöön
Gratinoidut simpukat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Gratinoidut simpukat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Gratinoidut simpukat tehdään vihersimpukoista, jotka kuorrutetaan leipä-parmesaani-mausteseoksella.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (500 g)
 
Pirkka vihersimpukoita (pakaste)
tai
1 viipale
 
paahtoleipää
tai
1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
1 tl
 
limetin- tai sitruunankuorta raastettuna
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
954 kJ / 228 kcal
Rasva
13,1 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
6,8 g
josta sokereita
1,1 g
Proteiini
20,3 g
Suola
1,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan ja pane sulaneet simpukat laakeaan uunivuokaan. Voit gratinoida simpukat myös jäisinä, mutta niistä irtoaa silloin hieman enemmän nestettä.
Hienonna paahtoleipä veitsellä. Sekoita paahtoleipämurut, parmesaaniraaste ja persilja keskenään.
Raasta hyvin pestyn limetin tai sitruunan kuori. Mausta oliiviöljy kuoriraasteella, valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.
Ripottele leipä-juusto-persiljaseos simpukoille ja lusikoi pinnalle öljyseos. Gratinoi 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Tarjoa simpukat alkuruoaksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 7,29/kpl
    36,45/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,32/kpl
    3,99/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Fazer Paahto Rouhea hapanjuuri paahtoleipä 360g
    Hinta 2,15/kpl
    5,97/kg
  • Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuri
    Hinta 2,25/kpl
    5,23/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,89/kpl
    36,13/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,8 (36 arviota)

  • HellaHelena
    4 kuukautta sitten
    Luottoreseptini, kun haluaa tehdä spesiaalimpaa iltapalaa kahdelle. Pussillinen vihersimpukoita on noin 8 kpl / nenä kun syöjiä on kaksi. Pirkan Ciabatta -leipä paistuu samalla ja viiniksi sopii Sauvignon Blanc erinomaisesti. Käytän reseptissä mieluummin limeä kuin sitruunaa ja hivenen enemmän kuutioin paahtoleipää kuorrutteeseen, jotta isokokoiset simpukat kunnolla gratinoituvat. Alkuruoan tällä reseptillä saa 4:lle. Vieraatkin tykkäsivät.