• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gratinoidut simpukat

Gratinoidut simpukat tehdään vihersimpukoista, jotka kuorrutetaan leipä-parmesaani-mausteseoksella.
Gratinoidut simpukat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 217 kcal / annos (125g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(500 g)Pirkka vihersimpukoita (pakaste)
    • 1viipalepaahtoleipää
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1tllimetin tai sitruunan kuorta raastettuna
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan ja pane sulaneet simpukat laakeaan uunivuokaan. Voit gratinoida simpukat myös jäisinä, mutta niistä irtoaa silloin hieman enemmän nestettä.
  2. Hienonna paahtoleipä veitsellä. Sekoita paahtoleipämurut, parmesaaniraaste ja persilja keskenään.
  3. Raasta hyvin pestyn limetin tai sitruunan kuori. Mausta oliiviöljy kuoriraasteella, valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.
  4. Ripottele leipä-juusto-persiljaseos simpukoille ja lusikoi pinnalle öljyseos. Gratinoi 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
  5. Tarjoa simpukat alkuruoaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 125g100 g

  • 217 kcal907 kJ
  • Proteiinia19,5 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa14,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua